Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumaczyć facetowi, dlaczego ważne są treningi

Polecane posty

Gość gość

Jestem kobietą lat 30, po poważnych przejściach zdrowotnych. Dzisiaj jest w miarę ok... funkcjonuje bez leków, normalnie pracuje (mam działalność), ale kosztem diety i codziennych treningów, odpowiedniej ilości snu. Niestety odpadają całonocne imprezy, nocne wyjścia do klubów itp. Należę do tych osób, które nigdy nie odpuszczają i tu pojawia się problem... bo gdy poznam faceta i idę na randkę, to trudno wytłumaczyć, że 20 zimą, 21 latem muszę iść, bo trenuje. Bieganie, marszobiegi dwa razy dziennie, niezależnie od pogody, czasem walka z bólem stawów... ale nie odpuszczam. Tylko kolejny gość patrzy na mnie dziwnie, bo on ma czas dla mnie po 20... a ja go nie mam wtedy za dużo.

Gość gość
Widocznie żadnemu na Tobie nie zależy, żeby to zaakceptować. A z drugiej strony nie dziwne że żaden Cię nie chce bo wydajesz się strasznie egocentryczna. Wszystko kręci się koło Twojego nosa, Twoje treningi, twoje to, twoje tamto, egoizm straszny, każdy facet ucieknie od świruski.

Gość gość
Za dużo trenujesz. Jeden marszobieg dziennie, lub co drugi dzień wystarczy. Mam w rodzinie doświadczonego biegacza, uprawiającego jogging od 30 lat, który twierdzi, że przeforsowanie jest 100x gorsze od niedotrenowania. Niezbędny jest też co kilka dni dzień przerwy na rozejscie zakwasów. Życzę Ci zdrowia.

Gość gość
Jak praktykuje np. tylko rano, w nocy bolą mnie stawy, jak ktoś przeszedł boreliozę zna ten ból. Przerwa 2-3 dni kończy się najczęściej na lekach przeciwbólowych. A taka 2 tygodniowa skończyła się tym, że nie mogłam o własnych siłach dojść do łazienki.

Gość gość
znajdź faceta lubiącego też treningi i będzie razem aktywnie się bawic.

Gość gość
Jezeli trenujesz rano , to wieczorem mozesz czasem wyjsc na godzinkę, dwie. Zyczę Ci mądrego, cieplego męzczyzny. Wspólczuję choroby i cierpień...pozdrawiam.

Gość gość
to nie rób przerw 2-3 dniowych lub 2-tygodniowych - sama piszesz czemu. Ale jeden dzień nie zrobi ci krzywdy, wręcz przeciwnie. To wygląda trochę tak jakbyś miała jakąś nerwicę i musiała za wszelką cenę trzymać się rytuałów. Możesz a nawet powinnaś zrobić dobę przerwy albo od czasu do czasu przekładać trening np na 18 żeby o 20 mieć trochę czasu

Gość gość
stringi są bardzo ważne, to prawda