Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tc i jestem chora

Polecane posty

Gość gość

czesc mamusie jestem w 5 tyg ciazy potwierdzone badaniami krwi jednkaze wizyte am za tydzien u gin w sobote troche zamrzłam na deszczu od wczoraj czuje sie zle , rozbita obolałe plecy , zawalone gardło powiekszone migdały a od dzis dochodzi katar moja 4 letnia córka takze przeziebiona bardzo sie martwie o ciaze juz jedna straciłam w 7tc nie chce tego powtarzac pije duzo herbaty , wit c, plucze gardlo woda + sol co jeszcze moge zrobic boje sie ze dopiero mnie dobrze rozłozy a na tak wczesnym etapie ciazy moze to sie dobic wlasnie na malenstwie

Gość gość
Napiszę Ci co mi powiedziała lekarka na pierwszej wizycie w 6 t.c.: W razie przeziębienia na gardło tantum verde, krople do nosa jakiekolwiek, w razie gorączki paracetamol- ibuprom dopiero w II trumestrze, jeśli gorączka się utrzymuje powyzej 38 stopni wizyta u internisty. Ze swojego doswiadczenia dodam, że stosowałam w obu ciążach syrop prenalen i tabletki na gardło prenalen i troche pomagały.

Gość gość
Z kroplami do nosa to nie możesz większości, poprzedniczka źle Ci napisała. W ciąży nie można brać żadnych leków obkurczających do nosa, możesz używać tylko sprayów na bazie soli morskiej, ew. ten prenalen, ale on niewiele więcej pomoże (w składzie ma więcej chyba tylko o eukaliptus). Ja miałam zgodę na użycie do nosa takiego lekkiego leku ze sterydami, ale ja się leczę u alergologa i takich leków po prostu używam. Poza tym można używać wszystkich domowych sposobów, ale bez przesadnego rozgrzewania, w aptece jak powiesz, że jesteś w ciąży to też dostaniesz odpowiednie leki wspomagające. Jak będziesz miała gorączkę to idź do lekarza, niech Cię zbada.

Gość gość
co do kropli do nosa- pisałam, ze jakiekolwiek- to jest to opinia mojego lekarza, który jest doktorem nauk medycznych, więc zakładam że wie co mówi, myślę, ze można też zrobić sobie inhalację z soli fizjologicznej o ile masz nebulizator w domu, jak masz jakiekolwiek wątpliwosci to jak w reklamie- poradź sie lakarza lub farmaceuty :)

Gość gość
gość dziś co do kropli do nosa- pisałam, ze jakiekolwiek- to jest to opinia mojego lekarza, który jest doktorem nauk medycznych, więc zakładam że wie co mówi, myślę, ze można też zrobić sobie inhalację z soli fizjologicznej o ile masz nebulizator w domu, jak masz jakiekolwiek wątpliwosci to jak w reklamie- poradź sie lakarza lub farmaceuty X Dlatego też prostuję, gdyż dwóch lekarzy ogólnych, jak i laryngolog (oczywiście również dr nauk med - to chyba oczywiste, bo nikt nie chodzi do szamanów) zabronili używania popularnych leków obkurczających. Dlatego też pozwoliłam sobie podważyć opinię, że można wszystko, bo moim zdaniem to chyba jakaś odosobniona opinia lekarska.

Gość gość
Nos jeszcze można płukać Fixsinem czy czymś podobnym (butla + roztwór soli fizjologicznej)

Gość gość
dzikei wszytskim za wypowiedzi bardzo sie ciesze z tej ciazy dosownie w soote sie dowiedzialam jak odebralam wyniki krwi a tu odrazu przeziebienie mnie dopadlo

Gość gość
Przy bólach kręgosłupa bardzo pomocne są porady Dra Wojciecha Orczyka