Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beamea0812

miesiączka

Polecane posty

witajcie dziewczyny. Jestem tu nowa, ale mam nadzieję, ze ktoś mi pomoże i zarzuci dobrą radą, bo po porostu odchodzę od zmysłów. Mam 16 lat, rok temu, a dokładnie 23.08.15 dostałam pierwszą miesiączke. Przez pierwsze 3/4 miesiące, wiadomo, że była ona nieregularna ( zazwyczaj się spóźniala ) a przez reszte czasu ( no, aż do teraz ) miałam okres jak w zegarku! Zawsze w ten dzień, w który miałam miec, to dostawałam! Teraz miałam dostać 02.08. A nie mam do tej pory! Nie współżyłam nigdy z chłopakiem. Nie miałam teraz do czynienia z żadncyh mężczyzną, ponieważ mój chłopak wyjechał. To na pewno nie przez wysiłek fizyczny. Już nachodzą mnie myśli, że jestem w ciązy, mimo, że nie wiem jakim cudem Błagam o pomoc, bo zwariuje :(((

Pierwsza miesiączka nie była wcale tak dawno, więc ma prawo być nieregularna. Mi samej po kilku latach trwania cyklu (pierwsza jak miałam 11 lat) spóźniła się całe dwa tygodnie, bez ryzyka ciąży. Możesz mieć wahania hormonów typowe dla okresu dojrzewania i stąd nieregularny okres. To się ciągnie. Jeśli bardzo się niepokoisz, spróbuj zajść do ginekologa.

Gość gość
Wybierz się do ginekologa i z nim o tym porozmawiaj. To forum dla dorosłych, nie dla dzieci.

przepraszam bardzo, ale poradzić się gdzieś musiałam. Gdzie tutaj jest napisane, że to forum dla dorosłych?:)