Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z czego to wynika, ze rano bez sniadania czuje się źle?

Polecane posty

Gość gość

jeśli w ciągu godziny nie zjem od wstania z łózka, czuję sie jakbym miala omdlec czy jest to oznaka spadku cukru? dodam, ze nie mam cukrzycy, ale i tak czuje się slabo

Gość gość
gdzie macie ta kamere? podsluch jest na bank. Kiedy sie odemnie odp*********e????????

Gość gość
tak spadku cukru. w ogole w nocy watroba powinna uwalniac cukier i zapobiegac tym samym spadkowi jego poziomu. zz W procesie glikogenolizy wątroba przetwarza glikogen z powrotem na glukozę. Wątroba potrafi również produkować glukozę z innych substancji – aminokwasów, tłuszczy itd. Taki proces nazywamy glukogenezą. xx wiec trzeba tez dbac o watrobe i badac ja. detoksykowac i nie dowalac na kolacje cukrów prostych, fruktozy, tłustego jedzenia zeby nie zakłócać jej nocnych czynnosci.

Gość gość
podsłuch podgląd? oh cool und trendy. takie jazzy :D xx pamietasz mily pokoj nr 7 :D i 2011 r. jak odpalalam 2 okienka na mojej viscie ? na 1 p****l - pal 16:9 na drugim filmik z toba pal 3:4 - najlepsze miałam wtedy orgazmy, ale musialam czuwac nad synchronizacją :D xx czy to dlatego czułeś się nieswojo w moim towarzystwie? :D xx ale szalone lato mojej piczy to było :) ja z laptopem na kanapie, w lazience remontowanej. ach gdzie ja tego nie robiłam. duzo by tu gadac. a jak sobie wsadzalam ogórka do twego zdj. na łące? :) pamietasz milkiway'u mleczny czarodzieju? :D

Gość gość
czyli nawet jelsi nie mam cukrzycy, to cukier spada? oczywiscie n9e tak drastycznie jak cukrzykowi, ale moje slabe samopoczucie wynika ze spadku cukru, tak?

Gość gość
oczywiscie ze spada. jesli masz za dlugie przerwy miedzy kolacja a sniadaniem - np. kolacja 18/19 a sniadanie 9/10 - to za duza przerwa. ja tak robie i mam czeste hipoglikemie bo ponoc niski poziom hemoglobiny glikowanej o tym swiadczy (zbadaj ja - ona odzwierciedla sredni poziom cukru na przestrzeni kilku miesiecy, bardzo stabilne badanie). tak jak mowie watroba moze tez niedomagac. mozesz jesc tez wysokoweglowodanowa kolacje i potem trzustka wyrzuca duzo insuliny a ta ci za bardzo zbija cukier. poza tym cukrzycy twierdza ze i to co sie zjadlo dzien wczesniej ma wplyw na poziomy cukrów na 2 dzień xx do glowy przychodzi mi jeszcze poziom kortyzolu - rano powinien byc najwyzszy aby naturalnie wybudzic czlowieka. jesli masz problemy z pobudkami to badaj kortyzol rano i ok. godz. 18 (musi byc nizszy). nie mowiac ze kortyzol i insulina to jest sprzezenie zwrotne - jedno oddzialuje na drugie. jesli ktos jest nerwus to za duzo kortyzolu produkuje, on podbija poziomy insuliny stad czesto mowi sie ze nerwusy maja otylosc brzuszna - insulinowa. tak samo zle jedzenie o wysokim IG powoduje wyrzuty insuliny a jej wysokie poziomy podbijaja kortyzol (org odczuwa wysokie poziomy insuliny jako stres i mobilizuje wtedy nadnercza do produkcji kortyzolu). zbadaj tez inne hormony nadnerczowe. aha standardowo tarczyca i ferrytyna - czy nie masz niedoczynnosci/nad.. (tez wplywa na gosp. weglow.) i anemii. xx magnez postas wapn to standard

Gość gość
o nie....a ja zawsze miałam duzy brzuch...i jestem nerwowa. to masz człowieku wiedzę...dzieki. czyli mam rację. spadek cukru. gdy rano nie zjem czuję jakbym miala plakac, mdlec, rzygac, te trzy, serio

Gość gość
mam wiedze, ale nie chce mi sie z niej korzystac i nie sadze bym miala wielki brzuch :D xx a ja zazwyczaj dobrze znosze bycie na czczo nawet do 13/14 jak nie zdarze rano pobrac krwi. ale wtedy staram sie ograniczac wysilek do spacerów i tyle. gorzej jak rano nie zjem sniadania i cos wiecej sie poruszam, to juz jest kiepsko. xx nerwowym mozna byc tez przez wku.rwiajacych ludzi