Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądre słowa pewnego wuja

Ludzie co ganiają za kasą przegrywają życie

Polecane posty

Gość mądre słowa pewnego wuja

co im z materialnego gòwna gdy nie mają tego czego nie można kupić za pieniądze

Gość gość
A za czym mamy gonić?

Gość gość
Piertolisz. Ja goniłam żeby mieć swoją kasę, a teraz, kiedy ją mam i stałe (zabezpieczone stanowisko) wygrywam życie.

Gość gość
co z kasy jak macie stres i zdrowie wam wykituje, do grobu nie zabierzecie ludzie, ale grób was zwinie dosyć szybko, taka mała przestroga, miłość do kasy to źródło zła

Gość gość
gość dziś A za czym mamy gonić? Zgłoś za tym czego za pieniądze nie kupicie

ludzie co nie maja pieniazkow maja przegrane zycie :=) zalezni sa od zasilkow,pomocy socjalnej:(( nie maja przyszlosci z tego rodzi sie bandytyzm! patologia!:((

w tym zyciu i na tym swiecie jezeli masz wladze i pieniadze jestes traktowany po "KROLEWSKU":D

Gość gość
gość dziś Piertolisz. Ja goniłam żeby mieć swoją kasę, a teraz, kiedy ją mam i stałe (zabezpieczone stanowisko) wygrywam życie. Zgłoś na pewno szczęścia nie masz, a to ważniejsze niż kasa

Gość gość
MMartha dziś ludzie co nie maja pieniazkow maja przegrane zycie :=) zalezni sa od zasilkow,pomocy socjalnejsmutas.gif nie maja przyszlosci z tego rodzi sie bandytyzm! patologia!smutas.gif Co czyni czlowieka szczesliwym?:=))) >>> oni właśnie wygrali życie, mają i czas i kase( nawet jak z socjalu ), a reszta co goni za kasą ma tylko kase i NIC więcej, co za żałosne życie

Gość gość
Mnie zdrowie jakoś nie kituje, wiem że do grobu nie zabiorę bo nie będę takowego mieć (cóż to za egoistyczna buta żeby wymagać od innych żeby "obrabiali" mój "grobowiec"?! Z tego co mam, korzystam. Co zostanie po mnie, całkowicie mi wisi. Nawet cieszy mnie pazerność rodziny i ich miny kiedy dowiedzą się że NIC nie dostaną, a wszystko co ma jakąkolwiek wartość pójdzie dla schroniska dla zwierząt mojego wyboru i nie będą mogli podważyć mojej ostatniej woli. Oj! Wiele bym dała żeby widzieć ich miny! Buahahahaaaaaaaaaa

Gość kasa do grobu
06:41] w tym zyciu i na tym swiecie jezeli masz wladze i pieniadze jestes traktowany po "KROLEWSKU"smiech.gif 0000 co z ładnego "opakowania" jak w środku zgniłe gòwno????

Gość gość
gość dziś przynajmniej zwierzęta skorzystają, bo ty raczej nie

Juz niejednokrotnie podkreslalam , ze dla mnie stwierdzenie, ze pienieniadze nie daja szczescia jest w pewnym stopniu zbyt duzym uogolnieniem. Odpowiednio wydawane jak najbardziej moga polepszac nasze samopoczucie. Znam i korzystam z przynajmniej z paru sposobow na to, aby pieniadze sprawialy mi prawdziwa radosc:D

Gość gość
gość dziś gość dziś przynajmniej zwierzęta skorzystają, bo ty raczej nie x x Czego nie rozumiesz? Ja korzystam tu i teraz. Co POZOSTANIE (a zostanie sporo) jest właśnie dla korzyści zwierząt.

Gość gość
MMartha dziś Juz niejednokrotnie podkreslalam , ze dla mnie stwierdzenie, ze pienieniadze nie daja szczescia jest w pewnym stopniu zbyt duzym uogolnieniem. Odpowiednio wydawane jak najbardziej moga polepszac nasze samopoczucie. Znam i korzystam z przynajmniej z paru sposobow na to, aby pieniadze sprawialy mi prawdziwa radoscsmiech.gif >>>> oj biedulka umysłowa z ciebie, ale ci dziecino wytłumacze, pieniądze UŁATWIAJĄ życie a nidgy nie dają i nie dawały szczęścia, a nawet mogą powodować spore problemy, może kiedyś się o tym przekonasz jak dorośniesz

