Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy został rzucony na mnie urok?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od paru lat mam problem wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale teraz zaczęło robić się to męczące a mianowicie chodzi o to że co nie pochwale to się zepsuje np. Ostatnio pochwaliłem telefon to się zepsuł kupiłem tv też go pochwaliłem i stało się to samo tak jak z wieloma innymi rzeczami wątpię żeby to był zwykły pech. Może macie jakieś doświadczenia i mieliście podobne sytuacje. Z góry dzięki za pomoc.

Gość gość
Nie wiem czy wierzyć w takie rzeczy, ale w liceum miałam sytuację, która do tej pory podchodzi mi pod urok. Miałam bardzo ładne, gęste włosy do połowy pleców. Moja największa ozdoba, dbałam o nie, używałam olejków, masek, często czesałam. Nagle zaczął mi się w spodniej warstwie robić kołtun, dosłownie jak dred. Walczyłam z nim codziennie, rozczesywałam, stosowałam olejki, conditionery itp ale zawsze następnego dnia był ten sam problem. Doszło do tego że mama co wieczór szarpała się z tym kołtunem, zaplatała mi warkocz do spania i warkocz na dzień, a po rozczesaniu włosów kołtun już z powrotem się tworzył. To trwało około 2 miesięcy. Nie mogę uwierzyć, że mimo pielęgnacji samo się tak robiło. A podobno istnieje cygańska klątwa na kołtun

Gość gość
I jak Sb z tym poradziłaś? Ja sam nie wierzę w takie rzeczy ale już nie mam logicznego wyjaśnienia na to ci się dzieje u mnie z rzeczami które pochwalę :/

Gość gość
Warszawa, kosciol Dzieciatka Jezus na Zoliborzu (trudno go znalezc, bo jest wtopiony w zabudowe) okolice Placu Inwalidow, kazdy czwartek godz. 18°°, ale najlepiej pierwszy czwartek miesiaca - wtedy jest jeden z najlepszych egzorcytow w Polsce. Przyjdzie/przyjedzcie. Pomaga , za darmo.

Gość gość
2016 rok, ludzie wciąż wierzą w zabobony, bo skoro oni nie mogą znaleźć logicznego wytłumaczenia, to z pewnością wina cygańskiej guślarki xD. Słyszeliście o najczarniejszym z czarnych uroków? Zwie się przypadek i potrafi być nader uciążliwy. A co do włosów, to wiele zależy od ich struktury, niektóre pomimo pielęgnacji będą podatne na puszenie i kołtunienie. Ale pewnie, lepiej wierzyć w czarownice.

Gość gość
Skoro takie rzeczy nie istnieją to po co egzorcyści zajmują się takimi rzeczami?

Gość gość
13:33 Odpowiedź jest prosta - nawet jeśli takie rzeczy nie istnieją, wciąż istnieją ludzie skłonni zapłacić za pozbycie się czegoś, co nie istnieje.

Gość gość
Tylko że egzorcyści nie biorą pieniędzy za taką pomoc więc chyba musisz znaleźć jakieś inne wyjaśnienie.

Gość gość
Niektórzy nie biorą, niektórzy biorą. Nie wykluczam istnienia jakichś trudnych do wyjaśnienia zjawisk, ale do tego trzeba podchodzić bardzo sceptycznie. Jeśli ktoś mi pisze, że jak mu się kołtunią włosy, to ktoś rzucił na niego urok, chce mi się śmiać. Prawda jest taka, że ludzie zamiast poszukać jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, wolą zwalić wszystko na nadnaturalne moce. Może jednego na tysiąc przypadków nie da się wyjaśnić racjonalnie, cała reszta to wina percepcji ludzi.

Gość gość
Rzeczy dzieją się bez przyczyny i już .

Gość gość
Nie mówię tu o włosach bo nasze ciało jest skomplikowane i różne czynniki mogą wpłynąć na to co się z nim dzieje ale wyobraź Sb że kupujesz coś i bardzo Ci na tym przedmiocie zależy pochwlisz go a tu nagle pstryk na drugi dzień już nie działa i to nie chodzi o jedną czy dwie rzeczy tylko kilkanaście wszystko co pochwaliłem się zepsuło chciałbym jakoś wyjaśnić to racjonalnie ale chyba się nie da.

Gość gość
Kup sobie coś i "nie chwal" tego, jeśli znów się zepsuje tzn, że kupujesz produkty o niskiej jakości, ot co ;)

Gość gość
Cos w tym jest.Mialam kolezanke,ktora jak mi cos pochwalila to zaraz sie psulo.Zerwalam z nia kontakty bo nie mialabym nic.

Gość gość
Jest tak, bo moja koleżanka , gdy życzy komuś udanej gry czy wysokich wygranych, to przeważnie ktoś wygrywa, nawet 4tys ostatnio