Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam po CC kiedy kolejna ciąża po cesarskim cięciu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mamusie :-) Jak długo czekałyście z kolejną ciążą? Może to wina hormonów, ale marzy mi się kolejny mały Skarb :) Mój ma w tej chwili miesiąc (Uprzedzam wszystkie hejty, wiem że to bardzo za wcześnie na planowanie kolejnej ciąży) Ale chciałabym zacząć się starać za około pół roku do roku. Co o tym myślicie? Jak było u Was?

Gość gość
Minimum rok jesli chcesz by było bezpiecznie. Mi lekarz zalecił dwa lata czekać

Gość gośćtysi
Mi lekarz zalecil rok odczekac. A ja troszke przyspieszylam i rowne 10 miesiecy.

Gość gość
Ja rok czekalam po cc. Wszystko było ok. Miałam kolejne cc

Gość Jedynaczka1
Pierwsza córeczka miała 15 miesięcy gdy urodziłam drugą przez cc. i wszystko było pomyślnie.

Gość gość
Trzy lata, zalecenie lekarza.

Gość gość
Jedynaczka jestes fuksiara, moja szwagierka wpadla po 4 miesiacach od urodzenia przez CC, macica pekla, krwotok wewnetrzny, dziecko nie przezylo a ja ledwie odratowali, dzieci juz miec nie bedzie niestety.

Gość gość
Mi ginekolog powiedzial ze rok co najmniej od porodu, robil mi cc i widzial jak sie ladnie zagoilo, jeszcze sie upewnialam bo mi tez sie 2 dzidziusia chcialo jak miala 6 tyg moja. Teraz ma 5 miesięcy, aniol przesypia noce i ogolnie latwa w obsludze, a mi sie odechciało... poczekam jak bedzie miala rok i zaczne starania, moze troche dluzej.

Gość gość
Ale jedynaczka zaszła w ciążę 8 miesięcy a nie 4 mies po cearce. To różnica.

Gość gość
Autorko to przez hormony. Poczekaj troche a samo przejdzie.

Gość gość
Wydaje mi się że nie ma konkretnej daty. Zależy od stanu zdrowia kobiety, wyników badań no i od rany, sposobu szycia, jak się goi i jak wygląda macica, no i jak przechodziłyście ciążę. Jedna musi czekać 3 lata, a druga rok i to wasz ginekolog powinien was znać i ocenić. Ja miałam wszystko książkowo, w super stanie, wyniki dobre i cc na życzenie i mi ginekolog powiedział, że mam wrócić do wagi z przed ciąży, parę miesięcy się po odchudzać i mogę do niego wracać.

Gość gość
Ja mam dzieci po CC rok po roku. Wszystko okej. Jednak u nas to inna bajka. My mielismy szczescie. Jesli ktos planuje rok minimum trzeba odczekac.

Gość gość
Też myślę, że to hormony, miałam tak samo, silne pragnienie drugiego dziecka, przeszło ;)

Gość gość
Mi lekarka powiedziała, że najbezpieczniej będzie poczekać dwa lata.

Gość Jedynaczka1
Do autorki godz.20.59 Zaszłam w ciążę gdy byłam ponad 8 miesięcy po cesarce.Bez uzgodnienia z lekarzem nie odważyła bym się tak prędko mieć drugie dziecko. Druga ciąża była planowana.Podobno drugie dziecko łatwiej się wychowuje i starsze dziecko ma z kim się bawić.Dobrze że mam dobrego męża który mi bardzo pomaga przy dzieciach.