Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aleksandraa021

Czy mogę być w ciąży ?!

Polecane posty

Hej, mam do Was pytanie odnośnie możliwej ciąży, może któraś z was do przeżyła. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne przed okresem ostatnim który zaczął się 8/9.07 (nie pamiętam dokładnie czy to 8 czy 9) w późniejszych dniach uprawiałam seks z moim partnerem bez żadnego zabezpieczenia. Czytałam, że po odstawieniu tabletek wzrasta płodność (czy jest to możliwe ?). Od tamtego czasu nie mam jeszcze miesiączki, robiłam test 2 dni temu i dał mi wynik negatywny, ale czy mógł się mylić lub czy zrobiłam go za wcześnie ? Wspomnę jeszcze, że nie mam żadnych oznak miesiączki a zazwyczaj czułam zbliżający się okres. Z góry dziękuje za odpowiedz i pomoc

Gość gość
Który to dzień cyklu?

Gość gość
Jakiej czułości był test? O której godzinie robiłaś? Test można powtórzyć jutro z samego rana (pierwszy mocz). 30 procent szans ze udało sie za 1 razem. Po odstawieniu anty albo jest sie mniej płodnym albowrecz przeciwnie 2 babka wróżyła. W 36 dc test by cos pokazał o ile siuski nie były zbyt rozwodnione. Bardziej prawdopodobne ze organizm jest rozstrojony po odastawienu

Gość gość
Mój ginekolog mówił tylko że bezpośrednio po odstawieniu jest zwiększone prawdopodobieństwo podwójnej owulacji. Ale tak samo jest możliwe że masz cykl bezowulacyjny, albo po prostu tak wydłużony że owulacja była dużo później niż myślisz. Sama słyszłałam że do 3 mcy po odstawieniu jeszcze mogą być cykle nieregularne i to norma- miałam tyle szczęścia że od razu miałam cykle jak w zegarku, jak zawsze zresztą, ale trzeba się liczyć z tym że może być różnie. Test myli się rzadko, ewentualnie mógł być zrobiony zbyt wcześnie. Nie jesteś w stanie określić kiedy miałaś dni płodne?

niestety nie, nawet nie wiem jak się to dokładnie liczy. Ja już odstawiłam jakiś rok temu tabletki na jakiś czas i nie miałam problemu wtedy z miesiączkowaniem

Gość gość
Moja koleżanka po dostawieniu nie miała okresu półtora roku. Chodziła wywołanie

Gość gość
Ja miałam 4 testy negatywne, okresu nie było, usg nic nie wykazywało, po odczekaniu kolejnych 2 tyg już się jednak wszystko wyjaśniło i mam syna, który ma już 6 lat :) Teraz miałam podobną sytuację jak Ty, też odstawiłam tabletki. okres miałam 20 lutego, jak 20 marca się nie pojawił i zrobiłam test wyszedł już pozytywny i teraz czekam na córeczkę.