Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY NA LAPTOPA ZA 4500ZŁ MOGE ZAINSTALOWAĆ WIN7?

Polecane posty

Gość gość

Nie chce tych wszystkich windowsów 8, ani 10 chce Win7, którego używam i chce używać nadal tyle że zamierzam zmienić sprzęt na coś lepszego, jakiegoś 17 calowego laptopa do 4000-4500zł bez systemu, a Win7 sobie wgram sam, tylko czy to tak pójdzie? czy te procesory 4rdzeniowe intel core i7 będa działały pod win7? bo chyba karta graficzna geforce to chyba nie robi bo tu bardziej sterwoniki sie liczą niż sam system, ale nie wiem nie znam się dlatego pytam, czy można spokojnie zainstalować sobie na nowoczesnym sprzęcie Windowsa 7 i będzie wszystko ok? pozdrawiam

Gość gość
Wszystko będzie działać. ;)

Gość gość
Sprawdź na stronie producenta, czy udostępnia do niego sterowniki do Windows 7 .

Gość gość
Po prostu sprawdź, czy do wybranego NOWEGO laptopa, dostępne są WSZYSTKIE sterowniki na WIN7. W laptopach nie jest to tak pewne, jak w pojedynczych podzespołach, do kompów stacjonarnych.

Gość gość
no ok, karta np geforce 960m ma stery pod win7 to już sprawdziłem a wytłumaczy mi ktoś jaka jest różnica między Win7 32bit a Win7 64bit? co to robi tak ogólnie? bo ja teraz mam 32bit, a na tym nowszym to lepiej te 64bit zainstalować? ale od czego to jest co to robi jaka to różnica

Gość Turkuć
32 bit są dla komputerów z małą ilością ramu. Jak masz 4gb lub więcej to bierz system 64 bit.

Gość gość
W skrócie - lepiej 64 bit. A dlaczego, to sobie w necie poczytaj.

Gość gość
Wszystko zależy od tego, co robisz. Teoretycznie, system 64 bitowy jest szybszy i lepszy, bo efektywniej wykorzystuje procesor i pamięć. W praktyce, spora część programów, nadal jest 32 bitowa, więc różnicy żadnej nie zauważysz. To będzie miało duże znaczenie, przy nowych programach graficznych, obróbki wideo itp.

Gość gość
aha ok dzięki, czyli przyszłościowo lepiej brać 64bit

Gość gość
bo nie wiem jak to sam posprawdzać, grafike już sprawdziłem i by poszła ale jak sprawdzić czy procesor pójdzie? jak ostatnio robiłem formata to żadnych specjalnych sterowników pod procesor nigdy nie ściągałem tylko sam system ma je w sobie chyba, zatem jak sprawdzić czy ten procesor pójdzie pod win7? tak samo czy ram DDR4 pójdzie pod win7? i tak samo czy te wszystkie wejścia usb hdmi będą działały?

Gość gość
Napisałem Ci już, że musisz mieć WSZYSTKIE sterowniki, do tego KONKRETNEGO modelu laptopa. Nikt nie ma ochoty, bawić się, w szukanie ich dla Ciebie, w necie.

Gość gość
Sprawdź na stronie MSI.

Gość gość
dobra, dziękuje za waszą życzliwą pomoc... :o🖐️