Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość235689

Jak się pozbyć rozpoczynającej się ciemieniuchy?

Polecane posty

Gość gość235689

U mojego miesięcznego dziecka zaczyna wychodzić na główce i brwiach ciemieniucha. Czy można jakoś to powstrzymać? Co pomagało waszym dzieciom? Ile czasu trwało leczenie?

Gość gość
Dobrze splukuj szampon jesli uzywasz i wyczesuj szczoteczka,tak z 3x dziennie. Nie stosuj zadnej oliwki bo pogorszysz sprawe,u mojego synka z glowki pozbylam sie po 4 dniach, z brwiami bylo gorzej ale zeszla po tygodniu.

Gość gość
ja kupiłam krem na ciemieniuchę oilan i szampon z tej samej firmy, kremem smarowałam 2x dziennie i po paru godzinach wyczesywałam, po kapieli równiez czesanie, zeszło po 4 dniach

Gość gość
dobra jest ziajka szampon na ciemieniuche

Gość gość
Moja córka na szczęście nie miała mocnej ciemieniuchy. Zaczęła sie delikatna około 4 miesiąca i sama zniknęła około 8 nawet nie wiedziałam kiedy. Włosy mylam szamponem hipp sensitiv

Gość gość
Czesać, czesać, czesac :-) ja nic nie używałam tylko czekałam często miękka szczoteczka zreszta takie czesanie tez uspokajało raz coś tam sie zaczęło pojawiać ale następnego dnia znikało.

Gość gość
Ziajka pomaga, jest taki zel z ziajki, smaruje sie nim glowke 15 min przed kapiela, pozniej dokladnie wyczesujesz i splukujesz. Nam pomoglo po poerwszym uzyciu!

Gość gość
Wyczesuj po kapieli delikatnie, bron boze ni skub i ni drap. Przejedzie samo. Zadnych mazidel itp.

Gość gość
Moja pediatra poleciła mi clotrimazolum maść. Mozna ja stosować i u dorosłych i u dzieci. Kosztuje jakies 7zł w aptece i jest bez recepty. Mojej córce zniknęła po kilku dniach i to bez czesania jakiegos specjalnego-moja corka nie lubiła tego procederu. U mojej bratanicy rowniez sie sprawdziła a ciemieniuche miała bardzo duza.

Gość Blondiex
Smarowałam zielonym Linomagiem godzinę przed kąpielą, a po kąpieli wyczesywałam miękką szczoteczką w każdą stronę. Kilka razy i zeszło zupełnie. Pediatra mi tak poleciła, u Synka się to super sprawdziło.