Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem na początku 38t.c.wczoraj godzinę bolało podbrzusze.przepowiadające?

Polecane posty

Gość gość

czy to przepowiada poród za kilka dni?

Gość gość
nikt nie wie

Gość gość
Ja mam skurcze przepowiadajace od 13 tc, to moja druga ciąża i prZedtem było tak samo. Jestem w tej chwili już po terminie i nie zapowiada się na razie na poród... No ale u każdego wygląda to inaczej

Gość gość
Skurcze przepowiadajace są pod koniec ciąży, wczesniej nie. Różnią sie wlasnie tym ,ze mogą byc dość silne i trwac dluzszy czas.

Gość gość
Aha i nie zawsze sygnalizuja wczesniejszy porod. Poczytaj w necie o skurczach Braxtona- Hicksa.

Gość gość
Do gościa z 21:58. Dlaczego mówisz ze wcześniej nie może być skurczy przepowiadajacych? To że ty tego nie doswiadczylas nie znaczy że tak nie może być. Najczęściej w internecie spotykam się z informacją ze PRZEWAŻNIE skurcze braxtona hicksa pojawiają się po 20 tc ale mogą też wcześniej. Ja tak właśnie miałam, pierwsze skurcze (bezbolesne ale nieprzyjemne stwardnienie brzucha) poczułam już w13 tc. Oczywiście musiałam na siebie uważać i przyjmować leki bo te skurcze mogą wywołać skracanie szyjki macicy a co za tym idzie prZedwczesny poród. W pierwszej ciąży tak właśnie miałam dlatego musiałam mieć też krazek. Teraz z szyjka było wszystko ok ale skurcze nie opuściły mnie do końca ciąży. Z tą jedynie różnica ze od 33 tc niektorym z nich towarzyszy lekki ból w podbrzuszu jak prZed miesiączka