Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Meldunek

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży. Mieszkam z moim chłopakiem u mnie i moich rodziców w domu tak jak wspomniałam spodziewamy się dziecka. Mam 17 lat i do czasu moich 18 urodzin mój chłopak zostanie prawnym opiekunem dziecka poprzez uznanie ojcostwa przed sądem. Jest jeden problem jest nie zameldowany , czy będzie mógł być normalnie opiekunem prawnym dziecka jeśli mieszka u mnie w domu bez zameldowania czy jednak ten meldunek będzie potrzebny w sądzie? Czy wystarczy zwykłe zamieszkanie mojego faceta ?

Gość gość
Meldunek nie ma tu nic do rzeczy, moze byc zameldowany w Wałczu a mieszkac z Tobą w Pcimiu Dolnym, albo moze nie miec zadnego meldunku, po prostu posluguje sie adresem zamieszkania i tyle.

Gość gość
Aha a dowiedzielismy sie od prawnika ze mozemy napisac sami wniosek o uznanie ojcostwa wraz z przyznaniem naszemu dziecku nazwiska ojca . I chcialam sie dowiedziec jak go zaczac od czego i co ma byc w nim zawarte jak ogolem sformulowac go? Gdzie go dostarczyc? Czy oprocz takiego oswiadczenia potrzebne bedzie cos jeszcze ? Do sadu trzeba go zaniesc . A dokladniej gdzie? Jest jakis przydzial do takich typu spraw ?

Gość gość
A i jeszcze czy jesli jednoczesnie przed sadem wystapimy o uznanie ojcostwa i przyznane nazwiska dziecku po ojcu to czy automatycznie zostaje on opiekunem prawnym do czasu kiedy ja nie skoncze 18 roku zycia ?