Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Panicara rozumiem bo ja to z kolei zawsze byłam gruba i wyśmiewana z tego powodu dopiero na studiach udało mi się schudnąć ale nie o tym. I tak jak pisałam o tym załatwianiu się do basenu w szpitalu. To nie tak że wstyd zniknął, tylko już jak nie możesz wytrzymać to wybierasz mniejsze zło i wiesz że musisz:/ Malwi

Marysia to pewnie się zaczyna, trzymamy kciuki :)

Barletta 86cm gondola, mamy nadzieje ze troche przetrzymamy małego do wiosny w tej gondoli:) a potem może juz będzie stabilnie siedział to spacerówka. A my juz po komunii, w domku. Idę się kąpać i położyć :) chyba za małe te dzieci na taki sakrament. 60dzieci i składka na 'kwiaty' dla księdza i siostry po 150zl. Masakra... Poczęstunek na sali, jak male wesele. Obiad, lody, ciasta, tort, zimna płyta i jeszcze będzie kolacja na ciepło... Ale już wymiękliśmy :) wszystko pięknie udekorowane, podane i naprawdę dobre :)

Gość mirabelka09210
Gratuluję dziewczyny dzieciaczkow :) A reszcie życzę szybkiego rozwiązania :) Dziewczyny nie mogę uwierzyć jak piszecie że kilka kobiet rodzi w jednej sali, ja miałam swoją osobista sale z wszystkimi udogodnieniami i latalam z gołym tylkiem po sali bo nawet koszula mnie uwierala w tylek :) Co do karmienia przy gościach....fakt to jest lipa ale jak.masz głodne maleństwo przy sobie to w d***e masz tych odwiedzających, niech się gapia jak lubią :) Ja taki konkretny pokarm gdzie mały się najadal miałam dopiero w 4 dobie. My w środę kończymy JUZ 4 tygodnie. Jejku jak to zlecialo. Ogólnie jest wszystko ok, mały wisi non stop na cycku, śpi całe dnie a od 3-4 rano tanczymy :)

Gość gość
Hej dziewczyny. Nie moge uwierzyc w to co wczesniej pisalyscie! I to jest ten caly program "rodzic po ludzku"????!!! A ten maz co sie gapil, to juz w ogle. Niech swojej zonie miedzy nogi zaglada. Co za czasy! Moja mama mi opowiadala, ze tak bylo 30 lat temu jak mnie rodzila, ze wszystkie kobity na raz hurtem. Jak widac nic sie nie zmienilo. My na szczescie mamy ten komfort, ze w szpitalu sa pojedyncze sale z lazienka, z wanna do rodzenia, niczym pokoj hotelowy. Nawet mozna odpoczywac po wszystkim w takim pokoju jak beda miejsca. Nie ma opcji, zeby rodzic "grupowo". Nam zostalo dokladnie tydzien do terminu :) stresu co raz wiecej hehe. Obym tylko nie przenosila, to bedzie dobrze :) dzisiaj jak co niedziela, kawka na miescie z mezem, troche zakupow, kupilam sobie fajne dresiwo w motywujacym rozmiarze hahaha wiec nie bedzie obijania sie po porodzie :p Ewelina

Gość gość
O Mira belka serio już 4 tygodnie? Jeny jak ten czas leci:p to super że wszystko u Was ok:) oby tak dalej!:) Dziewczyny powiem Wam że bojęsię porodu bardzo (to już wiecie bo pisałam wczesniej) ale dzisiaj jak zaczęły mnie boleć plecy (ból jak na okres) to ja się ucieszyłam:D nieźle co? I już miałam nawet nadzieję że to już to ale oczywiście okazało się że to nie to:/ ale najlepsze jest to że ja się ucieszyłam hehe bo już szczerze mam dość ciąży i już nie chce w niej być:p i niby człowiek boi się, stresuje a jak rusza akcja to ja się cieszę, no szok bo jestem cykor hehe:) byle do piątku (lekarz) a potem już niech wychodzi!:) Malwi

Gość MamaEwelina
Aga gratulacje! Piękne imię, też chciałam Filipa ale mąż nie bardzo i u nas będzie Kamil ;) duży chłopczyk, najważniejsze że zdrowy ;) a jak Twoje zdrowie? Wiem że miałaś dużo stresów w trakcie ciąży wiec tym większe brawa dla Ciebie że sobie tak świetnie poradziłas ;) dziewczyny mi odszedł dziś czop..tak mi sie wydaje że to właśnie to ;) patrzyłam po zdjęciach na internecie żeby sie upewnić bo tak mnie to zaskoczyło ;) poza tym nie mam żadnych objawów porodu.. Może jedynie czasami ból brzucha jak ba okres..

