Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MAJÓWKI 2017

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Hey dziewczyny! I co tam ciekawego u Was? Ciepło fajnie na dworze:) choć bardzo lubię taka pogodę to mi teraz nie zbyt pasuje bo nie mam ciuchów, jestem gruba i się wstydzę i mam obrzęki dłoni i stóp i chyba nóg:/ jakaświata masakra aż mnie szczypia palce i ciężko mi przy zginaniu, ciągle jestem spocona a tu nic. Dziś wysyłam męża na zakupy, nie lubię tego wole jechać z nim:p i dziś chcę przygotować łóżeczko dla Małej:) ale fajnie hehe. Wczoraj chwilę i lekko pobolewaly mnie plecy i dziś znów:/ a jak Wy się czujecie? Malwi

Gość gość
Update: po kapieli pojawilo sie kilka skurczy, moze ze 2-3, tez co 10-12 min. Wiec zrezygnowana polozylam sie spac. Teraz wstalam, bo mnie zagnalo do lazienki i skurcze nadal sa, nadal z taka sama czestotliwoscia i intensywnoscia. Miedzy skurczami boli mnie podbrzusze jak na okres i plecy :( do tego strasznie bola mnie uda bo wczoraj wkurzona tobilam przysiady hahahaha :D dziewczyny trzymajcie kciuki zeby to bylo juz dzisiaj!!!! O 13:40 widze sie z polozna. Jak dotrwam.... dowiemy sie jakie rozwarcie i co dalej..... Ewelina

Gość gość
O Ewelinka super!:) to może być już dzisiaj!:) z całego serca Ci tego życzę i mocno trzymam kciuki. Nic się nie bój przynajmniej spróbuj się nie bać:) będzie dobrze Kochana!:) jakby co to pisz czekamy!:) Malwi

Gość gość
Kasia a Ty jak tam? Mnie już plecy nie bolą:/ eh ta ciąża to nigdy się nie skończy:/ w ogóle mam już dość bycia "inwalida":/ serio tak się czuję. Kasia powiedz kiedy "to" się stanie?:D Marysiu jak tam się czujesz? Malwi

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za dobre rady, niestety musiałam jechać do szpitala i musiałam wziąć antybiotyk oraz tabletki niestety tantum rosa pomoglo na chwile :(, płakałam z bólu na wc :( Karmic nie powinnam wg ulotki, ale lekarka powiedziała że można hmm. Ogolnie to mala strasznie placze przy przystawianiu do piersi, ssie chwilę i puszcza :( Ściągam mleko laktatorem i daje mm bo niestety nie przybierala na wadze :/ Ewelina trzymam kciuki

Gość gość
Marysiu No i dobrze że pojechałaświat do szpitala przynajmniej antybiotyk dostałaś to powinno pomóc, jesteś dzielna wiesz?:) a z kp poprobuj jeszcze. Jednym wychodzi to szybciej innym wolniej, podobno może być nawet 40 dni na naukę kp:/ a jeśli nie uda się to trudno, to nie będzie znaczyło że "jesteś zła matka" bo co niektórzy tak innym ludziom wmawiają:/ nie słuchaj ich. Mm to też jedzenie a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i jeżeli tak Ci będzie wygodniej i tylko w ten sposób jest możliwość karmienia to trzeba tak robić i nikomu nic do tego także głowa do góry będzie dobrze!:) trzymaj się cieplutko! Malwi

Gość gość
Update: skurcze po 9 kompletnie ustaly. Juz jestesmy po wizycie. Mialam membrane sweep. Po polsku to chyba masaz szyjki czy jakos tak, oddzielala ten caly worek owodniowy od szyjki itp. Bolalo jak nie wiem co.... masakra jakas...... :( Rozwarcie tylko na 1-2cm..... :/ teraz skurcze powrocily. Jesli nic sie nie wydarzy to 25.05 idziemy do szpitala na indukcje. Ewelina

Ewelinko trzymam kciuki! Malwi powiem Ci ze ja dzis bylam ze 4h na sklepach, wydalam troszkę dużo kasy ale lodowka, mąż i kot zaopatrzony na miesiąc;) i nic mnie nie interesują wiecej zakupy... A teraz bola mnie nóżki i plecy.. Ale nie zapowiada sie żeby maly chcial wyjść..:( Nawet kupiłam juz prezent mamie bo ma na końcu miesiąca urodziny to nie będę miec do tego glowy. Pampersy i patyczki do uszu z ogranicznikiem. Śpiochy malemu. Marysiu dobrze ze pojechalas i moze skończy sie ta infekcja a potem skupisz sie na karmieniu i moze lepiej Wam pójdzie, na spokojnie. Dzis byla u mnie mama. I zakrztusiła sie podczas obiadu... Ale tak porządnie, nie potrafiłanic powiedziec i tak świszczała... Wystraszyła mnie bardzo. A co dopiero jak sie dzidzia zakrzusi..

