Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ciągu 24 godzin zobaczyłam już dwoje czarnoskórych dzieci w mojej mieścinie

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w małym miasteczku. Wczoraj byłam z dzieckiem w restauracji i tam siedział przy stole taki kilkuletni chłopczyk mulat z wełnianymi włosami a matke miał blondynkę z krótkimi prostymi włosami. Dziś byłam w galerii z mężem i tam lokomotywą jeździła dziewczynka i też znów ciemnoskóra z wełnianymi kucykami, wszyscy na nią zwracali uwagę, dookoła ani jednego czarnego dorosłego tylko babcie Polki z aparatami fotograficznymi. Tak sobie pomyślałam: mamy skutki masowego wyjeżdżania Polek do Anglii "za chlebem". Są wakacje to pewnie zjeżdżają do rodziców do Poli z tymi jak to nazwę wizualnymi dowodami pociągu seksualnego do murzynów.

Gość gość
no :O coz zrobisz , do Anglii wyjechalo duzo patologii i wiesniar

Gość gość
Takich dzieci będzie coraz więcej widać na ulicach w Polsce. Mieszkam w Anglii i znam nawet dwie z widzenia, które burki noszą. Żal. ..ale to nie jest moja sprawa.

Gość gość
Patologia, bo nie wybrały za męża Polaka? Mamy XXI wiek, niech każdy się płodzi z kim chce, co wam do tego. Rozumiem, że autorka nigdy swojego wścibskiego nosa poza granice jej polskiej mieściny nie wystawiła, że dziwi ją widok czarnoskórych.

Gość gość
I co Ci do tego? Chciały to sobie zrobiły takie a nie inne dzieci, Ty chciałaś sobie swojego męża do sobie go wzięłaś. kazdy robi co chce

Gość gość
E tam, kolor skóry to nie problem. Problem to mają twoje dzieci, mając taką dvrną i zacofaną matkę :o

Gość gość
Moja ciocia wzięła ślub z Afrykańczykiem bardzo czarnym i jej synowie wyglądają nawet nie jak mulaci a jak murzyni i co z tego. Nikt nigdy nie zwracał na to uwagi i żadne dziecko nie komentowało zle. Zaznaczam ze bylo to prawie 30 lat temu i chłopcy mieszkali na wsi do 15 roku zycia z rodzicami. Zawsze razem biegaliśmy i bawiliśmy sie tak samo inne dzieci, zadna mama nie patrzyla źle, nikt nie krytykował. A wujek John po prostu super facet i świetny lekarz. Sa małżeństwem juz 31 lat.

Gość gość
Jak ślub to ok, ale jak taka wraca sama do rodziców to takie żałosne, prostackie, widać że bezmyślnie uległa huci.

Gość gość
ty jakaś głupia jesteś? ja też często wpadam do Polski sama z córką, albo po prostu ją przywożę na kilkanaście dni wakacji i zostaje tylko z dziadkami... co ma do tego kolor skóry męża czy partnera? :o

Gość gość
Ta, może testy DNA tym białym dzieciom trzeba zrobić i zobaczyć kto uległ chuci :P

Gość gość
Male miasteczko więc się gapią, jak to na prowincji...

Gość gość
tu autorka, nie obchodzą mnie wasze krytyki, piszę wprost, po prostu politowanie bierze do takich egzotyczności bo to widać jak na dłoni że ktoś taki nie dość że ma kompleks polskości to jeszcze ulega najprymitywniejszym instynktom jak kocica w rui. Jeszcze co innego było 20-30 lat temu, ale masowe zjawisko wyjeżdżania do UK od wielu, wielu lat i to co się czyta wypowiedzi tych ludzi w internecie przesiąkniętych niechęcią lub wprost pogardą do ojczyzny sprawia że wszystkie te "karierowiczki" można do jednego wora włożyć. Nie mam szacunku do takich kobiet, uważam że do Polski nie powinny zjeżdżać nawet na wakacje. Jeszcze innym okiem bym na to patrzyła gdyby ojcowie tych dzieci towarzyszyli tym kobietom, wiem to bo widuje tu dość regularnie taką rodzinę że mężczyzna Polak ściągnął tutaj nie wiem skąd kobietę murzynkę ale stanowią rodzinę, spacerują z dwójką dzieci mulatów, jest w tym jakaś powaga sytuacji, jakiś szacunek, widać tu stabilność, uczucia wyższe, a nie tylko kopulacje. A jak szanowna taka sunia mająca sie za lepszą (z absurdalnie śmiesznych powodów) sie pojawia z takim nabytkiem w dawnym gnieździe do którego osobiście sra, a czarnoskórego tatunia ani widu ani słychu, wiatropylna to to zniesmaczenie tylko wywołują

Gość gość
No tak, jakby uzywajac twoich okreslen 'ulegla najprymitywniejszym instynktom' z bialym facetem, to nic by sie nie rzucalo w oczy, wiec nie byloby widac, wiec wtedy jest OK. Typowa zasciankowa mentalnosc. Lecz sie autorko. Albo wystaw czasem nos za swoja wies.

