Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie od porodu można udać się w podróż 5h autem?

Polecane posty

Gość gość

Nie mówię o dzieciątku tylko o sobie. Czy trzeba odczekać mimimum miesiąc? jak to jest z tym okresem połogu?

Gość gość
Myślę że po tygodniu już można.

Gość gość
jak już będziesz mogła swobodnie siedzieć do tyłku to będziesz wiedziała że już możesz :)

Gość gość
wszystko zależy od twojego samopoczucia. po cesarce ważne jest żebyś mogła na tyle odsunąć fotel żeby nic nie uwierało brzucha i blizny, nawet fałdka skóry, jak to bywa w pozycji siedzącej pochylonej do przodu. Polecam też w połowie drogi zatrzymać się na chwilę , rozprostować kości. chocby na stacji benzynowej

Gość gość
Jak przestanie się z ciebie lać ta wydzielina z macicy fuuuuj jakieś 2 tyg ze mnie się lała

Gość gość
Ja jechalam 3dni po cesarce gdy synka zabrali do odleglego szpitala-jak mus to mus.

Gość gość
no ale to co innego jak do szpitala, konieczność, wtedy wiadomo się jedzie...no ale myślę że chociaż ze 3 tygodnie, a najlepiej dopiero po połogu...no i wiadomo zależy jak się będziesz czuła...ja byłam ostro szyta po nacięciu, bo powrocie do domu po 3 dniach od porodu, bpo siedzeniu w samochodzie 45 min myślałam że nie wyjdę, tak mnie bolało, napuchło...ale w domu jakoś szybko mi się zaczęło goić i już po tygodniu było znacznie lepiej....

Gość gość
Wracałam 8godzin po porodzie autem do domu 3h

Gość gość
Proponuję od razu po porodzie, zejść z łóżka porodowego,wziąć auto,usiąść za kierownicą i pojechać do Włoch. :D Dziecko możesz wsadzić do torebki albo pod wycieraczkę i ewentualnie łokciem podawać mleko. Albo nie podawać,będzie się drzeć,w końcu uśnie. :D