Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałyście tak po ellaone?

Polecane posty

Gość gość

Ok. 14h po stosunku wzięłam ellaone. Byłam w najgorszym dniu owulacji. Pierwszego dnia po zażyciu tylko zawroty głowy. Następnego dnia miałam usta jak papier, suchość w gardle, nosie, upławy z pochwy(brązowe, ciemnożółte), chwilową zgagę, bóle brzucha, mdłości, uczucie gorąca/zimna. Potem było już tylko gorzej gazy, chwilowe bóle lewego jajnika oraz wzdęcia brzucha. W drugiej dobie dostałam krwawienia, suchość w gardle utrzymywała się a dodatkowo stałam się mega wrażliwa na zapachy. W trzeciej dobie pojawiło się odczucie "przelewania się" w żołądku, gazy burczenie i odbijanie się. Sikam około 5-6 razy dziennie, wydalanie regularne. Są chwile, że jest mi słabo. Brzuch napęczniały a pulsacyjne ruchy raczej wokół środka. To był dopiero piąty dzień od stosunku, czwarty od zażycia ellaone. Wieczorem była delikatna biegunka. Nie jestem w stanie stwierdzić kiedy powinnam mieć okres, bo po próbach rzucania papierosów raz okres miałam pod koniec miesiąca a raz w połowie. Czy to możliwe że ellaone nie zadziałała a to już są pierwsze objawy ciąży? W piątej dobie po zażyciu ellaone brzuch trochę się uspokoił, ból w prawej pachwinie, nadal wrażliwa na zapach i suchość w gardle, co wypiję to wysikam. Czy ktoś miał podobne objawy? Wizytę u ginekologa i test hcg mogę mieć dpiero za pięć dni.

Gość gość
ja nie raz bralam , i nie mialam zadnych skutkow ubocznych , okres w terminie a nawet dzien przed

Gość gość
Może jak bez skutków ubocznych to skuteczna? byłaś w ciąży?

Gość gośćAngela
Akurat po tych lekach nic tak nie mam, ale po swoich na serce mam suchość w gardle masakryczna. no tak jak mówisz jak papier usta. masakra. ostatnio w aptece dorwałam takie tabletki z kwasem hialuronowym cevitt gardło i świetne są. one tworzą taką mega powłokę na gardło i dzięki nim nic nie boli i jest nawilżone:)

Gość Cleo1976
Sądzę, że to normalne skutki uboczne.Wiele dziewczyn czuje się po tych pigułkach "jakby były w ciąży." Sama miałam podobne objawy.Nie sugeruj się tym, tylko zaczekaj do terminu spodziewanej miesiączki i zrób pierwszy test.Drugi ewentualnie 7 dni po terminie.Pamiętaj, że po EllaOne okres może się nieco opóźnić.Podstawowe działanie tej tabletki polega na zahamowaniu owulacji, a to od owulacji zależy, kiedy będzie miesiączka.Mnie pigułka opóźniła ją o aż 21 dni, ale to rzadkie przypadki.

Gość Cleo1976
A jeśli zupełnie nie jesteś w stanie powiedzieć, kiedy może być miesiączka, to odczekaj z testem (albo badaniem beta-hcg) co najmniej 14 dni od tamtego stosunku.I ewentualnie powtórz go potem jeszcze za tydzień.

Gość gość
Dopuściłaś się ciężkiego grzechu i jeszcze chciałaś płód spędzić, musisz liczyć się ze skutkami grzechów. Jedne urodzą nie chciane dziecko inne już dzieci nie będą mogły mieć. Pamiętaj karą za cudzołóstwo, za stosunek pozamałżeński wg Biblii jest śmierć, to że ludzie nie umierają to chyba tylko Boże miłosierdzie. Poczytaj sobie Księgę przysłów, tam jest napisane w jaką jamę wpada kobieta, która tak grzeszy, np wabiąc obcego faceta, albo dopuszczając się poronienia. Ściągają na siebie przekleństwo. Pamiętaj, że Chrystus nie potępił tych, którzy chcieli ukamienować cudzołożnicę, On tylko okazał jej miłosierdzie i dał drugą szansę.