Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość klusia

była któraś w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość gość klusia

Witam. Mam pytanie a mianowicie dostałam umowę na zastepstwo. Po 4 miesiacach pracy okazslo sie ze jestem w ciąży. Mogą mnie zwolnić? Czy jednak jestem chroniona do dnia porodu ? Bardzo się boje ze dostane bez ubezpieczenia i prawa do zasiłku macierzyńskiego. :-(

Gość gość
Siostra mojego meza miala taka sytuacje,nie zwolnili jej.Pracuje nadal w tej firmie,a dziecko ma juz 4 lata

Gość gość
No to pracodawca pewnie sie ucieszyl.Teraz musi szukac zastepstwo zastepstwa.Jak wroci ta kobieta,ktora ty zastepowalas,to ty niby gdzie masz wrocic?

Nie zwolnią Cię z powodu bycia w ciąży. Chcesz pracować, czy od razu iść na zwolnienie? Jeśli to drugie, to współczuję szefowi.

A to czy dostaniesz ubezpieczenie i zasiłek chyba zależne jest od tego, kiedy kończy Ci się umowa, przed czy po urodzeniu dziecka. Ubezpieczenie chyba będzie przedłużone do porodu.

Gość gość
Jak wróci ta co ja zastepowalam to wiadomo ze mnie zwolni proste. Chodzi mi o teraz! termin porodu mam w trakcie trwania umowy. I tak myślę czy się złapie na ten zasiłek macierzyński.