Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzina "naturalistów" prosi o datki na życie, nie szczepi, kp 5lat itp

Polecane posty

Gość gość

http://www.edziecko.pl/rodzice/7,79318,20451808,nie-posylaja-dzieci-do-szkol-nie-szczepia-nigdy-nie-byli-u.html#BoxLSImg x Temat do jadu, macie w koncu 5letnie dziecko karmione cyckiem :D Akurat wg mnie do 2rż nie ma co się wtrącać , ale ten artykuł mnie rozwalił x "Adele dzieci urodziła lotosowo. Dla niewtajemniczonych: po porodzie lotosowym nie odcina się pępowiny, czeka się aż sama odpadnie wraz z łożyskiem. - Jak u szympansów – tłumaczy Adele na swoim blogu The Unconventional Parent. Adele po porodzie czekała cierpliwie, aż pępowina uschnie w naturalny sposób. Przy każdym dziecku proces ten trwał 6 dni. Aby uniknąć zapachu rozkładającego się łożyska, matka posypywała je solą i płatkami róży. Czy trudno opiekować się noworodkiem wciąż połączonym pępowiną z łożyskiem? Według Adele - nie. Jak przyznała na łamach ''Metra'', po prostu nie wychodziła w tych dniach z dziećmi z domu."

Gość gość
Czytałam juz artykuł o tych dziwolagach w internecie. Niestety sama mam znajoma co kp pięcioletniego syna. I biedna martwi sie bo ten woli zabawy z ojcem i zaczyna sie odstawiac od piersi

Gość gość
Co Ty tam bełkoczesz Autorko? Wracaj do gry on line. Nie powiem "do garów", bo w dzisiejszych czasach gotowanie to jednak ambitne jest, a bełkot charakterystyczny jest dla wyjałowionych intelektualnie amatorów gier komputerowych. Pa pa

Gość gość
Niech każdy żyje jak chce sępy snensacji.

Gość gość
Kolejna naturalistka na forum? Też chcesz piątaka na życie w zgodzie z naturą? x Jakby kafeteria połowy postów nie przyjmowała za "spam" to i ładniej można by pisać. Aczkolwiek moim zdaniem cytat z artykułu mówi sam za siebie :D x "Czytałam juz artykuł o tych dziwolagach w internecie. Niestety sama mam znajoma co kp pięcioletniego syna. I biedna martwi sie bo ten woli zabawy z ojcem i zaczyna sie odstawiac od piersi " Nigdy się z taką osobą nie spotkałam. I chyba całe szczeście. Już bardziej normalne dla mnie byłoby odciąganie pokarmu i dawanie w kubku - są jakieś badania potwierdzające skuteczność mleka ludzkiego przy leczeniu jakiegoś tam raka. Ale uzaleznianie od siebie dziecka w taki sposób jak Twoja kolezanka robi jest krzywdą po prostu.

Gość gość
dziś o ya yebie :D x udowodnione juz dawno ze przedluzanie w nieskonczonosc karmienia cycem jest wynikiem odczuwania przez kobiety podniecenia i przyjemnosci podczas ssania sutków przez dzieciece usta. odrzuca mnie jak slysze o czyms takim -3/4 letnie dziecko dojace cyca matki. a co ta mamusia nie ma meza zeby jej possał cycki?

Gość gość
Hahaha przypomniała mi się moja była nauczycielka angielskiego. Pojebana do kwadratu kobieta. Taka mloda , nowoczesna piosenkarka, ale w głowie kiszonka. Podobno ktoś jej ostatnio pocisnal i dostała naganę.

Gość gość
Mnie tylko ciekawi - to rozkładające się łożysko to nie wydziela toksyn ani niczego co by zagroziło życiu matki i dziecka?

Gość gość
gość dziś Mnie tylko ciekawi - to rozkładające się łożysko to nie wydziela toksyn ani niczego co by zagroziło życiu matki i dziecka? x Wydziela, wydziela. To tak jakbys zostawila sobie na wierzchu w kuchni schabowego przez 6 dni. Wiekszosc zwierzat odgryza pepowine, a lozysko zjada.

Gość gość
Kp czy 1,5 roczne dziecko nie wspominajac o dwulatku czy jak w art.5latku dla wiekszosci normalnych ludzi jest tak samo obrzydliwe. Zboczenie.

Gość gość
Lotosowy poród to pełnia natury! Idealny stan przejścia

Gość gość
O matko, ludzie, niech każdy żyje jak chce! Nie ma jednej, jedynej słusznej drogi. W każdy temat jak się zagłębić (odcinanie pępowiny, edukacja w szkole, szczepienia -WSZYSTKO), to okazuje się, że nic nie jest czarne ani białe, wszędzie można się doszukać drugiego dna. Tylko ludzie, którzy ślizgają się po powierzchni nie widzą tego. A potem siedzą takie paniusie przed swoimi komputerkami, robią dziobek z ustek i kręcą głowami :"to już przesada, to już przesada", a skoro nie mieści się to w ich główkach, wyrzygują na ludzi swój hejt. To, że ktoś żyje inaczej niż my, nie znaczy, że żyje źle. Po prostu na co innego zwraca uwagę, co innego jest dla niego ważne. Ma swoje powody. Damy ludziom żyć.

Gość gość
A wy tu widzę największy hejt wylewacie na matki, karmiące piersią dłużej niż wy. Są zalecenia, by karmić piersią do 2 rż, a was obrzydza karmienie 1,5 latka. Jesteście nienormalne, że tak się czepiacie matek karmiących piersią. Wynajdujecie, albo wymyślacie jakieś skrajne przykłady, a ileż jest takich kobiet, które karmią piersią 5 latki? Większość karmi rok, dwa lata, a wy tu ujadacie "zboczone, zboczone". Do kogo wy to ogóle mówicie? Chyba do ściany.

Gość gość
Ich sposob na zycie, nikomu nie przeszkadzaja. Mnie bardziej szokuja dwulatki z paczka czipsow i szokiem w butli 24h na dobe.

Gość gość
Ludzie maja rozny poziom odchylow od normy.Akurat ten opisany w poscie oscyluje miedzy normalnoscia a choroba psychoczna.Pomijajac dakt ze kp ponad rocznego dziecka jest OHYDNE a tam mowa o ...5latce:) Generalnie pedofilia i po prostu nie miesci sie to w zadnym schemacie.

Gość gość
Po co im datki , skoro sa natyrystami to niech zyja w zgodzie z natyra i z natury czerpia dobra , niech poluja lowia lecza sie ziolami mieszkaja w szalasie odziewaja ww wlasnorecznie oprawione skory z upolowanych zwierzat itd. Po co imdatki od cywilizowanych ludzi ??