Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koszt in vitro ile daliście?

Polecane posty

Gość gość

Rozważam in vitro. Koleżanka miała w katowicach, podobno sama procedura to ok 7tys plus leki i wcześniejsze badania jakieś 1.5tys. Czy to prawda że koszt 1 in vitro oscyluje w tych granicach? (Na wlasnych zarodkach)

Gość gość
Prawie 10 tysięcy, żeby po prostu zajść w ciążę.. Horror.

Gość gość
To taniocha. Ja za in vitro z minimalna stymulacja (= duzo mniej lekow,duzo mniej embryonow) zaplacilam jakies 6 tysiecy DOLAROW ( w nowym jorku). Pelne IVF to tutaj cenowa masakra. Ludzie stad jezdza na Ukraine, podobno tanio i dobrzy specjalisci. Osobo powyzej - zapewne horrorem nie jest dla ciebie zaplacenie wiekszej sumy za samochod albo wziecie kredytu na mieszkanie? Znam ludzi ktorzy sprzedaja domy i mieszkania zeby miec dziecko. A jakos nie znam zadnych ktorzy sprzedaliby dziecko za mieszkanie lub samochod. To prawda ze proces jest dlugi, upierdliwy i kosztowny. Ale zwykle skuteczny a produkt koncowy - bezcenny. Nie zaluje ani grosza, zrobilabym to jeszcze raz w mgnieniu oka.

Gość gość
Ja zamierzam przystąpić do in vitro, niby taniocha ale w pl zarobki sa smieszne. Ja zarabiam 1800zl, wiec koszt spory. No coz, aby sie nie zasłużyć sprzedam samochod i kupie tanszy, tak zyskam ok tys zl. Niestety jak sie nie uda nie bedzie mnie stać na kolejne gdyż mam kredyt na dom na prawie 30l masakra...

Gość gość
#zyskam ok 10tys zl

Gość gość
A jaka jest diagnoza? Ja tez mialam robic zwykle, pelne invitro ale postanowilam sprobowac z tym MINI bo pelne invitro kosztuje gdzies 3 razy tyle. No i sie udalo. Tu stawia sie na jakosc a nie na ilosc zarodkow, zwykle otrzymuje sie 2-3 najlepsze, w zwyklym duzo wiecej ale beda to w duzej czesci "slabe". U mnie zadzialalo za pierwszym razem, ale wszysto zalezy od tego co jest przyczyna bezplodnosci, od wieku kobiety itd.

Gość gość
Mam endometrioze i 2cp. Obawiam się kolejnej cp w wyniku in vitro :(