Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammmmaaa

16 miesięcy i brak zębów

Polecane posty

Gość Mammmmaaa

Witam . Z ciekawości pisze czy jest może jakaś mama maluszka który miał 16 miesięcy i ani jednego zęba ? Każdy kto nas spotyka dziwi sie synek nie ma jeszcze żadnego ząbka (przecież nie wyjmę mu na sile :) ) Na forach sie już spotkałam z "życzliwymi " mamusiami kazały mi gnać do lekarzy i dziwiły sie ze nic z tym nie robię ...

Gość gość
dla mnie to nie jest normalne.Sooryyy, ale to co piszesz to jets jakas abstarkcja, z ety jeszce nie konsultowalas sie z pediatra. W tym wieku zeby juz powinny byc,a tu ani jednego?? sozkk

Gość gość
Moja córka ma 14 m-cy i ma tylko dwie dolne jedynki, które wyszły jak miała około 10 m-cy. Dalej ani widu ani słychu. Ale to jednak inna sytuacja niż zupełny brak zębów. Czy pediatra po roku nie zlecił prześwietlenia w celu stwierdzenia zawiązków zębów? Bo wiem, że takie jest postępowanie.

Gość gość
Mojej siostry córka tak miała. Pierwsze zęby wyszły jej w wieku 15 miesięcy. Jak mała skończyła chyba 13 miesięcy to pediatra wysłał ją na badanie poziomu witaminy D (która jakoś wpływa na kości) i chyba na badanie sprawdzające przyswajanie wapnia (nie wiem dokładnie co to za badanie). Wyszedł niewielki niedobór witaminy D, ale podobno nie to było przyczyną. Taka po prostu uroda dziecka. Jak zaczęły jej wychodzić w 15 miesiącu, tak wychodziły po 4 na raz i niestety dziecko się strasznie wymęczyło. Teraz ma 4 lata i piękne zęby, także nie martw się.

Gość gość
Jeszcze raz ja z postu z powyżej. Pytałam siostry i prześwietelnie zębów jej córka też miała. Żeby sprawdzić czy są zawiązki.