Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

queensy

Chłopak z DDA pomóżcie!! jak go odzyskać?

Polecane posty

Cześć zwracam się do was z ogromna prośbą abyście spojrzeli na to innym okiem niż ja. Jestem zakochana w pewnym chłopaku od zawsze między nami iskrzyło przez ten czas mówił, ze mnie kocha ale ja nigdy tego nie brałam na poważnie.

Gość _mariolek
Wyrażę swoją opinię na podstawie wyłącznie własnego doświadczenia. Powinien jak najszybciej wyprowadzić się od matki. Jeśli jest DDA to jest obawa, że w przyszłości może mieć również z tym problem. Chociaż znam osobiście osobę uczęszczającą na terapię dla DDA i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć, z alkoholem problemu raczej nie będzie mieć, a jedynie psychika może być nadszarpnięta przez wcześniejsze przeżycia z rodzicami przez co, jak sama uważa, w związkach bywało z czasem trudno. Jeśli jest nieśmiały to bardzo prawdopodobne, że coś czuł do ciebie już wcześniej mimo iż z jego zachowania można było wyczytać obojętność. Tego się nie przeskoczy, drobnymi krokami, zbyt nagła oferta może go przerazić. Z pewnością nie chciałby byś się dowiedziała jak wygląda u niego sytuacja w domu z matką. W jego sytuacji jeśli jest nieśmiały i być może niezaradny, usamodzielnienie się może wydawać się nieosiągalne dla niego. Potrzebna jest odpowiednia okoliczność i zdecydowanie. Zadaj sobie pytanie czy jesteś pewna, że to ten jedyny, czy chcesz z nim wiązać się na całe życie? Jego wcześniejsze wyznanie uczuć i ostatnie wycofanie może świadczyć o tym, że rzeczywiście mu przypadłaś do gustu jednak boi się gdyż dla niego to może być wielki krok. On może właśnie na to patrzeć jak na decyzję zmieniającą całe jego przyszłe życie. Chociaż na twoim miejscu martwiłby mnie ten jego telefon po alkoholu, to może źle wróżyć na przyszłość.

świetnie sie dogadywalismy tylko czasem to jest wycofanie i ''dzikość' byla mecząca. Ja nie moge mu kazać się od niej wyprowadzić żadnym autorytetem dla niego nie jestem, a jego siostra mówi ze on nie chce sie wyprowadzic. Ma ugotowane jak wroci i robi sobie co chce. Czasem czas mysle ze zrobilam cos zle ze nagle sie wycofał, ale byc moze to wcale nie moja wina. Sytuacja po alkoholu zdarzyła sie pierwsz raz. Nie wiem juz jak go przekonac do siebie ale nie chce tez zeby czuł sie osaczony moja osoba :(