Gość gość
A gowno Cie to obchodzi. Pilnuj swojej sypialni, wscibska babo.

Gość gość
Nic ci do tego autorko. To nie twoje zycie. Po pierwsze, skad wiesz czy te dziewczyny maja meza, stabilnosc i 'powage sytuacji' -- choc ten mam nadzieje nie maja, bo brzmi to koszmarnie. Tego nie wiesz, bo od razu, nie wiedzac nic o nich juz je ocenilas. Po drugie, jest wolnosc i kazdy robi co chce ze sowim zyciem, jeden czy jedna ma ochote sypiac z kim poadnie a inna wyjsc za maz. Ch.. ci do tego. To nie twoje zycie i nie twoje wybory prowincjonalna idiotko.

Gość gość
Politowanie bierze jak się czyta takie żałosne wypociny jak brednie wypisywane przez założycielkę tego tematu :o

Gość gość
No straszne rzeczy autorko, jak ty to przeżyjesz?

Gość gość
a ja autorke rozumiem , wiem doskonale o co jej chodzi bo mieszkam za granica juz oj 19 lat minie 27 lipca i co nieco obserwuje mimochodem po 20o4 roku nazjezdzalosie tych polek do sprzatania i na zmywak od groma (a nie mieszkam w UK tam to musi byc masakra) dziewczyny ze wsi i malych miasteczek zachlysnely sie duzym miastem i..... kolorowymi chlopakami , taka wiejska mentalnosc , one czuja sie przez to inne, lepsze, bardiej swiatowe i nowoczesne no i tolerancyjne a kolorowi chlopcy czaruja oj czaruja Jolki z polskiej wsi :o a biedne dziewudzki zaslepione nie widza ze sa to zwykli lenie , siedzacy na socjalu palacy trawe , nie potrafiacy sie czesto nawet podpisac albo zwykli drobni kryminalisci ktorzy mysla ze sa (jo jo raper gangsta) albo dzikusy potrzebujace papierka i bardzo czesto taki makumba sie zmywa jak dochodzi do niefortunnego zaplodnienia panny . jest spory procent czarnoskorych obywateli ktorzy zyja uczciwie pracuja i zazwyczaj to bardzo sympatyczni ludzie tylko ze oni nie wiaza sie z polskimi sprzataczkami , oni maja swoje rodziny swoje dzieci ktore chodza do szkoly i tak jak wiekszosc nas bialych tak i oni paruja sie raczej miedzy soba ktos pisal ze 30 lat temu to bylo tak a siak 30 lat temu nie bylo murzunskiej patoli a jak komus udalo sie przyjechac do europy to raczej na studia albo na kontrakt z pracy a teraz dziczy sie najechalo tyle ze strach i to oni podrywaja polki a nie porzadnie wyksztalceni obywatele ktorzy sami chociaz tez czarnoskorzy nie sa z tego faktu zadowoleni

Gość gość
Żal czytac co autorka tematu wypisuje. Zacofanie aż boli. Współczuję sasiadom mieć takiego plociucha i prymitywa w swoim miasteczku. Najlepiej jakbyś materacem była, wtedy miała byś wszystko pod kontrolą.

Gość gość
Absolutnie zgadzam sie z wpisem powyżej,na studiach zawsze wyjezdzalam za granice do pracy ktora nie byla szczytem aspiracji,ale chodzilo tylko o zarobienie ,mialam powyzej uszu tych zapyzialych murzynów,arabow,ciapoli ktorzy ciagneli do polek ,jak muchy na lep...nie raz robilam awantury żeby sie odp********i,kazdy z racji branzy to byl prostak,a zajecie nie bylo tymczasowe podczas studiów,i tu autorka ma racje,takim cwokom ulegaja polskie blad piękności. Wlasciwie nic mi do tego,ale nie rozumiem takiego oburzenia jak ktos powie prawdę.

Gość gość
"polskie blad piękności" ulegają wszystkiemu, co ma c8ja między nogami, narodowość tego c8ja nie ma żadnego znaczenia. Jak c8j miejscowy czy "biały" to się to mniej rzuca w oczy ale i tak wszyscy wiedzą co i jak. Co to za różnica, czy zagraniczny murzyn czy miejscowy seba? A normalne polskie kobiety tworzą normalne rodziny, też nie patrząc na kolor skóry czy narodowość. I takim zwisa, co taka żmija sobie na ich temat pofantazjuje na kafe :)

Gość gość
ale to że autorka widziała dziecko z matką to dla niej jednoznaczne ze matka się z kimś puściła???? ja często gdzieś bywałam z dzieckiem bez meza, jak było w wieku 0-3 , bo bylam na wychowawczym a maz pracowal. i co dla takieJ ograniczonej byłam puszczalska samotna matką???weź autorko lecz się! poza tym czarnoskore dziecko z afrofryzurka to raczej nie potomek brytyjskich naplywowcow,prędzej ojciec może być np Francuzem,Kanadyjczykiem czy Amerykaninem lub Afrykanczykiem.

