Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola9793

Czy jest możliwe ze jestem w ciąży ? Prosze o pomoc

Polecane posty

Witam was drogie Panie dodałam tu post ponieważ potrzebuje sie dowiedzieć nie ukrywając dosc pilnie a wiec chciałabym sie dowiedzieć czy moge byc w ciąży ? jakie sa szanse fakt widziałam podobne posty lecz nie mogłam nic znaleść co jeszcze jest w mojej sytuacji , a wiec zacznę od tego ze ostatnia miesiączkę miałam 10.07 i kochaliśmy sie z partnerem 19.07 późnym wieczorem. Wynikało z tego ze dni płodne zaczynaja mi sie od 20.07 ( partner doszedł mi w środku ) mam regularne cykle zazwyczaj (31 dni zdarzyło sie 30 dni ) tyle ze używaliśmy z partnerem żelu intymnego durex a tuż po stosunku poszliśmy sie kapać i to jest pytanie czy jest jaka kolwiek szansa , wiem ze moge zrobić test za 3-4 dni i mogła bym wam nie zawracać głowy ale problem w tym ze od 2-3 dni czuje mdłości , czuje sie bardzo słaba , zmęczona , a także co było dla mnie dziwne zaczlo wiele zapachów mnie bardzo dusić a od nich to juz mnie bardzo mdli plus miałam temperaturę dzis 37,8 a nie moge iść do lekarza ponieważ nie jestem u siebie a tu nie ma lekarzy z wizytami w domu a jestem tak osłabiona ze nie mam siły nawet wstać siusiu a i wlasnie chce mi sie teraz czesto siusiu a mało pije i moje pytanie brzmi tak czy jest szansa Ze jestem w ciąży czy nie ponieważ nie wiem co brać aby ewentualnie nie zaszkodzić maleństwu . Serdecznie z gory dziękuje za odpowiedzi . Pozdrawiam

Gość gość
Skoro miał wytrysk w środku, to możesz być w ciąży.

Tak mam taka świadomosc ale wlasnie używaliśmy tez żel i poszliśmy sie od razu kapać wiec mnie interesuje mimo to jakie sa mniej więcej szanse na to ponieważ nie gdzie pisało ze jak sie używa żel to szans nie ma ale chce sie upewnić moze wy wiecie lepiej.

Gość gość
Zel durexa nie jest plemnikobójczy wiec moim zdaniem znaczenia nie miał. Co do kąpieli tak samo. Sperma trafia do macicy więc tam spokojnie może zaczekać na jajeczko.

Dobrze a wiec wole teraz myślec ze jest duża szansa ze jestem w ciąży a wiec czy wie Pani jakie leki moge zażyć na ból głowy i cos co pomoże mi zwalczyć osłabienie ? Przy okazji jakis dobry sposób na mdłości ? Z gory dziękuje za pomoc

Gość gość
Żadnych leków przed potwierdzeniem/ wykluczeniem ciąży testem.

Gość gość
Żel intymny nie ma nic wspólnego z antykoncepcją, kąpiel tym bardziej.

Rozumiem a czy poleca Pani jakis test który jest dosc wiarygodny i czy mozna go zrobić zanim minie 14 dni , przeprazam ze zadaje tyle pytań lecz naprawde bardzo sie stresuje :(

I owszem wiem ze żel intymny nie jest metoda antykoncepcyjna tyle ze tam na opakowaniu pisało ze lepeij go nie używać jak sie planuje ciąże ponieważ on spowalnia plemniki dlatego sie zapytałam o to wszytsko

Gość gość
Przy cyklu 31 dniowym owulacja występuje ok 17 dnia cyklu, a przed owu plemniki mogą przeżyć 6 dni. Wg mnie szanse na ciążę są znikome.

Gość gośćadasdad
Ani zel ani to ze wzielas przysznic zaraz po stosunku nie jest antykoncepcja i tak jest mozliwosc,ze jestes w ciazy. Po za tym teraz mozesz kupic czujny test i powinien LECZ NIE MUSI wykazac ciaze.

Gość gośćasdasd
w trakcie ciazy mozesz brac paracetamol

Gość gość
te objawy raczej nie mówią o ciąży. stosunek w tym terminie też teoretycznie jest bez owoców. a może jakieś grypsko bierze?

Możliwe ze to tylko grypa ale wole dmuchać na zimne niz robic cos nie tak co mogło by ewentualnie zaszkodzić maleństwu jeżeli ono tam jest :)

Gość gość
Jeeejku:/ dziwnie sie czyta ten watek ;)

Gość gość
Dziwnie bo to na kafeterii to raczej k***y i chuje leca zazwyczaj

Gość gość
A czy problemem jest dla Pani kupic test i go zrobic? Testy wykrywaja ciaze 7 dni po stosunku, wiec juz bedzie wiadomo.