Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy objaw owulacji, czyli sluz jak bialko kurze oznacza, ze

Polecane posty

Gość gość

ta owulacja faktycznie jest??? Mam wysoka prolaktyne, mimo tego obserwuje u siebie sluz jak z bialka kurzego plus lekki bol w podbrzuszu.

Gość gość
To o niczym nie świadczy, a napewno nie o tym, że jesteś płodna. Owulację można stwierdzić podczas monitoringu cyklu chociaż i owulacja niczego nie gwarantuje...

Gość gość
czyli ten objaw o niczym nie swiadczy?? dodam, ze miesiaczki mam na czas.

Gość gość
prosze o rady

Gość gość
To owulacja lub jej początek nie sluchaj tych bab co mowią że to o niczym nie świadczy. Ja mam tak wyrazną owulację ( taki jak twój przykład ) Ból w podbrzuszu z prawej strony i taka własnie wydzielina i uczucie gorąca w środku.

Gość gość
Monitoring? co co miesiąc mam latac na usg ??? zzeby stwierdzić owulacje ? kup sobię paski owulacyjne.

Gość gość
To dlaczego niektorzy pisza, ze gdy nawet jesc sluz (jak ten z bialka kurzego) to nic nie znaczy? chodzi o to, ze pecherzyk moze nie peknac albo sie nie wyksztalcic?? Przeciez symptomy o czyms swiadcza, tak samo jak miesiaczka, ktora mam zawsze na czas. Wiec skad u mnie wysoka prolaktyna?

Gość gość
A starasz się o dziecko ? skąd wiesz ze masz wysoki poziom prolaktyny ? Masz objawy typowe dla owulacji.

Gość gość
Prolaktyne mam wysoka bo mialam badanie, z tego co pamietam 43, do tego mam mikrogroczulaka przysadki na 5mm stwierdzony po rezonansie glowy ( a on rosnie od wysokiej prolakyny).

Gość gość
zapomnialam dopisac, ze tak staramy sie o dziecko.

Gość gość
Jeśli jednego dnia miałaś śluz , jak białko jaja kurzego, a następne 3 dni go nie masz już, tzn, że ten dzień z tym śluzem był dniem owu. Do tego dnia dolicz 14, 15 albo 16 dni i powinnaś dostać okres, jeśli nie zaszłaś w ciążę. Ja stosuje nmpr już 3 lata, więc co nieco wiem na ten temat. Pytaj, jeśli jeszcze masz jakieś pytania.

Gość gość
Ja mam ten sluz okolo 3-4 dni( taki jak bialko z kurzego jajka), z tym, ze mam wysoka prolaktyne i nie wiem czy jajeczko wogole powstaje.

Gość gość
To może tylko potwierdzić monitoring. Śluz to jeden z objawòw płodności, tak jak bòl owulacyjny, ale bywa, że np jajeczko może nie dojrzeć, czyli, że jedt za małe, żeby doszło do zapłodnienia i może być problen z zajściem w ciążę, a owulacja może być. Ja staram się o dziecko wspòłżyjąc w owu i też nie zachodzę w ciążę prawdopodobnie przez prolaktynę, bo karmiłam piersią. Od miesiąca już nie karmię i zobaczymy, jak będzie.

Gość gość
A nie myślałaś o metodzie objawowo-termicznej? jest znacznie skuteczniejsza.

Gość gość
Boję się jednak ze nie będę umiała dobrze interpretować pomiary...

Gość gość
zawsze możesz skorzystać z testera na ślinę albo z komputera cyklu jeśli będziesz mieć jakieś obawy ;)

Gość gość
niby tak, ale takie urządzenia pewnie sa bardzo drogie.

Gość gość
Tu Cię zaskoczę. Mikroskop owulacyjny z tego co sprawdzałam kosztuje 89zł (Afrodyta) wystarcza na dwa lata, więc to naprawdę niedużo. Komputery cyklu faktycznie są droższe.

Gość gość
Nie no, cyclotest 2 plus nie jest aż taki drogi. Kosztuje niecałe 700zł a to niewielka cena jak za takie urządzenie moim zdaniem.