Gość Panicara
no ja mam cale popopudnie bole okresowe i krew na papierze.od kilku godzin, te bole to noewiep czy to skurcze, raczej regularne nie sa. Albo ja tego miczyc nie umiem... Tylko mnie zasanawia ta krew, bo czop to raczej nie jest, jest takie bardziej wodniste i koloru rozowego... Nie chce przegapic jakby to byly wody. Mala szaleje, strasznie aktywna jest. Szczerze to.niewiem.co.robic, niechce sie nakrecac. Mozna miec skurcze bez bolu? Moja mama ponoc nie czula skurczy az prawie do partych...

Gość Panicara
tzn bez bolu jakiegos wyraznego, bo to co czuje to taki bol od krzyza ktory konczy sie na dole brzucha, jak na okres ale nie jest wystarczajaco wyrazny zeby odliczac czas... I nie jes to bol mocny ani troche

Gość mirabelka09210
Jest aplikacja do liczenia skurczy, ja sobie ja ściągnąłem i nie musiałam wisieć na zegarku. Jak się pojawiają skurcze w pozycji leżącej to najlepiej się przejść kawałek bo jak ustapia to jeszcze nie te, a jak są nadal to już te :) A krew na papierze może być z szyjki bo np robi się rozwarcie

Gość gość
Panicara mi polozna mowila ze jak pojawi sie krwawienie to od razu mam jechac do szpitala. Ewelina

Gość gość
Panicara a możesz zadzwonić do położnej? Bo my tu gdybamy a to może już się zaczęło:) Malwi

Gość Panicara
No ja juz mam krew kilka dobrych godzin, ale skurcze teraz ustaly. Tylko mala sie zuca strasznie, wlasnie niewiem co robic bo jak zadzwonilam do poloznej jak mi ten czop odszedl z krwia to ona powiedziala ze spokojnie ze to kilka dni tak moze byc do porodu. Jakies krwawienie mocne to to nie jest ale za kazdym razem jak ide do toalety to jest czerwono na papierze.

Panicara z krwią to bym chyba pojechała sprawdzić. Zbyt spokojne dziecko źle i zbyt aktywne tez słyszałam żeby sprawdzić. O matko ile jeszcze przed nami... Stresu, niepewności... Moze będziesz mieć jak mama. Żebyś w domu nie urodziła...

Gość Panicara
Bylismy w szpialu, ta krew z szyjki, i wszysko ok, mialam dwa skurcze podczas ktg i rozwarcie jest ale tylko na 1cm wiec do domku spac. Falszywy alarm, ale wolalam sprawdzic bo bym miala niezla nocke. Opisalam zreszta poloznej przez telefon wszystko i powiedziala ze lepiej podjechac i sprawdzic, super polozna, mloda i mila babka na spokojnje wszystko Tlumaczyla, i powiedziala ze jak mam jakiekolwiek watpliwosci to jutro moge do nich podjechac znowu na ktg jak sie martwie... Pomyslalam sobiE o porownaniu z personelem na polskim nfz gdzie traktuja cie ponoc jak idiotke i odmawiaja badania tylko hamsko do domu odsylaja. No nic ja ide spokojnir spac no chyba ze te skurcze beda mocniejsze, powiedziala mi ze trudno powiedziec teraz to albo za 4-5 h moge dostac mocniejszych skurczy i sie zacznie albo.moge tak soie czekac do tego nieszczesnego czwartku na wywolanie. Ciezko przewidziec. Dobranoc

Gość Maadiik
Hej dziewczyny:) ja jestem z kwietniowek weszłam na was z ciekawości poczytać , pisze bo zaciekawil mnie wasz temat "wstydu " na początku chce powiedzieć że mieszkam w Turcji i pomimo że mieliśmy prywatna klinikę na poziomie to i tak kobiety są tutaj trochę "inne " niż w Europie . Okej ale wracając do tematu mój lekarz jest mężczyzna , ale jak przychodziło sprawdzać rozwarcie itp to robiły to kobiety , co prawda też zawsze bardzo się wstydzilam i tłumaczyłam sobie ze one "tam " wyglądają tak samo i to nic dziwnego , też się bałam jak to będzie przy porodzie jak 20 osób będzie mi w wagine zaglądać , Ale jak przyszło co do czego to tak naprawdę miałam w nosie kto i gdzie zagląda do tego pod koniec powiedziałam położnej dosłownie ze chyba zrobię kupę , a to po prostu był maluch , skończyło się i tak cc ، ponieważ wody były zatrute i malemu tętno zaczęło spadać , a na sali operacyjnej byli już sami faceci , ani jednej kobiety , ale teraz wam powiem że choć lezalam tam całkowicie naga to nie myślałam ani sekundy o tym , liczył się tylko maluch , teraz już mija drugi tydzień od porodu i naprawdę zobaczycie ze na porodowce nie ma wstydu ! Wstyd było mi dopiero jak maż myl mnie pod prysznicem , bo sama nie bardzo miałam siłę .

