Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko dla półtora rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hmmmm zastanawiam się nad dość istotną kwestią dla mnie. Mam 1,5 roczne dziecko i zastanawiam się w temacie mleka dla młodego. Opcje są trzy mleko od krowy (krowa znana wiem czym karmiona w jakich warunkach chowana) mleko ze sklepu czy dostosowane do wieku mleko modyfikowane. Do 6 miesiąca życia karmiłam ją ja potem przeszłyśmy na mleko modyfikowane (oczywiście pod kontrolą lekarza) a teraz się zastanawiam nad dalszą zmianą.

Gość gość
Na mleko od krowy jest jeszcze za male. Jest ono zbyt tłuste. 3,2% wydaje się być lepszym rozwiązaniem. Aczkolwiek najlepiej modyfikowane. Moja ma 15 miesięcy i dalej jedzie na bebiko :)

Gość gość
Właśnie tak mi się wydawałono że na krowie jest jeszcze za mała. Znajoma 1,5 rocznemu dziecku daje krowie mleko i się zastanawia dlaczego młody od dwóch tygodni ma biegunke :( ja jej ostatnio mówiłam że to może być po mleku krowim to puściała mi wiązanke takich obelg że mi kapcie spadły

Gość gość
Krowie pełnotłuste. To że dziecko jest za małe na mleko to kit marketingowy wciskany po to żeby rąbać od ciebie kasę przez dodatkowy rok, albo najchętniej dwa! Nie daj sobie wciskać ciemnoty. W dużo bogatszych krajach, w których dzieci mają rzeczy marek, o których polskim się nawet nie śniło, a rodzice mogliby je karmić modyfikowanym do pełnoletniości nawet, każdy przechodzi na krowie po 12 miesiącu!

Gość gość
Dziecko może mieć biegunkę jeśli ma nietolerancję laktozy, ale to nie oznacza, że ma z tego powodu jechać na modyfikowanym. Biegunkę może mieć też po owocach, szczególnie że teraz jest sezon, a kwaśne w szczególności przeczyszczają, tak samo mocno pryskane, albo niedomyte.

Gość gość
To rozumiem ze nietolerancje lqktozy ma dopiero po krowim mleku? W mleku matki jest więcej laktozy niż w krowim. Jakby mysli nietolerancje lqktozy to miałoby sraczke dużo wczesniiej przy kp juz. Douczcie sie trochę

Gość gość
A skąd mam wiedzieć jakie jej koleżanka dawała wcześniej mleko? Może 0-lac? Co ja wróżka jestem? Ulży ci jak se tak na kogoś bezpodstawnie naskoczysz? :o Jak nie ma nietolerancji laktozy, to na mleko alergii tym bardziej, bo przy skazie się nie sra tylko ma egzemę. Widocznie sra po owocach, albo matka daje mu nieprzegotowane mleko, bo po surowym to nawet dorosły ma sranie.

Gość gość
douczcie sie. mleko krowie mozna podawac dzieciom spokojnie po 12 miesiacach zycia. i wlasnie pelnotluste, a nie chude.