Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola9793

Czy moge juz zrobić test ciążowy ? Pilne

Polecane posty

Witam chciałabym sie zapytać czy moze któraś z was wie czy moge juz zrobić test ciążowy (Bobo test) jeżeli stosunek odbył sie 19.07 czy test moze byc juz wiarygodny ? Z gory dziękuje za odpowiedzi

Gość gość
Sprobuj, u Mnie juz trzy dni przed spodziewanym terminem miesiaczki pojawila sie druga blada kreska i jestem w ciazy :-) Kiedy powinnas dostac okres?

Gość gość
Zależy jakie masz cykle, tzn. jak długie? Spóźnia Ci się okres? Najlepiej jakby Ci się spóźniał tak z kilka dni. Wówczas test jest najbardziej wiarygodny. Ja zrobiłam test jak mi się okres spóźniał co najmniej 5 dni

Okres powinnam dostać 10.08 to dopiero za 9 dni a dosc sie niepokoje ponieważ od 3 dni czuje ciagle zmęczenie i strasznie mnie mdli moze to inna przyczyna lecz ciąża jest tez prawdopodobna dlatego chciałabym sie jak najszybciej upewnić ;)

Gość gość
Myślisz że przy 1-1,5tyg ciąży (ewentualne zagnieżdzenie jajeczka jest do kilku dni) ma się takie objawy?

Wlasnie czytałam na takiej stronie dzidziusiowo i wlasnie tam pisze ze to moze byc normalne przy nawet tak wczesnym zapłodnieniu dlatego chce sie upewnić ponieważ strasznie sie stresuje :( moze nie koniecznie mdłości ale to zmęczenie to tak

Gość gość
W badaniu krwi po 12 dniu dopiero betę widać. Jeśli sądzisz, ze testy na sikanie sa lepsze i bardziej czułe to kto Ci broni robić? Wg mnie to zmarnowane pieniądze, ale przecież Twoje, nie moje.

Ja sie tylko zapytałam ponieważ nie wiem kiedy najlepiej zrobić test ale jeżeli jest jeszcze za wcześnie na testy ciążowe na siusiu to poczekam jak na szpilkach jeszcze te pare dni :) p.s na tym Bobo test pisze ze juz po 6 dniach od zapłodnienia pokazuje wynik dlatego sie zapytałam czy juz go zrobić :)

Gość gość
Nie przesadzalabym z tymi objawami typu mdlosci:-)moim zdaniem za wczesnie na to:-) Predzej bedziesz czula sie tak jak na okres. Pierwsze co zauwazylam u siebie to tkliwe,bolesne piersi ale tak mMialam i przy miesiaczce. Lekkie krwawoenie,ktore wzielam za poczatek miesiaczki bylo krwawieniem implatacyjnym. Najlepiej zrobic bete, Co do testow aptecznych wcale nie sa takie slabe. Gdy test pokazywal juz dwie kreski na usg jeszcze nic nie bylo widac.

Gość gość
*implantacyjnym

Fakt moze troszke przesadzam ale sie tak stresuje ze mi sie juz wszystko z ciąża kojarzy z jednej strony nie planowaliśmy ale jak bedzie to bedziemy w wielkiej radości ze nas to spotkało wiec pozostało mi czekać ;)

Gość gość
Idź na badanie krwi, wychodzi już po 7/8 dniach od zapłodnienia. Sama tak zrobiłam (ósmego dnia, beta 7), nie rozumiem po co czekać i stresować się. W przychodniach przyszpitalnych wynik masz na dwóch godzinach.

Gość gość
Jest mnóstwo poronien samoistnych w pierwszych tygodniach. Jak dla mnie lepiej na spokojnie poczekać niż przezywać, ze się straciło coś na samym starcie.