Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna_25

Mam problemy z facetami nie tylko

Polecane posty

Gość Anna_25

Witam Jestem Anna mam 23 lat, jestem introwertyczką, jeśli ktoś wie co to jest MBTI to jestem tzw. INTJ( scientist), jestem silną indywidualistką, w większości spraw nie potrzebuje niczyjejej pomocy, mam doskonale rozwiniętą intuicje potrafię patrzeć na sprawy z różnych perspektyw oraz doskonale idzie mi czytanie zamiarów innych ludzi, studiuję informatykę zaocznie, mam męski charakter, nie ukrywam że bardziej czuję się jak męższczyzna, nie interesuję się zbytnio modą ani zwykłymi ani babskimi sprawami, w zasadzie od dziecka się nie interesowałam, nie mam chłopaka, nigdy nie miałam i nie zamierzam mieć, ani nie chcę też mieć dzieci, nie mam instynktu macierzyńskiego, moim głównym problemem są relacje z ludźmi: w pracy są głównie kobiety nie wiele starsze ode mnie, po prostu nie potrafię się z nimi dogadać, ciągle mi zawracają głowę jakimiś głupotami których nie chcę słuchać, gadają o sprawach przyziemnych, takich typowo codziennych, mnie to za bardzo nie interesuję, w ogóle nie interesują mnie szczegóły życia codziennego, takie plotki, jestem bardzo prywatną osobą, nie nawiedzę się nikomu zwierzać ani tłumaczyć, gadają o mnie dziwne plotki, typu że jestem z kosmosu, głupia, że pewnie jestem psychiczna bo nie mam faceta i że żaden mnie nie chce, rodzina też dziwnie na mnie patrzy, dopytują się kiedy sobie faceta znajdę itp. Nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić, zgodzę się że jestem społecznie nie przystosowana, nie przestrzegam zbytnio norm bo wg mnie to ograniczenie, mam swój rozum, czemu ludzie tego nie rozumieją ?

Gość gość
Bo kobiety takie jak ty są bardzo rzadko spotykane, tak gadają bo nie mogą Cię kontrolować, takie cechy co tu opisałaś są lepiej tolerowane społecznie w przypaku facetów nie kobiet

Gość gość
Też mi wyszło, że jestem intj. Chociaż informatyką się nie interesuję.

Gość gość
albo sie dostosowujesz do otoczenia albo stoisz z boku i patrzysz jak Cie inni obgaduja,takie spoleczenstwo i tego nie przeskoczysz.

Gość gość
Lepiej być obgadywanym niż się na siłę dostosowywać. Takie znajomości są i tak bezwartościowe, skoro nie można być sobą.

Gość gość
Albo kiedyś spotkasz odpowiedniego faceta ( chemia zadziała) i się zmienisz poprostu jeszcze nie trafiłaś tego jedynego

pseudo ludzkie gadanie . boże swięty pooglądaj sobie filmy o kosmosie, książki poczytaj to zaraz znikną Ci te urojone myśli. skup się na tym co istotne. na przykład po drugiej stronie monitora pisze do Ciebie młody przystojny chłopak, który by chciał zebys zajęła się swoim rozwojem. czytasz sobie książke na łóżku na fotelu, ja wchodzę i ci lize cipeczke.. lize az jęczysz z rozkoszy... i dla mnie i dla ciebie korzystnie. to co może się spotkamy zebym cie wylizal i wyssał twoje soczki? kosela.69@o2.pl

Gość gość
szukaj prawiczka taki będzie idealny dla ciebie

Gość Winon
Papież Franciszek dwa dni temu w Krakowie mówił o takich nazywając wprost , że są 'emeryci' w wieku 23 lat lub 25 , wczoraj dodał : że są także 'szczęśliwi kanapowi' , czyli jest szczęśliwa , gdy leży na kanapie i nie robi NIC a życie ucieka pomiędzy palcami , powiem wprost : - nie lubię , nie znoszę, nie cierpię , denerwują mnie takie kobiety jak Ty !

Gość gość
najpierw trzeba wyjsc z domu zeby kogos poznac,informatycy zazwyczaj lubia swoje 4 sciany.nie polecam ,pubow i innych spelun,tam czas wolny spedza w wiekszosci margines spoleczy.

Gość gość
Co ty robisz całe dnie?

