Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyć się natrętnych gołębi z balkonu?

Polecane posty

Gość gość

Odganianie ich nie pomaga bo po paru minutach wracają. Czy zjedzą trutkę na szczury jak wysypie im się?

Gość gość
mam ten sam problem , balkon mam tak obsrany ze juz nie mam sily myc codzien , i parapety

Gość gość
Trutkę to zaserwuj tobie i rodzinie. Albo zaserwują ci ją sąsiedzi, jeśli coś lub kogoś zatrujesz. A na gołębie wystarczy straszak w kształcie psa lub kota, na przykład pluszak. Ja stawiałam na balkonie gumową krowę mojego dziecka i gołębie omijały go z daleka a wcześniej wykopywały mi kwiaty ze skrzynek.

Gość gość
Na parapetach radze zamontowac kolce na ptaki, dodatkowo i na parapetach i na barierce na balkonie przyczepic wstazeczki. Do tego kupic duzego plastikowego ptaka a'la sokol czy orzel w ataku z rozpostartymi skrzydlami i przymocowac go do np barierki. W ostatecznosci kupic urzadzenie emitujace jakies dzwieki lub nagrania drapieznych ptakow. W ostatecznej ostatecznosci zamontowac siatke taka na ptaki jak np w bramce na boisku tylko z mniejszymi oczkami i wowczas nie wleca.

Gość gość
W sklepach ogrodniczych lub budowlanych mozna kupic sylwetke KRUKA (kruk, ptak) z plastyku lub z metalu koniecznie naturalnej wielkości. Im bardziej realistyczna, tym lepiej. Stawia sie ja w widocznym miejscu i golebie omijają ten teren szerokim lukiem.

Gość gość
wiatrówka załatwi trwale problem, polecam

Gość gość
z łuku do hoojów strzelaj albo z procy

Gość ODGOŁĘBIACZ 24 LATA
Polecam semtex.

Kup sobie siatkę przeciw ptakom będziesz miała czysto, nikt nie będzie nikogo zabijał, a na parapecie będziesz mieć wolne miejsce :) słońce będzie świecić tak samo jak bez siatki :D

Gość gość
Wystarczy powiesić na nitce płytę CD. Powiesić na sznurku od prania, tak żeby obracała się w powietrzu :) I gołębie zbliżać się nie będą.

Gość gość
Tylko siatka, moi sąsiedzi mieli problem z gołębiami i próbowali dosłownie wszystkiego. Teraz mają siatkę i święty spokój.

Gość gość
Ja kupiłam takie igly odstraszające + klej do ich montarzu niewiem jak to się fachowo nazywa. Moja znajoma poleciłam mi ten sklep firmakanex.pl i tam jest wszystko co potrzebne do odstraszania gołebi i gryzoni .

Gość wacek50
Zamontuj siatkę . Ostatnio zamawiałem dla siebie z https://fulo.pl i jestem zadowolony. Widać, że siatka jest wytrzymała i silna. Nie mam już problemu z ptakami.

Gość gość
Wystarczy korzystać z balkonu to nie będą siadały. One szukają opuszczonych balkonów żeby zrobić gniazdo.

Mam kilka domowych sposób, ale nie wiem czy u Ciebie to zadziała. Przeszłabym już do takich odstraszaczy https://importmania.pl/product-pol-710-Odstraszacz-ptakow-ultradzwiekowy.html , one szybko i skutecznie wypłoszą ptaki z Twojej posesji. Musiałbyś sprawdzić też kominy, czy tam nie powstały gniazda, z tego co wiem na wiosnę nie można ich ruszać 😕