Gość Panicara
Maddik witamy, tez cie czytalam na kwietniowkach. Moje Gratulacje! Czytalam ze mialas dosyc ciezki porod i ciesze sie ze wszystko dobrze sie skobczylo :) jak tam twoj maluszek? No widzisz co kraj to inna kultura i mentalnosc. To prawda ze personel szpitala z doswiadczeniem.nie widza juz w tobie golej kobiety tylko pacjenta i dla nich to normalne i tak to jest w kazdym kraju, lekarz to lekarz a pacjznt ro pacjent, xhociaz mam znajomego chirurga i jak mi kiedys opowiadal historie co sie dzieje na salach operacyjnych to przyzeklam sobie ze w zyciu sie nie rozbiore juz przed zadnym lekarzem..... :/ wiec to juz chyba od dojrzalosci osoby zalezy. W kazdym razie ja bylam zbulwersowana nie tym ze tyle ludzi ci zaglada z personelu miedzy nogi ale ze tym ze ogladaja cie inne kobiety na sali i ich mezowie.... I to juz mi sie wydaje nieludzko upokarzajace dla rodzocej. Tak jak mowisz w turcji rozwarcie badaly kobiety, domyslam sie ze w ich kulturze.to byloby nawet nie na miejscu zeby robil to facet... No ale do tego zeby sie przygladal jakis inny facet-maz innej pacjentki.... Obrzydliwe.

Gość gość
Hej Dziewczyny! U nas trzecia dzis doba mieliśmy do domu ale żółtaczka lekka sie pojawiła. Pobrali krew i czekamy na wyniki i ważenie. Pokarmu coraz więcej, mimo ze wczoraj Filipek byl ciągle glodny przetrwaliśmy ale dokarmialiśmy butelką ;) Strasznie woda mi sie zatrzymała, nawet klapek nie mogę nałożyć na nogi tak mam spuchnięte. Ale waga dalej spada -2 kg jeszcze. Mimo ze jem ciągle to i tak spada. Bardzo duże dzieci sie rodzą u nas wczoraj najmniej 3700 ale dziewczyna urodziła takze sama 4400 ;) Dzieki Wam za mile słowa i gratulacje;) Ja za Was caly czas trzymam kciuki ! Aga

Gość gość
Marysia : 03.05 Aga : 04.05 - urodziła 5.05 Ula: 04.05 Magda: 06.05 - urodziła 30.04. Emkrk:10.05 Panicara: 11.05 Ewelina : 14.05 Rundelduda: 17.05 Orbitka1990: 21.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05 Marta : 29.05

Gość gość
Hey dziewczynki!:) witajcie też nowe koleżanki, co tam u Was dzisiaj słychać? :) u mnie nic ciekawego, pogoda do kitu i nic mi się nie chce:p Panicara dobrze że byliście sprawdzić to krwawienie i dobrze że wszystko dobrze:D ciężka i nieprzyjemna jest ta końcówka ciąży:( Malwi

Gość Panicara
Ja od rana plamie znowu... Troche chyba wiecej nawet niz wczoraj, no ale powiedziala mi ze dopuki o nie jest krwawienie takie jak okres to spokojnie moge na skurcze czekac. Skurcze mam ale lekkie i nieregularne, posprzatam i ide na jakis spacer, moze cos ruszy

Gość Maadiik
Panicara no u Nas było ciężko , ale daliśmy radę i najważniejsze ze syn jest z zdrowy . Co do Twojego plamienia u mnie w dzień porodu też rano pojawiło się krwawienie , o 12 miałam wizytę u lekarza a o 14 już rodzilam tzn zaczynałam , ktg wykazało skurcze a ja nic nie czułam do czasu aż były co 2 -3 minuty , z tym że u mnie podali w końcu oxy na przyspieszenie . Lekarz powiedział mi bez oxy że już się zaczęło a ja jeszcze zdarzylam rano w galerii na zakupach być i nawet nie miałam pojęcia o skurczach. Także różnie to bywa , wody tak samo nie odeszły miałam przekluwany pęcherz to wtedy okazało się że trzeba ciąć , także wiesz być może jeszcze dziś urodzisz a nawet nie wiesz :) wszystkim mamusia gratuluję , a tym jeszcze nie rozpakowanym życzę powodzenia i lekkich porodów bez niespodzianek, bo ja tak naprawdę do momentu kiedy nie wiedziałam że z dzieckiem jest coś nie tak byłam spokojna i jakoś to szło , a później już nawet nie wiedziałam jak oddychać i przec.

