Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

życie w małym mieście Głogów

Polecane posty

Gość gość

Jak się żyje w małym mieście? czy są tu osoby, które przeprowadziły się z dużych miast? Jak z pracą? zalujecie? rozwijacie się?

Gość gośćZdgl
ale ajja wszedlem tutaj i trafilem od razu na temat o moim miescie -- pytaj to ci odp mieszkam tu od 25 lat (cale zycie)

Gość gość
Zastanawiam się jak jest z pracą, mam takie wyobrażenie, że w małych miastach jest z tym problem, że trzeba zwykle daleko dojeżdżać, że niskie zarobki... I ogólnie w razie np. straty pracy trudniej o następną. Słuszne to obawy?

Gość gość
bardzo słuszne oczywiście jest pewna liczba "etatów" nieźle płatnych, ale jest ich niewiele i trudno dostępne. U "prywaciarzy" wygląda to tak, że zapierdzielasz za minimum lub niewiele więcej i robisz wszystko. Budżetówka obsadzona całymi klanami krewnych i znajomych królika. To jest rzeczywistość małych miast i miasteczek

Gość gość
mieszkam w Głogowie , pracuję w kghm i sobie chwalę i to bardzo . Że trzeba dojeżdżać ? no i co z tego ?

Gość gość
A ile ludności jest w tym mieście, ile kin, teatrów,szkół?

Gość gość
No właśnie w kghm... Chyba większość tego miasta tam pracuje. I to mnie przeraża. Słyszałam, że tam bez znajomości też nie ma szansy się dostać. Ale jak już ktoś tam pracuje to raczej nie narzeka. Tyle że to nie moja branża...

Gość gość
Miasto Namysłów (województwo opolskie) ma 16 tysięcy mieszkańców ale to bogate miasto z dużą ilością sklepów supermarketów banków barów restauracji kawiarni klubów punktów usługowych rozrywkowych noclegowych sportowych Namysłów nie ma problemu z pracą bo mamy dużo zakładów pracy (największe z nich to Velux DIEHL controls Nestle mopex niedawno VELUX sie rozbudował DIEHL WŁAŚNIE SIĘ ROZBUDOWUJE NESTLE TEŻ CHCE MAMY MNÓSTWO NOWYCH OSIEDLI MIESZKANIOWYCH PS NAMYSŁÓW MA DWIE GALERIE HANDLOWE A WKRÓTCE BĘDZIE TRZECIA MAMY NAWET DOM DZIECKA I POPRAWCZAK NAMYSŁÓW MIMO ŻE JEST MAŁYM MIASTEM ALE JEST WYJĄTKOWY...

Gość gość
Zajrzyj i sprawdź - chyba kpisz

Gość gość
PS od przyszłego roku w Namysłowie mają budować obwodnice oraz mają też od podstaw dwa wielkie zakłady pracy powstać Oraz hala sportowa mamy też klub zapaśniczy MMA BOKS ...

Gość gość
W Namysłowie cała rozrywka typu basen spa solarium sauna kort tenisowy joga fitness kręgielnia stadion mniejsze boiska (orliki) kluby muzyczne bilard lodowisko szkoły tańca śpiewu siłownie salony masażu spa kosmetyczki zakłady fryzjerskie dom kultury w którym odbywają się koncerty kabarety spektakle kina i wszystkie inne miejsca sam nie znam wszystkich są w Namysłowie też są koncerty typu gospel mamy co roku w czerwcu festiwal rockowy czochraj bobra fest dni Namysłowa browarki kilka razy do roku w Namysłowie przyjeżdża cyrk wesołe miasteczko mamy rajdy samochodowe w Namysłowie ścieżki rowerowe mnóstwo zieleni w pobliżu miasta Namysłów agroturystykę stadninę koni jezioro gdzie również można popływać motorówką mamy tor motocrossowy koło Namysłowa w grudniu jest jarmark bożonarodzeniowy i wiele wiele innych atrakcji wiec co sądzicie o moim mieście ps nie wszystkie małe miasta są złe ps moje jest fajne i wyjątkowe

Gość gość
PS w Namysłowie mamy też activsport z ogromną liczbą innych atrakcji sportowych i wiele wiele innych atrakcji sam wszystkich nie znam w Namysłowie ciągle coś się dzieje w styczniu mamy co roku WOŚP ps miasto ciągle coś organizuje sam nie nadążam (Namysłów to 16 tysięczne miasto powiatowe w województwie opolskim 60 km od Wrocławia i 40 od Opola ma browar namysłów i do województwa dolnośląskiego mamy 12 km )

Gość gość
Nie wiem skąd dyskusja na temat Namysłowa skoro moje pytanie dotyczyło Głogowa...

Gość gość
jak to skąd? poybe namysłowski kłobuc nie bierze leków i oto są efekty :o

Gość gość
Tylko dlatego bo Namysłów to 16 tysięczne miasto (chodzi tylko o porównanie że nie wszystkie małe miasta są złe) ps wiem że głogów to miasto w województwie dolnośląskim niedaleko Lubina ale go nie znam )

Gość gość
Miałem tam znajoma podobno to blisko Wrocławia?

Gość gość
Z pewnością bywa różnie w różnych miastach. Dlatego ciekawa jestem jak jest w Głogowie. Czy blisko do Wrocławia - to zależy jak na to patrzeć. 2h drogi autem jeśli nie ma korków. na codzienne dojeżdżanie nie ma szans na dłuższą metę.

Gość gość
Nie znam głogowa :(

Gość gośćZdgl
jestem z glogowa pytajcie