Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Narucik

Biustonosz na ślub

Polecane posty

Gość Narucik

Witam :) mam taki dosłownie mały problem. Poszukuję sklepu z bielizną gdzie dostanę stanik na mój mini biust. W przyszłym roku biorę ślub i potrzebuje zakupić dobry biustonosz, najlepiej push up. Muszę go kupić zanim zacznę szyć suknię. Staniki zazwyczaj kupuję w Buciku. Rozm 75a , jednak do ślubu wolała bym kupić coś porządniejszego i dobrze dobranego, ale też nie chce płacić 500 zł. Jaki sklep byście polecili?

Gość gość
Serio 75A? Masz ok. 80 cm pod biustem jak zmierzysz bardzo ściśle, i 88-89 cm w biuście - zmierzone swobodnie? Bo to są wymiary na mniej więcej dobrze dobrane 75A (mniej więcej, bo zależy od firmy i modelu). A jak nie to jakie masz te wymiary?

W buciku lub chińskim gdzie jedynie mogę dobrać dobry stanik wszystkie mają rozmiar 75a. Jak biorę 60-70 to się nie zapne a jak większy to miseczka za duża. Takie staniki za 12 zł raczej nie mają jakiś udziwnionych rozmiarów

Gość Anka_Z_Koszęcina
a ja mam pytanie co zrobić z chłopakiem który notorycznie strzela mi z lajbika, nie mam już do niego siły. Dostał już pare razy po pysku ale dalej to robi

Gość gość
Jak masz 75 pod biustem to obwód dla CIebie to 70 i zapniesz się na 200% jak założysz taki stanik prawidłowo, wygarniając biust do misek. Bo biustonosza nie nakłada się jak bluzki- jak biustu nie zgarniesz to znaczna jego część trafia pod obwód i fiszbiny i nie dość, że daje fałszywe odczucie ciasności, to jeszcze po prostu ten biust się zwyczajnie niszczy (poczytaj o "migracji piersi"). Zacznij kupować bieliznę w porządnych sklepach i przestań myśleć, że cokolwiek poza 75B to "udziwninony" rozmiar. 70J czy 65DD są normalnymi rozmiarami, których potrzebuje ogromna ilość kobiet (i dużo więcej kobiet będzie nosić takie 65DD niż 75A czy 75B, które przy poprawnie dobranym rozmiarze są praktycznie niespotykane).

Gość gość
Tyś chyba jedno zero zgubiła.... Stanik za 12 zł??? Za tyle to nawet majtek nie kupisz, a co mówić o biustonoszu :D dobre staniki to tak od 100 zł w górę kosztują :D

Gość gość
Wygody dla cysiów kosztują

No chyba wiem, ze nie potrafię się zapiąć do obwodu 70... Nie kupuję stanika 1 raz. Zawsze do przymierzalni wchodzi ze mną narzeczony i pomaga mi wybrać, czasem też zapiąć, czy podciągnąć ramiączka. I jeszcze NIGDY nie udało mi sie zapiąć stanika 70A. Także nie mów, ze na 200 % się zapnę. A co do ceny stanika... To ja wiem że porzadny kosztuje 120. Tylko nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek co kilka miesięcy. Wolę kupić sobie 5 staników w chińskim za 12-15 zł niż jeden za 120, do codziennego użytku. A tak poza tym ja tutaj pytam o sklepy które oferują porządne staniki, ze sprzedawczyniami, które się znają i dobiorą odpowiedni, a nie o porady o doborze stanika. Bo jak narazie to nikt mi nie potrafi podać nazwy sklepu.

Gość gość
70a to mniejsza miska niz 75a, wiec nie mozesz go dopiac bo biust sie nie miesci. Musialabys przymierzac wieksza miske w obwodzie 70.

A no i jeszcze jedno, stanik zakładam prawidłowo. Nic nie musze wygraniać, bo po prostu nie mam co wygarniać. Po prostu mam na tyle mały biust, że mi nie "leży" . Po zapięciu stanika tylko trochę go podnoszę. Podajesz mi sposoby zakładania stanika dla kobiet, które mają co wygarniać. Bo wątpię, że masz mały biust. Zapewne nie masz się czego wstydzić- w przeciwieństwie do mnie, bo biust to przestał mi rosnąć w 5 klasie podstawówki. Jak moje koleżanki w 5 klasie miały już rozmiary od B do D to ja wciąż nosiłam szmaciane, dzięcięce staniczki. I gdyby nie to, że mam ponad 20 lat i się już nie zapnę do takich to nadal bym je nosiła. No i gdyby mi nie było po prostu wstyd.

Mierzyłam już 70B i miska jest o wiele za duża. A w chińskich nie ma jakiś tam dziwacznych 65DD- które nawet nie wiem co oznacza xD W chińskim jest zwykłe 65,70,75 a, b, c . Do innych sklepów nie uczeszczam bo mnie nie stać na to. Jako kelnerka nie zarabiam kokosów. Stanik do ślubu, to pewnie będzie mój jedyny w takiej cenie.

Gość gość
Zobacz sobie na stronę sklepu http://e-sensi.pl, ja u nich kupowałam ślubną bieliznę :) Wiem, że rozmiarówkę mają naprawdę na różne biusty :)

Gość gość
Jakie 70A? Jeśli 75A jest dobre w miskach to powinnaś mierzyć 70B albo nawet 70C. A jak w 70B miska jest za duża to 75A nie może być dobre, bo to jest ten sam rozmiar miski. Nie umiesz dobrać stanika i tyle. Ja nie jestem osobą, która pisała wcześniej, ale właśnie sama mam malutki biust, noszę 65C/70B (przed wizytą u brafiterki 75-80A, a przeważnie chińskie dziwadła) i zapewniam cię, przy takim też właściwe zalożenie i idealne dopasowanie się liczą! :) Idź do brafitterki bo sama sobie nie poradzisz, tu znajdziesz adresy: http://stanikowamapa.prv.pl/ I zdecydowanie lepiej mieć DWA świetne i dobrze dobrane staniki, niż 20 byle jakich, które rozwalają tkankę piersi. To też już przerabiałam ;)