Dobrze ze bylas sprawdzić. Witaj nowa koleżanko i gratuluje dzidziusia. U mnie piekna pogoda od samego rana, sprzątam juz milionowy raz, piorę jeszcze narzuty, dywaniki, kapcie dla gości... Szukam sobie roboty. Posprzątałam ozdoby świąteczne. Musze cos kupic do okien. Firanki mi sie nie podobają, 1raz zalozyla mi tesciowa zazdroski(miała nadzieje ze mi sie spodoba ale tez nic) chce te plisowane rolety ale brak kasy na takie, na święta miałam piórka kolorowe z takimi trzmielami malutkimi na tych patyczkach od zazdrosek. A teraz nie wiem co założyć żeby nie wysłuchiwać ze w oknie musi cos byc... Co macie w oknach. O gustach sie nie dyskutuje.. ;) mnie sie podobają te kulki, krysztalki.. Ale tez kurka drogie to dziadostwo... Chyba zamówię pojedyncze i sama sobie zrobię.

Gość Panicara
kasiafasolka jak do przedwczoraj tez swirowalam z dekoracjami.... Uwaga rozwalilam jakies 500 euro w sumie na nowe swieczniki, lampiony, dodatki, wyposarzenie lazienkowe, nowe szlafroki i reczniki do naszych lazienek hahaha cos w tym jest, czyzy wicie gniazda? Dzisiaj jeszcze rano pojechalam na zakupy bo mi brakowalo jednej koszuli do szpitala i wracam oczywiscie z 10torbami innych rzeczy... Skurcze zaczynam miec coraz mocniejsze, sa do wytrzymania ale duzo silniejsze niz te menstruacyjne. Moze juz za chwile.... Poloze sie na godzinke i sie wslucham w swoje cialo, i bede liczyc ile skurczy przez jedna godzine i jak sa regularne to zadzwonie do poloznej i jazda znowu do szpitala.

Gość gość
Panicara to ostro zaszalalaś:) ale od tego są pieniądze i już :) to trzymam kciuki żeby były regularne i żeby akcja już ruszyła:) Ja dzisiaj kiepsko się czuję , od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres i czasem też mam skurcz ale w sumie bezbolesny to nie wiem czy to przepowiadajace czy tylko Braxtona. W ogóle moja Mała dzisiaj bardzo *****iwa i często w coś mnie uderza chyba główka bo czuję z nienacka takie kłucie ostre:/ Malwi

Gość Panicara
a ja zamiast polozyc sie spokojnie to.na.poczte pojechalam i kupic kilka rzeczy do marketu ze skurczami co 10-12 min, dalej bede liczyc na spokojnie i jak beda jeszcze czestsze to dzwonie do poloznej.

Gość Panicara
Dziewczyny u mnie sie chyba zaczyba pelna para, skurcze mialam co 7 min zadzwonilam do poloznej, kazala mi czekac na co 5 min i dzwonic za.godzine i teraz juz sa co 5-6 i coraz bardziej bolesne, jeszcae wczesniej funkcjnowalam jakos ale teraz juz bol raczej podczas skurczy nie daje mi nic robic. Zaczynam tez krwawic , juz to raczej nie plamienie tylko krwawienie. Czekam.jeszcze pol.godziny zeby sprawdzic regularnosc skurczy,dzwonie znowu i jedziemy. Wzielam.goracy prysznic, spaceruje, zmieniam pozycje i nie przechodzi wiec to juz chyba nie przepowiadajace.

No panicara dałaś czadu:) trzymam kciuki żeby to juz sie rozkrecilo u Ciebie:) ja dzis pojechalam do sklepu dziecięcego po proszek do pieluch bo chce używać te wielorazowki i powiem Wam ze jest taka przebitka cenowa w sklepach. Wszystko zamawiałam głównie przez internet a dzis byłam w miejscowym sklepie. Straszne... Chciałam prześcieradło do łóżeczka bo mam 1 i ten podkład z guma pod spodem(ciekawe czy dziecko nie bedzie się pocić na nim tak poza tematem, macie te maty czy będziecie używały podkłady jednorazowe?) na Internecie polski producent 12zl a w sklepie to samo 20zl. Niby mala różnica ale dołożę dychę mam dwa przywiezione pod drzwi. Malwi powiem Ci ze ja dzis cos nie umiałam wstać i wydawało mi sie ze caly dzień mnie ten brzunio boli.. Jeszcze 17dni... Wytrzymamy... Jutro wymyśliłam sobie prasowanie i sprzątnie góry, a na obiad będą domowe hamburgery :D Robicie cos dziewczynki żeby pomoc naturze?

Gość gość
Marysia : 03.05 Aga : 04.05 - urodziła 5.05 Ula: 04.05 Magda: 06.05 - urodziła 30.04. Emkrk:10.05 Panicara: 11.05 Ewelina : 14.05 Rundelduda: 17.05 Orbitka1990: 21.05 Kasiafasolka : 25.05 Malwi:25.05 Natka : 26.05 MamaEwelina : 27.05 Marta : 29.05

Gość gość