Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia072707

prosze bardzo o pomoc!!

Polecane posty

Gość natalia072707

Witam. Mam bardzo powazny problem i prosze o jak najszybsza pomoc! Ja z moim chlopakiem od jakiegos miesiaca wspolzyjemy. Jest to moj pierwszy partner z ktorym zaczelam sie kochac. W tamtym miesiacu dostalam jednak okres i sie nie martwilam.. Ale teraz bardzo sie zaczelam niepokoic.. Za 4 dni czyli w piatek (12.08) mam dostac okresu. Przed okresem zawsze wychodzila mi wysypka wiec mialam wysypke na plecach i ramionach jak zwykle. Teraz ona jakby znika.. Zauwazylam od kilku dni ze moje piersi sa jakby wieksze.. A gdy dotykam sutkow lekko mnie pobolewaja. Na sutkach nie mam bialych plamel ale takie jakby krostki tylko ani czerwone ani biale ani ropne tylko takie w kolorze sutkow.. Nie jest ich duzo.. Z moim partnerem kochamy sie bez antykoncepcji ale ufam mu i mowi ze nie mozliwe bym zaszla e ciaze gdyz on sie nie spuscil.. Zawsze wychodzi w tym momencie i po 2 minutach gdy dokanczam reka dochodzil.. Czy mozliwe ze jestem w ciazy? Jezeli mogla bym byc to koedy moge zrobic test ciazowy? Prosze o pomoc bardzo sie martwie naprawde :(

Gość gość
Oczywiscie że możesz być w ciaży, jeśli miałaś wtedy dni płodne. Stosunek przerywany nie zabezpiecza przed ciaża. Test możesz zrobić już w dniu miesiączki jeśli się nie zacznie. Najlepiej rano bo wtedy jest najwieksze stężenie hormonu świadczącego o ciąży. Jeśli wyjdzie wynik negatywny a okresu nadal nie bedzie to powtórz test po dwóch dniach. Do ginekologa mozesz się wybrać po 6 tyg licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Gość gość
dokładnie, stosunek przerywany nie chroni przed ciążą. Jesli nie chcecie się zabezpieczać, to róbcie to chociaż w Twoje pewne dni niepłodne. Umiesz je wyznaczać?

Gość gość
szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłam, ale postaram się nauczyć.

Gość gość
Teraz już nie musisz :)

Gość gość
tak naprawdę nie musisz się tego uczyć. Wysttarczy ze kupisz sobie specjalny tester. Bardzo dobra jest afrodyta. Jest wielokrotnego użytku i na ślinę, przez co jest bardzo wygodna.