Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadna praca nie hanbi?

Polecane posty

Gość gość
Awans z kuchni na kasę. Normalnie oplułem monitor ze śmiechu. Proponuję też sprawdzić czy dalej zatrudniają na 7/8 etatu. Po takim zatrudnieniu nie ma zasiłku dla bezrobotnych, gdyby ktoś chciał odejść.

Gość gość
po zatrudnieni na caly etat jest zasilek

Gość gość
No właśnie, zasiłek jest ale po zatrudnieniu na pełen etat. Jak jest mniej niż pełen etat, czyli np. 1/4, 1/2 (pół etatu), 5/8, 7/8 etatu to zasiłku później nie ma.

Gość gość
w mcdo nie ma pelnego etatu?

Gość gość
Mam kilku znajomych, którzy jakiś czas pracowali w maku. Wszyscy mieli 7/8 etatu + dodatek za pranie ubrań w domu. Od dodatku nie ma składek do zusu. Przyznanie zasiłku dla bezrobotnych zależy m.in. od wysokości składek do zusu w czasie ostatniego roku.

Gość gość
Czyli max 35h. czy te 3/4 etatu liczy sie normalnie do emerytury?

Gość gość
mialam na mysli 7/8

Gość gość
A kto pracuje dla zasiłku dla bezrobotnych który i tak nie wystarcza na utrzymanie czyli trzeba szukać tak czy siak roboty? Co to w ogóle za różnica czy za ROK będziesz mieć prawo do zasiłku? Planujesz pół roku siedzieć w domu za 700 zł?

Gość gość
Ja nie planuje, chce pracowac na caly etat, zeby sie liczylo do emerytury. Z reszta teraz mam zasilek, ale wole isc nawet pracowac do maka zeby miec pieniadze i zajecie.

żadna praca nie hańbi - tyczy się odbioru społecznego, w sensie ktokolwiek pracuje, nieważne jak, nie zasługuje na publiczne pohańbienie. nie odnosi się to przysłowie do Twoich OSOBISTYCH ambicji, poczcuia godności, oceny sytuacji, oczekiwań płacowych itd.

Gość gość
Do emerytury się liczy ale nie normalnie. Chyba nie sądzisz, że ktoś kto przepracował 30lat na umowie o pracę na 1/8 etatu (1 godzina dziennie ) będzie traktowany tak samo jak ktoś kto pracował 8 godzin dziennie. ps. Swoją drogą spotkałem się z tak patologicznymi umowami jak 1/16 i 1/32 etatu.

Gość gość
Czemu pracodawcy w makach, sieciowkach z ciuchami, sklepach spozywzych daja max 3/4 bardz 7/8 etatu???

Gość gość
Jak to czemu. Jesteś posłuszniejszym niewolnikiem, jak wiesz, że po odejściu nie masz zasiłku dla bezrobotnych. To się nazywa STRACH.

Gość gość
beznadzieja :(

Coś się zmieniło w sprawie zasiłku? Bo jeszcze niedawno można było pracować nawet na pół etatu i umowę zlecenie i zasiłek mieć. Wystarczyło zarabiać co najmniej minimum krajowe.

Gość gość
Ktos tu bzdury pisze,bo zasiłek dla bezrobotnych przysługuje jesli w ciagu 18 miesiecy pracownik przez 12 mial minimalna krajowa pensje. I wymiar etatu moze byc wtedy 1/4, 7/8,3/4.

Gość gość
18:52 Zgadza sie wiec ktoś tu bzdury pisze to raz. A dwa obecnie w Mcdonalds pensja wynosi 1850 zl brutto czyli 1355 zl netto czyli minimalna krajowa. Wiec te 7/8 etatu nie ma zadnego znaczenia.

Gość gość
Od 23h do 6 rana 20% więcej do godziny, dlatego też polecam etat 1\4 bądź 1\2 w weekendy bo narobisz się mniej, a podobna kasa co na 3/4

Gość gość
Jesli masz dziecko, to w nocy Twoj maz by byl w domu a Ty moglabys troche kasy zarobic.

Gość gość
W nocy w mcdo jest glownie ciezkie sprzatanie i biora facetow do tego.

Gość gość
Jesli ktos ma dosw. w pracy w MCdo to prosze o wypowiedz.

Gość gość
gość 2016.08.09 Kariery to ty tam raczej nie zrobisz. W twoim wieku powinnaś mieć ustabilizowaną pozycję społeczną i dobre dochody. No, ale jak nie potrafiłaś tego sobie zapewnić to pozostaje Mc. Zobaczymy jak długo tam pociągniesz. x Ona to miala kretynko, tylko firma zbankrutowala. xxx gość 2016.08.09 powaznie? A moze przyszly pracodawca spojrzy na to przez pryzmat braku strachu, przed ciezka praca? Tylko trzeba to w rozmowie o prace dobrze ujac. Zrobic z tego atut. xxx gość 2016.08.09 Nie autorko, nie mozesz wpisac w cv praca w restauracji. Pisze sie pelna nazwe firmy. Poza tym istnieje cos takiego jak rekrutacje wewnetrzne. Tego typu miejsca to nie tylko kuchnia i kasa. xxx gość 2016.08.09 Awans z kuchni na kasę. Normalnie oplułem monitor ze śmiechu. Proponuję też sprawdzić czy dalej zatrudniają na 7/8 etatu. Po takim zatrudnieniu nie ma zasiłku dla bezrobotnych, gdyby ktoś chciał odejść. x Mylisz sie. Do zasilku musisz miec przepracowany rok w ciagu poltora roku i z etatem 7/8 sie na to lapiesz.

Gość scaliii
Też nie mogłam znaleźć pracy dokładnie 7 miesięcy i co chodziłam na rozmowy i nic. Też miałam rozmowę do McDonalda i zostałam przyjęta ale nie poszłam bo byłam na innej rozmowie kwalifikacyjnej po której dostałam pracę. I tak pracuję gdzie lubię

Gość gość
Ja tez jestem w podobnej sytuacji i chce wyslac cv do Mcdonalds, nie wiem czy powinnam zmienic CV pod tym katem?