Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ciekawego mozna robic z dzieckiem na dworzu?

Polecane posty

Gość gość

Mam 1,5r synka, mąż ciągle pracuje. Chciałabym zabrać gdzies małego tak żeby był na świeżym powietrzu i mial z tego frajdę. Z kolei dzisiaj niedziela i wszędzie tłumy ludzi. Jakies pomysły? Placu zabaw w pobliżu nie ma

Gość gość
Na dworze sie mówi. Nauczcie sie w koncu

Gość gość
Myślę, że na początek zwykły spacer wystarczy:)

Gość gość
Chyba się nigdy nie naucze..

Gość gość
A macie podwórko autorko? Tzn. takie prywatne przy domu, ogrodzone?

Gość gość
Dokładnie- gdzie mieszkacie? Bo co innego miasto, co innego na przedmieściach... taki maluch z własnego podwórka ma już niezłą frajdę. A jeśli nie macie podwórka, to po prostu sprawdź gdzie w okolicy są parki, czy ogólnie jakieś ładne tereny, samochód albo autobus i zróbcie wyprawę. Niech się naje przed wyjściem, zapakuj wodę i jakąś przekąskę, pieluchy i ubranko na zmianę, może być wyprawa na pół dnia. Ja niby w centrum mieszkam i niedaleko do parków, ale wolałam się już na dłużej wybierać. Mały w tym wieku uwielbiał chodzenie nad Wisłą i bieganie po parkach.

Gość gość
Mieszkamy na wsi i mamy podwórko 1000m2 i oczywiście codziennie na nim jesteśmy. Gramy w piłkę, bawimy się ze zwierzęrami, opowiadam mu otaczający nas świat, próbuje czegoś nauczyć. Ale jednak zauważyłam, że jest małym dzikusem. Myślę, że ma za mało kontaktu z ludźmi a przede wszystkim z dziećmi. Poza tym mi też sie już nudzi w domu :P w końcu pojechałam z nim kawałek dalej na plac zabaw, była dziewczynka, potem doszedł chłopiec i fajnie się bawili. Teraz myślę nad wycieczką do zoo. A gdzie dalej-nie wiem :)

Gość gość
NA dworzu... ??? Haha pewnie z Wawki lala jest? Tutaj wszyscy tak cudnie mowia w tej kulturalnej stolicy... naucz sie mowic

Gość gość
na dworzE do jasnej

Gość gość
Urodziłam sie z "wawki" ale mieszkam pod. Co ma kultura do tego, ze popełniłam błąd w zdaniu?

Gość gość
Jeśli ma się plac obok ogródka to warto zainwestować w przydomowy plac zabaw. Jest wiele sprzedawców urządzeń na place zabaw, jak chociażby http://spil.pl/, więc nie musimy się przejmować, że nie będziemy wiedzieli, jak wyposażyć taki plac zabaw. A jeśli nie odpowiada ci taka opcja to polecam spacery. Dziecko zawsze się dotleni, a i taki spacer obojgu wam pójdzie na zdrowie ;)