Sama zauwazylam ta sama zaleznosc , dlatego tez z przyjemnoscia wydaje pieniazki - do dzis czuje smaki i aromaty niektorych fantastycznych dan oraz ta fantastyczna atmosfere jaka panuje w kilku takich miejscach na Swiecie ! wydarzenia kulturalne - roznego rodzaju wypady np. na narty, podroze po prostu odpowiednie korzystanie z zycia i pieniedzy:):) niestety ludzie ktorzy nie posiadaja tzw "KASY" nie stac na rozwoj i inne " przezycia" zyja z dnia na dzien w szarym ponurym bez przyszlosci "SWIECIE"!:( przykre wychowuja swoje potomstwo w biedzie bez przyszlosci ,bez dania im dobrych szkol !!!:(

Gość gość
MMartha dziś to wszystko piękne tylko dla większości nieosiągalne, bo mają albo czas albo kase, rzadko oba na raz. Ryć po 12 godzin 7 dni w tygodniu aby pojechać 2x w roku i leżeć pod palmą i grać bogacza to istny idiotyzm. Niestety masa debili robi dokładnie to. Długo nie pociągną.

Gość gość
MMartha zgadzam się z tym, co napisałaś :) Ubrałaś w słowa to, co wiedziałam od dawna, ale jakoś nie byłam w stanie tego tak ładnie określić

Gość brązowy papier toaletowy
spytajcie multimilionera leżącego w szpitalu mającego nieuleczalną chorobe jaką wartość ma dla niego kasa, dokładnie ZERO

moze i co niektorym pieniadze nie daja szczescia?! w czystej formie, ale na pewno dla mnie pozostaja piekne wspomnienia i dobre samopoczucie :)ze sprawienia radosci drugiej osobie:)

gość dziś :)A dlaczego nieosiagalne ?! sami sobie winni moja dewiza:) "jak pokierujesz swom zyciem tak zyjesz !!!"kazdemu jest dana szansa tylko trzeba umiec wykorzystac wszystko co nam dane:)-pozdrawiam i moc calusow:)milej niedzieli zycze

gość dziś twoj wpis jest dowodem ze tacy jak ty nie potrafia i nie wiedza do czego sluza pieniadze! szkoda mi ciebie nie widzisz calego piekna zycia*+pieniadze:)to tyle skarbelku :)pozdrawiam

Gość gość
brązowy papier toaletowy dziś spytajcie multimilionera leżącego w szpitalu mającego nieuleczalną chorobe jaką wartość ma dla niego kasa, dokładnie ZERO X x To musiałby by być baaardzo młody multimilioner. Pewnie tylko paroletni bo jak znam życie, multimilioner zdążył przeżyć połowę TWOJEGO MARNIUTKIEGO żywota w 2 lata. Coś, na co ty byś stracił prawie całe swoje życie i tak klepiąc biedę. Za dużo filmów się naoglądałeś. buahahhaa

Gość gość
Jak nie goni się za pieniądzem to pieniądz goni za tobą - mi nigdy na kasie i rzeczach materialnych nie zależało a ciągle mam dobrzeplatne oferty pracy w zawodzie i popracuje sobie miesiąc czy Góra 3 i odchodzę bo czuję ze zdrowotnie nie daje rady a pracodawcy sami mnie blagaja żebym została bo jestem tak dobra w tym co robię i chcą zamrazac mi stanowisko ze jak zechce to mogę wrócić a kasę dostaje po 3500zl na rękę z pracy zwykłej piguly :D ostatnia oddziałowa do rachunku dołożyła mi 1700zl, jak go podpisywalam to rozdziawilam gębę ze zdziwienia. Mam własne mieszkanie, dobrze zarabiajacego męża który co róż ma nowe premie. I dziele się pieniędzmi - z rodzicami, chora teściowa, zwierzętami, fundacjami i w ogóle mi na tej kasie nie zależy dlatego ona do mnie wraca z nawiązką. To sekret wszystkiego. Jak ktoś robi wszystko dla kasy, miluje ja jak Boga i jest sknera to ta kasa od niego ucieka

Pieniądz naprawdę jest wielką potęgą, tylko trzeba go umieć użyć... Bolesław Prus (z książki Lalka)

Gość prawictwo pospolite 152
częściowi jest to racja niestety Więc zeby zdobyć jedną rzecz traci się drugą .. W życiu nie mozna miec wszystkiego

Gość gość
Tylko debile gonią za kasą, czyli iluzją szczęścia. Nie mówie nie robić nic, ale jak słysze że ludzie po 12-16 godzin pracują 6 dni w tygodniu to dla mnie debile. Nadgodziny biorą, mało odpoczynku a potem do dołka przed 50tka, debile.