Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dla ludzi mieszkających w miastach poniżej 300 tysięcy mieszkańców...

Polecane posty

Gość gość

Wiecie że nie mieszkacie w metropolii? Bo wg prawa UE i polskiego metropolią są miasta od 300 tysięcy mieszkańców wzwyż czyli Katowice mają 301 tysięcy czyli ledwo mieszczą sie w kategorii metropolii :-o

Gość gość
Zawsze lepsze Katowice niż osada Nowe Sioło pod ukraińską granicą gdzie mieszka 650 ludzi :)

Gość gość
Ja mieszkam w łodzi klimat miasta oraz życiowe perspektywy są tu gorsze niż w nie jednej ''pipidówie'' poniżej 300tys. Już wolał bym się przeprowadzić nawet do Gdyni niż robić karierę w mojej ''metropolii''

Gość gość
moje miasto mimo ze nie jest metropolią jest moim ulubionym miastem kojarzycie? Fakty w skrócie Namysłów – miasto w województwie opolskim, w powiecie namysłowskim, położone nad Widawą. Miasto jest położone w granicach historycznego Dolnego Śląska. Siedziba gminy miejsko-wiejskiej Namysłów.Wikipedia Liczba ludności: 16 297 (2008) Powierzchnia: 22,62 km²

Gość gość
gość dziś moje miasto mimo ze nie jest metropolią jest moim ulubionym miastem kojarzycie? Fakty w skrócie Namysłów – miasto w województwie opolskim, w powiecie namysłowskim, położone nad Widawą. Miasto jest położone w granicach historycznego Dolnego Śląska. Siedziba gminy miejsko-wiejskiej Namysłów.Wikipedia Liczba ludności: 16 297 (2008) Powierzchnia: 22,62 km² a ja polecam http://f.kafeteria.pl/temat/f1/walbrzych-najszybciej-piekniejacym-polskim-miastem-p_6594845

Gość gość
Przykład Katowic jest niezbyt dobry. Większość Górnego Śląska, to jedno wielkie miasto. Np. z centrum Gliwic do centrum Katowic, dojedziesz obecnie w ciągu 20 minut. Pokaż mi, gdzie dojedziesz, w tym czasie, w Warszawie :P ?

Gość gość
No niby z Katowicami prawda ale chodzi o Samo miasto jako jednostkę administracyjną a nie jako aglomerację ale fizycznie to rzeczywiście jedno wielkie miasto największe w Polsce gdyby te miasta połączyć administracyjnie w jedno to byłoby to największe polskie miasto :)

Gość gość
PS a kojarzysz miasto namysłów jak pisałem w komentarzu tu powyżej? PS a jeśli chodzi o Katowice to co roku jadąc do zakopanego autostradą przez Katowice do zjazdu w Krakowie -Balicach przejeżdżam autostradą A4 i widzę jak Katowice pieknieją kocham Katowice pięknieją one w oczach dzieki remontom i modernizacją budynków w Katowicach i renowacjom oraz remontom dróg i innych obiektach w Katowicach i nowych biurowcach i innych wielkich inwestycjach Katowice z szarego i smutnego brzydkiego kaczątka w pięknego łabędzia sie zmieniły i dziś są pięknym miastem kocham to miasto Katowice mają dwie autostrady z zachodu na wschód A4 A Z PÓŁNOCY NA POŁUDNIE A1 :) a lotnisko katowice-pyrzowice jest większe niż lotnisko Wrocław -strachowice :)

Gość gość
gość dziś Są plany połączenia, w ramach unii metropolitarnej. Nie pasuje to Warszawce, więc stawia warunki, niemożliwe do spełnienia.

Gość gość
PS znowu ja wiesz że teraz jeszcze w tym bądź w przyszłym roku koło spodka ma wielki wysoki i nowoczesny wieżowiec powstać? PS warszawa ma powierzchnię 517 km kwadratowych a cała konurbacja górnośląska czyli te kilkanaście miast połączonych z Katowicami jak Katowice bytom Chorzów sosnowiec Tychy Gliwice Jaworzno zabrze ruda śląska Będzin Mikołów Świętochłowice pszczyna i kilka innych razem mają powierzchnię jak 4 warszawy czyli 2000 km kwadratowych i ponad 2 mln mieszkańców a warszawa ma 517 km kwadratowych i 1,7 miliona mieszkańców

Gość gość
Co warszaffka się boi że wtedy nie będzie największym miastem :D

Gość gość
Jeśli już to chyba "do ludzi". I ja nie wiem, wytyczne unii mam w dupie akurat :D

Gość gość
Skoro UE UZNAJE ŚLIMAKA ZA RYBE TO JA TEŻ MAM W DOOPIE WYTYCZNE UE BO UE JEST NIEPOWAŻNA :D NIKT MI NIE WMÓWI ŻE ŚLIMAK JEST RYBĄ:D

Gość gość
Akurat Katowice to zly przyklad. Katowice z GOPem maja 2 miliony mieszkancow i sa druga aglomeracja w Polsce po Warszawie.

Gość gość
Nie nie są drugą tylko pierwszą aglomeracją w Polsce warszawa jest drugą

Gość gość
:):):):D