Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobieta która uprawiała seks przed slubem ma grzech śmiertelny

Polecane posty

Gość gość

za nie szanowania własnego ciała i nie trzymania cnoty dla męża prawiczka

Gość gość
idz sie leczyc niemoto :P

Gość gość
To ja mam, najlepsze że tego grzechu w ogóle nie żałuję, bo jak można tego żałować. :D

Gość gość
a ty się szanuj trzymając cnotę

Gość gość
gość dziś będziesz się smażyć w piekle za nie szanowania ciała

Gość gość
będziesz się smażyć w piekle za nie szanowania ciała xxxx o tym nie będziesz ty decydował, sram na twój katolicyzm.

Gość gość
bo ja nie rozumiem jak można nie szanować własnego ciała i nie trzymać dla męża prawiczka czystego niepokalanego.

Gość gość
I uważaj bo ty tam możesz wcześniej trafić, dławiąc się swoja nienawiścią. Dekalog to więcej grzechów.

Gość gość
po co wy dyskutujecie w takich głupich tematach :)

Gość gość
Wystarczy że nie przeprosisz tutaj ludzi których obrażałeś, twoja spowiedź też jest nieważna katoliku.

Gość margo0001
tak dokładnie to jest grzech ciężki, grzech przeciwko 5 przykazaniu i nie ma się z czego śmiać

Gość gość
tyle, że mój grzech nie jest śmiertelny, ciężki jak w waszych przypadku seksząc się z każdym w którym jesteście w związku.

Gość gość
tak dokładnie to jest grzech ciężki, grzech przeciwko 5 przykazaniu i nie ma się z czego śmiać xxxxx Taki sam grzech ciężki jak każdy inny.

Gość gość
gość dziś Nie jest tak samo jak każdy inny bo w tym przypadku nie szanujesz ciała nie trzymając cnoty dla męża prawiczka.

Gość margo0001
no nie grzechów ciężkich należy się wystrzegać, z grzechem ciężkim nie wejdzie się do Królestwa Bożego nie wiesz takich rzeczy .... grzech ciężki to nie grzech lekki że tak powiem :)

Gość margo0001
a grzech śmiertelny to inne zagadnienie

Gość margo0001
grzech śmiertelny niszczy więź człowieka z Bogiem, oddala człowieka od Boga jak grzech przeciwko pierwszemu przykazaniu ale to i tak duże uproszczenie tego zagadnienia

Gość gość
no nie grzechów ciężkich należy się wystrzegać, z grzechem ciężkim nie wejdzie się do Królestwa Bożego nie wiesz takich rzeczy .... grzech ciężki to nie grzech lekki że tak powiem xxxxx ale wy chorzy jesteście w sprawach seksu... jak was dooopy bolą, macie fioła.... Po śmierci każdy będzie rozliczany z miłości, hipokryci katoliccy to tacy ktorzy uważają zawsze siebie za lepszych i swoje grzechy za mnijesze od innych plujac jadem i nienawiscią. Z nienawiści też będziecie rozliczani, skoro nie ma w was milości.

Gość gość
tyle lat się mówi seks po ślubie a co robią kobitki? sekszą się przed ślubem i jeszcze wmawiają, że się szanuje bo byłam w związkach haha a co ma związek do szanowania? masz być czysta aż do ślubu a nie się seksisz

Gość margo0001
nooo miłość musi zostać pobłogosławiona przez Boga w postaci sakramentu małżeństwa w przeciwnym razie popełniasz grzech ciężki :)

Gość gość
Jakoś od razu przypominają mi się słowa (choć pewnie dotyczyły czegoś innego) z biblii Jezusa "Słusznie prorok Izajasz powiedział o was, obłudnikach"....

Gość gość
gość dziś Tylko mąż cie może zobaczyć nago i tylko on a nie całe osiedle pozdrawiam :D

Gość gość
margo0001 ale ja nie jestem katolikiem, nie chodzę do spowiedzi latami. Więc raczej ciężko żeby mnie jakiś w sukience pobłogosławił. Nie przyjmuję i nie toleruję kościoła, który całe życie staje mi na drodze do szczęścia, a psy katolickie ujadają codziennie.

Gość margo0001
coo? a co ma piernik do wiatraka ? nie znasz 10 przykazań i nauki Kościoła ?

Gość gość
miłość a seks to dwie różne sprawy nie powinno się myśleć seks = miłość. A nie brać rozwód z powodu bo nie było seksu haha byłeś z miłości czy dla seksu z żoną?

Gość margo0001
aaa no właśnie

Gość gość
Z miłości ale żebyście nie poczuli tej frustracji jak sie okaze ze partner/ka nie chce. Miłość może się szybko skończyć.

Gość margo0001
no właśnie bo tyle jesteście warci .....NIC jedno wielkie NIC

Gość gość
gość dziś Tak sobie wmawiaj to jest dla niej z miłości czy dla seksu?

Gość gość
no właśnie bo tyle jesteście warci .....NIC jedno wielkie NIC xxxxx Takich nas natura stworzyła, nie zrozumiesz kobitko. Wy byście tylko chciały żeby faceci harowali na was i bachory od rana do wieczora, a jak chciałby coś od was to.... was głowa boli albo nie macie ochoty.