Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brzydki zapach z ust

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich Mam bardzo delikatny problem,a jest nim brzydki zapach z ust.Czasem boję się odezwać w obawie,że ktoś może poczuć.Czy zna ktoś jakąś skuteczną metodę,żeby raz na zawsze się tego pozbyć?Od gum do żucia boli mnie już szczęka.Pomocy!!!

Gość Turkuć
Są też pastylki i psiukacze do odświeżania oddechu.

Gość gość
Odrobacz się i uzupełnij dobre kultury bakterii jogurtami naturalnymi, kefirami, ogorkami kiszonymi, kapustą kiszoną. Żuj często natke pietruszki. Ssij olej rano. Wspaniale ten sposob odswieza oddech bo ściąga toksyny i bakterie. Unikaj cukru i wszystko co słodkie bo cukry są pożywką dla bakterii.

Gość gość
W pierwszej kolejności sprawdź, czy masz wszystkie zęby zdrowe. To może być też problem pasty do zębów. Raz kupiłam taką która powodowała zły zapach z ust.

Gość gość
Ja mam wszystkie wyleczone i rano też mi wali :-( albo jak po obiedzie nie umyje to też :-( z żołądka idą aromaty to w końcu żywy organizm.

Gość gość
Zęby zębami ale warto by też pomyśleć o lekarzu, powodów takiej sytuacji może być kilka. Ale zanim lekarz to trzeba jakoś sobie radzić z problemem. W aptekach można kupić odświeżacze do ust. Nie zwalczy to problemu ale pomoże go zamaskować.

Gość gość
Sama borykałam się z tym problemem i w aptece zakupiłam odświeżacz kin fresh. Polecam!!

Gość gość
Z domowych środków dobrze robi żucie przypraw, np koperku, nasion kopru czy też anyżku. Jeśli nie pomoże, spróbuj aptecznych środków.

Gość gość
Pij wywar z szalwi i plucz nim jame ustna i gardlo. Szalwia dziala bakteriobujczo. Przykry zapach z ust jest sygnalem rozkladajacych sie bakterii. Te moga pochodzic z zebow, dziasel, migdalkow, zatok lub gardla. Jezeli to zatoki - to zrob parowke z lisci szalwi.

Gość gość
METRONIZADOL przepisz na pewno pomoże. Mieliśmy ten problem przez 25 lat też ktoś napisał że mu pomogło.

Gość gość
Ja na nieprzyjemny zapach z ust zawsze mam w torebce spray odświeżający :) do tej pory używałam fresh breath a ostatnio kupiłam kin fresh i jego smak bardziej przypadł mi do gustu :)