Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LazMary

7 godzinna podróż we wczesnej ciąży..

Polecane posty

Gość LazMary

Dziś dowiedziałam się ze jestem w ciąży ;) a na jutro mamy zaplanowany wyjazd na urlop nad morze.. podróż potrwa ok 7 godzin. Jedziemy samochodem więc bedziemy się często zatrzymywac.. Mogę jechać czy lepiej sobie odpuścić??

Gość gość
???Ty tak serio pytasz?A przepraszam jakie sa przeciwskazania do podrozowania tym bardziej na samym poczatku ciazy,bo moze ja o czyms nie wiem?

Gość gość
A co miałoby się stać? Coś złego sie dzieje?

Gość LazMary
Wszystko jest w porzadku.. Pytam bo to moja pierwsza ciaza.. nie wiem po co ta fala krytyki.. Ostatnio na kafe nie można uzyskac normalnej odpowiedzi tylko wszedzie tryskanie jadem

Gość gość
A gdzież ta krytyka z mojej strony albo jad? Pisałam o 20.13.

Gość gość
Dziewczyny wystarczyło napisac jedz sppkojnie tylko uważaj na siebie.. Dziewczyna nie wie to pyta..

Jedź. Ja we wczesnej ciąży (6/7 tydzień) jechałam w planową podróż, która z 3,5 godzin zmieniła się w 6,5 (no takie uroki polskiej infrastruktury). Nic się nie stało, a ja nie miałam żadnych wątpliwości, a bardzo bojaźliwa jestem. Jak nie masz w historii poronień wczesnych i tego typu historii to w ogóle nie ma się co zastanawiać.

Gość gość
jedź spokojnie, bo i tak pewnie na tydzień jedziesz a nie na 3 tygodnie ;)

Gość gość
Jasne ze mozesz jechac, jesli jeszcze czujesz sie dobrze to tym lepiej miec wakacje przed nadejsciem sajgonu za kilka miesiecy. Ja do szostego miesiaca pracowalam i co pare dni latalam na wyjazdy sluzbowe. Naliczylam ze moje dziecko zanim sie urodzilo lecialo 42 razy :) Po szostym miesiacu dalej pracowalam ale podarowalam sobie podroze :) Pamietaj ciaza to nie jest choroba i jesli dobrze sie czujesz to po prostu zyj normalnie

Gość gość
Na tym etapie wazne abys nie biegala zbytnio (chyba ze do tej pory aktywnie yprawialas sport), nie dzwigala, nie przegrzewala sie (typu goraca kapiel, nagrzane auto bez klimatyzacji, calodniowe grzanie-opalanie na silnym sloncu), nie pila alkoholu, nie palila i nie wdychala dymu od innych palaczy. Podroze mozna odbywac, chyba ze sa juz jakies medyczne przeciwskazania. Gratulacje malego czlowieczka :). Odpoczywaj, wdychaj swieze powietrze, i mysl pozytywnie :)

Gość gość
Mnie lekarz po potwierdzeniu ciąży zabronił podróży 200 km.

Gość LazMary
Dzięki dziewczyny ;) ja juz na miejscu ;) od dziś odpoczywam.. pozdrawiam