Gość Anna_25
Wychodzę z domu, ale raczej nie do takich miejsc co większość kobiet, Lubie np zwiedzać muzea, nie lubię dyskotek ani klubów ani innych głośnych miejsc gdyż tam jest dużo hałasu, jestem wrażliwa na takie bodźce, jeśli chodzi o facetów to lubię tylko podobnych oraz troszkę różniących się od siebie, nie lubię facetów którzy żyją chwilą i mają w dopiero co będzie jutro czy za rok. Prócz informatyki mam jeszcze inne zainteresowania.

Gość Anna_25
Lubię towarzystwo introwertyk ów, ale tylko takich którzy mają zainteresowania podobne do moich, tak jak mówiłam nie lubię spraw przyziemnych: Lubie gadać o polityce, czytać o nowych technologiach, czytam też książki Lubie science fiction i thrillery itp.

Gość gość
Ja też jestem INTJ, mam podobną sytuację z ludźmi, mam w dopiero co o mnie wszyscy gadają, nigdy mnie nie lubili i w zasadzie dużo rzeczy mi zazdroszczą, nie potrafią pojąć mojego toku myślenia, zapamiętaj że większłość ludzi to barany którzy żyją chwilą, gadają że jesteś inna bo ich jest więcej a naszej planecie. Konflikt z ludźmi wynika z różnic postrzegania świata: S i N. S to sensoryczna czy li ludzie którzy postrzegają świat 5 zmysłami dla nich najważniejsze jest tu i tera sprawy przyziemne, po drugiej stronie frontu są N intuicja iście którzy żyją raczej w przyszłości interesują ich teorie i nowe możliwości a nie sprawy codzienne, ludzie nie rozumieją że ktoś jest inny żyją stereotypowo

Anna daj znać gdzie aktualnie mieszkasz i może zostaw jakiś e-mail, z wielką przyjemnością chciałbym Cię poznać. Pozdrawiam

Gość gość
No niestety ludzie są bardzo nietolerancyjni w naszym kraju, do przesady tradycyjni a ta nietolerancja dla jakiejkolwiek inności wg mnie pomaga im 'leczyć' kompleksy i reperować brak poczucia bezpieczeństwa na zasadzie stwórzmy wspólnotę w której zjednoczymy się w potępianiu jakiś osób które są wg nas mniej wartościowe. Jest ogromna przepaść między osobami z kręgu S i N tym bardziej że eSek jest statystycznie 3razy tyle co eNek a w Polsce ta statystyka wygląda jeszcze bardziej niekorzystnie dla Nas. Choć jesteśmy w mniejszości to należy podkreślić że to my w głównej mierze rządzimy tym światem a eSki przeważnie odgrywają rolę roboli, wykonawców, rzemieślników, żołnierzy i co najwyżej menedżerów średniego szczebla. Prawdopodobnie im wyżej zajdziesz w swojej karierze tym lepiej będziesz się czuła bo więcej poznasz ludzi podobnych do Ciebie. Typologia MBTI jest bardzo ciekawa i odkrywcza ale wg mnie nie należy jej nadużywać, a bardzo łatwo jest ją opacznie zrozumieć. Więc kilka sugestii ode mnie. - MBTI to tylko jeden z wielu wymiarów określających psychikę - potężna i ważna dawka wiedzy o psychice ludzkiej ale tylko wycinek całości - MBTI nie określa osobowości - to błąd w nazewnictwie - W ocenie zgodności charakterów nie należy skupiać się na introwersji/ekstrawersji - najbardziej popularne, oklepane i nadużywane pojęcia psychologii lecz przede wszystkim na wnętrzu (jeśli mowa o MBTI 2 środkowe litery). Litery skrajne określają to co w człowieku zewnętrzne. - Podstawą teoretyczną całego systemu MBTI jest teoria Junga jakoby ludzie dzielili się na ekstra. i intro. a do tego mieli preferować 1 z 4 dróg poznania/wartościowania rzeczywistości - N S F i T. Tak więc 4 litery kodu MBTI to tylko kodowy zapis niczym bity i bajty tego tekstu które dopiero odpowiednio przetworzone na język abstrakcyjnych pojęć w naszych umysłach dają pełny obraz. Można dzięki temu np zrozumieć dlaczego ja jako INTP jestem tak bardzo różny od INTJ czy też INFP choć różni nas tylko 1 literka w kodzie. Ano dlatego że mój styl myślenia jest introwertyczny zaś INTJ/INFP ekstrawertyczny, odwrotnie z uczuciami. Twoja intuicja jest introwertyczna zaś moja - przeciwnie. P.S. Żebym ja wiedział gdzie można znaleźć takich ludzi jak Ty. Są bezcenni w realizacji moich innowacyjnych projektów.