Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym zdaniem masturbacja to grzech ?

Polecane posty

Gość gość

Od 8 lat robiłam to nie myśląc o tym, że to grzech. Ostatnio byłam u spowiedzi. Niestety dzisiaj znowu to zrobiłam i wiem, ze juz nie mogę prztystąpić do komunii. Jaki wy macie stosunek do tego?

Gość gość
Dla księdza to grzech. Na spowiedzi uwielbiają o tym słuchać :) W biblii nie ma o tym słowa. Pewnie, wyjdź za pierwszego lepszego, byle tylko sama się nie zaspakajaj, bo to ani kaski na tacy za chrzciny nie będzie, ani za ślub. Umartwiaj się cały czas, byle księdza zadowolić :D

Gość Michał121212
Tak.

Gość gość
to wynik spożywania wyrobów z wieprzowiny , a szczególnie kiełbas gdyż są one w większości półsurowe ( z powodu oszczędzania energii wędliny wędzone są tylko do 72 stopni Celcjusza ). Aż trzy wielkie religie świata zabraniają spożywania tej żywności z powodu złego wpływu na człowieka .

Gość gość
A kto chodzi do spowiedzi , chcesz się wyspowiadać to wyspowiadaj się przed bogiem = własnym sumieniem

Gość gość
Tak i jest to grzech ciężki z którym nie wolno przyjąć Komunii grzech ten stoi w niezgodzie z dwoma celami ludzkiej płciowości - dawaniem drugiej osobie miłości i dawaniem życia