Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaskowska

Na co zwracać uwagę wypożyczając auto?

Polecane posty

Gość Klaskowska

Jak w temacie? Co jest ważne przy wynajmie samochodu? Znacie jakieś dobre firmy? Znajomy wspominał mi o PANEK S.A. i odradzał wybieranie tych mniejszych wypożyczalni. Ktoś z Was wypożyczał już w tej lub innych wypożyczalniach?

Gość Ptyk
W paru innych wypożyczałem. Nie ma tragedii z tymi mniejszymi, ale ogólnie też wolę skorzystać z jakiejś znanej marki. Przynajmniej zasady są jasne i umowa na jednej stronie. Panek jest okej.

Gość gość
To zależy gdzie? lepiej brać z tych znanych, bo bardziej przejmują się renomą. Dokładnie i to bardzo trzeba przeczytać warunki ubezpieczenia - to jest kluczowe przy wynajmie. Do tego informacje czy jest limit km, o zasadach rozliczeń za paliwo.

Gość Malwinka111
Tak jak wyżej pisaliście - koniecznie brać po dużych wypożyczalniach, chyba że znacie dobrze jakieś lokalne marki. Ale to odpowiedzialna decyzja, więc polecam wybierać np jakiś Panek Rent a Car lub coś podobnego.

Tak dokładnie. Paradoksalnie tu właśnie rozmiar ma znaczenie. Koleżanka wypożyczyła kiedyś w jakimś maleństwie i też miała problemy. Oglądali samochód, kombinowali z każdej możliwej strony, gdyby nie to, że jest prawniczką pewnie by się dała naciąć na takie manewry. Dlatego ja też korzystam z Panek.

Gość Paweł333
Zdecydowanie wybierać duże marki - Panek ktoś tu już wcześniej wspominał - też mam z nimi całkiem pozytywne doświadczenia.

Gość Marecki300
Wczoraj zwróciłem samochod do Panka - tak jak pisaliście, zero problemów, samochód w dobrym stanie (Corsa) i obsługa miła na każdym kroku.

Przede wszystkim na cene, resztę najlepiej dowiedzieć się z opinii, bo inaczej to bez szans. Jeżeli szukacie czegoś w Poznaniu to polecam wam bardzo firmę wynajmującą auta FatCar http://fatcar.pl/ . Na pewno będziecie zadowoleni:)

Gość Kalina111
W Panku wspominanym tu kilkukrotnie pożyczyłam samochód wczoraj, świetna sprawa rzeczywiście. Miła obsługa i wszystko mi wyjaśnili, dzięki temu naprawdę zszedł ze mnie cały stres związany z tym, że był to pierwszy wynajem.

Gość gość
a może lepiej jest poczekać i uzbierać na nowe auto? Teraz trwają wyprzedaże rocznika i można mieć naprawdę dobre auto w korzystnej cenie. Moja znajoma zakupiła w zeszłym tygodniu peugeot 308 i praktycznie cały swój czas spędza w tym aucie, ale muszę przyznać sama że jest on piekny :)

Gość Kilson
Korzystanie ze sprawdzonych jak Panek nie niesie za sobą żadnych niebezpieczeństw. A jak się uszkodzi samochód, to problem jest zwykle wszędzie. W kwestii formalnej Panek ma jednak wszystko fajnie porobione i klient naprawdę może się tam czuć bezpiecznie.

Gość Gosiagosienka66
O tej porze roku zapotrzebowanie na wynajem aut jest olbrzymie. Z roku na rok rośnie liczba wypożyczalni, a ceny za wynajem aut stają się coraz bardziej konkurencyjne. A to powoduje, ze wypożyczalni aut przybywa i konkurencja na tym rynku jest bardzo duża. Ja z własnego doświadczenia mogę wszystkim polecić wypożyczalnie samochodową http://www.best-rent.pl/ Najważniejsze jest to aby zwrócić uwagę i dokładnie przeczytać umowę najmu. Trzeba zwracać przede wszystkim uwagę na składniki ceny najmu oraz na zapis, czy możemy zrezygnować z umowy. Dotyczy to szczególnie umowy przez internet, gdyż w tym przypadku może nas spotkać przy rezygnacji kara umowna za odstąpienie od umowy. Trzeba tez zwracać uwagę, w jaki sposób mamy zwrócić pojazd i jak samochód ma być zatankowany. W naszej umowie przede wszystkim powinny być zawarte wszystkie warunki najmu, a także zasady tankowania i parkowania. W przypadku problemów z wypożyczalnią samochodów zarejestrowaną na terenie innego kraju UE, zawsze można liczyć na bezpłatne porady i pomoc Europejskiego Centrum Konsumenckiego.

Gość gość
Ja po prostu czytam regulamin i dokladnie sprawdzam stan auta przed. Chyba na http://mojeauto.pl widzialam fajny tekst na ten temat

Gość Migueal
Wystarczy wybierać sprawdzone marki. Polecam Panek SA - doskonała sprawa jeżeli chodzi o wynajęcie auta.