Gość gość
o to akurat nie musicie sie obawiać, nie jestem typem z tych zaczepiających, a nawet do samego stricte koloru skóry też nic nie mam. Zanim wyszłam za mąż to mieszkałam jeszcze w innym miejscu poza miastem i też tam się wychowała od maleńkości jedna dziewczyna ciemnoskóra, żyje tam od chyba 30 lat, a teraz jest stateczną żoną i matką dwójki dzieci - chłopczyków mulatów które ma z Polakiem, jakimś chłopakiem z bliskiej okolicy jej zamieszkania i osobiście do takich ludzi nic nie mam, a nawet wręcz przeciwnie widok takiej rodziny wzbudza moją sympatię, natomiast chodzi o moje obserwacje czyjejś postawy, jakiegoś zjawiska, pewnych tendencji groteskowości zachowań, to co piszę to jest rzyg do kobiet których wpisy od lat czytuję w internecie, masowe wpisy co rusz tu sie powtarzające kobiet które wyemigrowały i gardzą Polską, wchodzą na fora polskie by sie wyżyć na ludziach tu przebywających i zaleczyć niedoleczone kompleksy na tle swoich koleżanek które zostały w miejscu zamieszkania, podniecają się cudzoziemcami i uważają to za nobilitację byle by był to ktoś inny niż Polak a już jak kolorowy to już w ogóle podnieta bo nawet nie trzeba mówić że dziecko z innej narodowości ojca bo to już z daleka widać. Polaków uważają za śmieci, gorszego sortu mężczyzn. Nie pamiętają że taki dla nich budzący żałość Polak to jest np. ich ojciec krew z krwi. Nieważne co byle by nie Polska, ale na wakacje albo święta twardo zjeżdżają, potem jadą znów do UK i wchodzą znów na polskie fora i znów piszą jaka Polska jest beznadziejna. Na takich ludzi, na ich kompleksy i obłude nabrałam alergii z wysypką i teraz pod takim kątem patrzę na te dziewczyny kiedy widzę coś takiego. A wy jak uważacie że takie typiary są w porządku tzn. że pozwalacie sobie pluć w twarz albo same prezentujecie taką samą jak one postawe. Dodam że są ludzie którzy od lat siedzą w tym UK ale są za sobą, trzymają sie razem Polki z Polakami i tęsknią za krajem w którym się wychowali, cieszą się jak dzieci kiedy mogą zjechać do rodziców. Okazuje się jednak że w obecnych czasach nie jest to częste, raczej rzadkie, a szkoda. Uważam że jak ktoś czuje niechęć do miejsca w którym się wychował, ma na tym tle kompleks który "leczy" w komiczny sposób płodząc dziecko z takim cudzoziemcem to nie powinien tu przyjeżdżać ani nawet pisać na takiej kafeterii gdyż obłuda powinna w dalszej kolejności skutkować jakąś konsekwencją, jakimś zdecydowaniem a nie graniem na dwa fronty. Może sie i zdarzają wyjątki od reguły. Może któraś stworzyła stabilny związek z takim np. murzynem i nie wynika to z jej niechęci do Polski lecz po prostu tak się to rozwinęło, ale szczerze jak czytam ciągle sie powtarzające jedne i te same poglądy np. na dziale dla emigracji (szczerze to nie wiem po co stworzonym) to trace wiare że takie coś sie zdarza

Gość gość
Ale belkot , autorka ma cos z deklem

Gość gość
Rozumiem autorko, że te dzieci miały na czolach wypisane, co ich matki myślą o Polsce, Polakach itd.

Gość gość
Sporo dziewczyn przywiozło sobie ze zmywaka taką " pamiątkę". Na moim osiedlu też mamy taką gwiazdę. Żaden chłopak nigdy nie był dla niej wystarczajaco dobry. Pojechała na chwilę do ukeja i wróciła z podkulonym ogonem do namusi w ciąży za to bez tatusia. Kilka miesięcy później urodziła fajnego mulatka. Dzieciak bardzo rezolutny ale żebyście widziały co mamusia teraz wyprawia żeby mu załatwić zastępczego tatusia. Jakby mogła to by każdemu od razu goły tyłek pod nos podsuwała. Teraz nagle wszyscy są godni ksiezniczki. Tylko jakoś już nikt nie chce.

Gość gość
nie chcemy czarnych brudasów na polskich ulicach !!!

Gość gość
Moja bratowa wyemigrowała w latach 80 do Niemiec i spotkała miłosc swego zycia,duzo starszego inzyniera z Zairu,czarny jak diabeł.Cudowny inteligentny człowiek.Dzieci dorosłe i fajne Inna ,pojechała na zmywak do Londynu i meza z Tunezji przywiozła ,wykształcony i normalny facet Moja siostra juz z I z Polakiem i Ukraincem sie rozwiodła.

Gość gość
W Warszawie to codzienność pełno kolorowych dzieciaków, ale moim zdaniem, POLSKA POWINNA BYĆ BIAŁA, wtedy będzie bezpieczna, bo w Warszawie, te kolorowe dzieciaki tworzą już gangi i trudnią się szemranymi interesami, niedługo pewnie zaczną zapełniać więzienia tak jak w we Francji czy USA. Warto?