Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne seculact

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Zalozylam ten temat bo nigdzie nie ma nic na temat tych tabletek. Mam dwojke dzieci, lekarz zalecil mi je na bardzo obfite miesiaczki (krwotoczne, zmienialm podpaski tzw. Na noc co godzine ). Nie moge przyjmowac tabletek dwo skladnikowych. No i tutaj wchodzi seculact. Nigdzie nie ma najmniejszej opinii o nim. Czy ktos go bierze.Ja przyjmuje od 17 dni i masakra. Zaparcia, ciagle krawienie. Zaczely mi wychodzic prysCze na twarzy. Mam zamiar przestac je brac. Ale moze to przy pierwszym listku normalne. Nigdy nie bralam wczesniej antykoncepcji. Teraz takze tabletka mini nie sluzy mi do antykoncepcji tylko do tych miesiaczek. Jak ktos bierze je prosze niech sie podzieli doswiadczeniami. Bo nie wiem co lepsze, te skutki uboczne czy miesiaczki krwotoczne.

Gość gość
Czy na prawdę nie ma nikogo kto by je brał?? Proszę pomóżcie.

Gość gość
Witaj!!!. Z tego co napisałaś widać, że Twój organizm nie toleruje hormonów. Słuchaj swojego ciała i nie niszcz go. Może zmień lekarza. Warto też zapoznać się ze swoją naturalną płodnością. W internecie jest dużo informacji na ten temat. Warto zapoznać się z tymi metodami. Poczytaj o PERSONIE. Warto też zaobserwować swoje cykle i z tymi obserwacjami udać się do dobrego ginekologa. Tyle mogę Ci poradzić. Pozdrawiam.

Witaj, nie znam tabletek o których piszesz, ale znam limetic, który jest również jednoskładnikowy i ma identyczny skład, czyli dezogestrel. Z tego co wiem jest to lek przepisywany bardzo często kobietom karmiącym lub palącym po 35 roku życia, które nie powinny przyjmować estrogenu. Organizm przyzwyczaja się do zmienionej dawki hormonów nawet do 3 miesięcy, w związku z tym masz prawo na początku źle się czuć. Ale może się tez zdarzyć, że lek został źle dobrany. Dlaczego akurat takie tabletki przepisał Ci lekarz?

Gość gość
Tak jak napisalam wczesniej po drogiej ciazy zaczely mi sie miesiaczki krwotoczne. Sa straszne, zuzywam jedno opakowanie podpasek na dobe i tak przez 3 dni. Badania z krzepnieciem i tarczyca mam dobre. Badania hormonalne takze mam ok. Lekarz dal mi na poczatku dwuskladnikowe tabletki ale jak je zaczelam brac w dniu pierwszej miesiaczki to przez 6 dni kiedy je bralam mialam jeszcze wiekszy krwotok niz normalnie.. lekarz kazal mi je odstawic natychmiast i krwotok jak reka odjal. Wzielam w kolejnym miesiacu inne dwuskladnikowe i sytuacja byla idetyczna dal madinette a pozniej logest. Po tych przejsciach uzgodnilismy ze wezme jednoskladnikowa. Mi nie chodzi o antykoncepcje, ale aby pozbyc sie tych krwotocznych miesiaczek. Ewidentnie to jest wina jakiego hormonu bo inne badania jak pisalam sa bardo dobre. No i wystapily dopiero po drugiej ciazy. Nigdy takich miesiaczek nie mialam:( jesli nie moge i tych tabletek stosowac to sie zalmie. Te krwotoki miesiac w miesiac sa straszne. Dodam ze mam juz 32 lata.

Gość gość
Mi niestety te i żadne inne tabletki nie służyły. Teraz używam Cyclotestu, komputera cyklu do metody obj-term. Jestem bardzo z niego zadowolona, aczkolwiek nie mam problemów z bolesnymi miesiączkami.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Nie biore juz seculact, bede szla do innego ginekologa. Najbardziej sie boje tego ze juz te miesiaczki mi takie zostana. Czy ktos mial podobnie jak ja??Jest tu ktos taki ?? Jesli nie bede przyjmowac zadnej antykoncepcji to krwotoki bede miala caly czas. Piszecie o innych antykoncepcjach, tylko tak jak napisalam mi nie zalezy na dzialaniu antykoncepcyjnym jako takim, nie boje sie zajscia w ciaze bo z mezem nie uprawiamy seksu za czesto. Wystarcza nam zwykla gumka. Tylko te krwotoki. Prosze jak ktos mial podobnie niech mi podpowie co moze byc skuteczne na takie krwotoki??