Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaniVonderschmitt

Muszę namówić mamę na aborcje!!

Polecane posty

Gość PaniVonderschmitt

Witam, opisze mą sytuacje. Mam 17 lat, moja mama ma 45. Mama jest w 4 MSC ciaży. Nie wiem z kim, tata nie żyje a z nikim się nie spotykała. Gdybam, że to mógłby być gwałt, bo odkąd dowiedziała się o ciąży to często płacze, jest smutna,cały czas leży, śpi, nie chodzi do pracy. Uważam, ze najlepszym wyjściem byłaby aborcja. Nie chodzi tutaj o to, że nie chce rodzeństwa i bachora w domu. Moja mama jest chora, ma nadciśnienie, wadę serca. Ten poród może ją nawet zabić. Gdy wspomnialam o aborcji powiedziała, że chyba oszalałam. Ale to byłoby dla niej najlepsze... Musiałam się wygadac. Co powinnam zrobić?

Jesteś pewna, że ciąża mogłaby ją zabić? Może chce tego dziecka i w jakiś sposób pomogłoby jej ustabilizowac się emocjonalnie? Na początek spróbuj zapytać, jak to się stało, że jest w ciązy. Jesli to gwałt - zgłoście to na policję.

Gość PaniVonderschmitt
Mama nie chce rozmawiać o ciąży. Nie chce jej męczyć pytaniami. A na policji w gwałt nie uwierzą po 4 miesiącach. Nawet jakby chciała wychowac to nie wiem jak sobie poradzimy..Z jednej pensji(najniższa krajowa) ledwo utrzymujemy siebie, a niemowle duzo kosztuje.

Gość gość
Nie ma aborcji w 4 miesiacu. Mama miala romans, zostaw ja w spokoju, jest dorosla.

Gość gość
4 mc to za pozno, trzeba bylo wczesniej rozwazac aborcje, teraz to byscie rzeźnie urzadzily i matce i dziecku, matka moglaby nawet umrzec a dziecko zywcem bedzie rozerwane na strzepy, namow ja na oddanie do adopcji. Wiele par czeka na adopcje niemowlakow. A przede wszystkim sprobuj do niej dotrzec jak do tego doszlo, kto jest ojxem i jakie sa okolicznosci zajscia. Bo jesli zna ojca, to podaje go do sadu o ustal. ojcostwa i alimenty.

Gość PaniVonderschmitt
A czy w 4 MSC jest możliwość aborcji poprzez tabletki?

Gość gość
Tylko i wyłącznie decyduje mama z osobą co ma to dziecko. A aborcja może ją zabić bo to jest większe przeżycie niż poród. Po latach może porównywać jak by urosło jej dziecko. To prześladuje do końca życia kobietę która usunęła dziecko. Chyba że jest z patologii ostatnia szata to nic nie czuje.

Gość gość
Musiałaby chyba pojechać do UK, aby zrobić w 16 tygodniu. Normalnie wszędzie jest do 12. Farmakologicznie samemu niech lepiej nie próbuje, bo się wykrwawi - szczególnie, że ma problemy ze zdrowiem. Tak późno to chyba, albo wywołują sztuczny poród (i dziecko przez ileś minut męczy się i umiera w męczarniach (dusi się bo nie ma wykształconych płuc)), albo po kawałku je rozrywają pneumatycznie. Więc lepiej niech urodzi i odda do adopcji.

Gość gość
Niby dlaczego jakas kobieta ma oddawac dziecko do adopcji?! Jest dorosla, wiedziala ze jest w ciazy, gdyby chciala, to by usunela dawno. Co za glupawe porady i jeszcze glupszy dzieciak radzacy matce przerwanie ciazy, ba namawiajacy ja do tego. Swiat oszalal.

Gość PaniVonderschmitt
Gościu nademną, nie wyzywaj mnie od dzieciaków bo po prostu nie rozumiesz sytuacji. Chce dla mamy jak najlepiej, a ten poród może ją zabić. Nikt nie wmowi mi że ten płód jest ważniejszy niz ona. Na przyszłość zanim napiszesz takie głupoty to się powstrzymaj.

Gość gość
Teraz już jest za późno. Nie przejmuj się - jak ma problemy z sercem to będzie miała cesarkę - do tego nie jest potrzebne pełne znieczulenie, więc ryzyko także jest małe. Raczej należałoby się martwić, czy dziecko jest zdrowe - w tym wieku to jest już duże prawdopodobieństwo Downa i innych chorób genetycznych.

Gość gość
Faktycznie ciąża w tym wieku może nieść ryzyko wad u dziecka. https://portal.abczdrowie.pl/pozna-ciaza Teraz musisz wspierać mamę, a nie ją dręczyć i namawiać do aborcji, której przecież nie chce. Nie bądź kolejnym zmartwieniem, a stań się przyjaciółką i oparciem. Dla Twojej mamy to też trudny czas. Trzymajcie się i dużo zdrowia dla Twojej mamy!

Gość PaniVonderschmitt
Dobrze, dziękuje wszystkim za odpowiedzi.