Gość Maadiik
Ewelina ja dzień przed porodem też robiłam przysiady i jak już pisałam ktg pokazywalo skurcze a ja nic nie czułam jedynie ból jak na okres , jeszcze 2 h przed porodem po centrum handlowym chodziłam z mężem ... skurcze dopiero czułam po podaniu oxy ale to już były te co 2 minuty to aż wymiotowalam z bólu . Także powiedzenie ze porodu nie da sie nie czuć czy przeoczyć u mnie się nie sprawdziło ...:)

Ewelina będą Cie trzymać do 25tego. Długo mi sie wydaje. Jak mnie przetrzymają to bede z czerwca... Ale chce byc majowa...:(

Gość gość
No właśnie kurcze my z Kasią możemy być czerwcówki:( z bólem serca przyznaję to ale to możliwe niestety. U mnie cisza jak makiem zasiał:/ właśnie najadłam się lodów i Mała szaleje mi w brzuchu:D chyba lubi słodkie hehe. Ewelina to widzisz chyba jednak się rozkręca:) Malwi

Ojj Malwi nie chciałabym... To by bylo straszne. Dzis kupiłam śpiochy na 56! I mam nadzieje mu takie ubrac chociaż raz;) na pamiątkę:D Dzis od rana sąsiad katuje mnie disco polo... Dzis mu daruje.. Bo i tak mnie nie bylo chwile. Moze ma dzien wolnego i nie pojmuje ze taka muzyka i tak głośno..moze sie komuś nie podobac.. No cóż.. Ale jak tylko jutro uslysze... To ide i narobię gnoju ;) Juz od przyszłego miesiąca mniej kasy.. Bo macierzyński.. Marnie... :(

Gość gość
Nom fakt kasy mniej:/ niestety coś za coś. Ale pomyślmy że mogłoby tej kasy wcale nie być i to by była masakra dopiero:p Ja dla mojej Małej mam trochę ciuchów w rozmiarze 56:) a co tam może będzie niska:) ciekawa jestem ile tak na serio waży:) Ja ubrałam dziś łóżeczko, rozpakowalam nożyczki, aspirator do nosa itd. Zaniosłaś już kosmetyki do kąpieli do naszej łazienki, na przewijaku ( mamy taką komodę jakby) też już sobie wszystko poukładałam i pootwierałam pieluchy itd. Wszystko gotowe:) ręcznik Małej powiesze dopiero jak już bedzie w domku:) ehh. ..:p Malwi

Dobrze ze wspomniałaś mi o aspiratorze. Musze kupic. Masz ten zwykły czy do odkurzacza? Kupiłam wczoraj 50tetr bo babeczka wysprzedawała po 1zl nowe. A ja chce te wielorazowe pampersy to będą jak znalazł a tetra szybko schnie bo te wkłady dedykowane to sa dużo bardziej chłonne ale schną długo. A na poczatku to i tak będą, wydawalo się, same kupki... U mnie nawet te zazdroski powieszone. Wyglądają cudnie. Mąż mi ostatnio mówi ze bierze tydzień wolnego po narodzinach i to jest tydzień dla rodziny.. Chyba mu sie cos zmienilo bo wczesniej to mial takie plany... Co on nie bedzie robił podczas tego wolnego. W sumie mowil o 2tyg a teraz o tyg no ale cóż.. Niby ma się ze mną uczyć naszego syna.. Mam nadzieje ze to będzie nasz najwspanialszy tydzien:D

Gość gość
Kasiu aspirator mam taki zwykły z Rosmanna kupiłam:) szwagier ma taki aspirator że jeden koniec wkładasz do noska a z drugiej strony łapiesz ustami i wciągasz:p mnie trochę taki obrzydzal i ja też nie umiem tak wciągać wiec mam zwykły i myślę że będzie ok. Kasiu my mamy taki plan co do tego czasu po porodzie. Chcemy wziąć zwolnienie chorobowe z tytułu połogu (opieki nad żoną) dla męża a jak się to uda to jest aż 14 dni:D a potem mąż bierze ojcowski czyli znów 14 dni hehe:D Moja Mała wczoraj tak skakała że nie mogłam wytrzymać. Skakała tak z godzinę, potem godzinę było spokoju i znowu zaczęła popisy:/ nawet nie dała mi wczoraj umyć zębów:/ serio. Ona jak się rozbryka to uderza mi chyba główką nie wiem w co ale tak kluje mnie wtedy że zginął się w pół:( masakra aż taką *****iwa no nie wierzę:) Malwi

Gość gość
Ruchliwa napisałam a mi wygwiazdkowało hehe:D Malwi

Gość gość
Witam. Mam termin na 25 maja. Córeczka bardzo nisko, trochę się boję, że będę miała trudności z porodem bo waży już 3950 a to mój pierwszy poród. Ginekolog chce bym urodziła jak najszybciej bo mała jest już bardzo duża. Wczoraj miałam ostatnią wizytę po południu. Zgodziłam się na masaż szyjki. Najpierw na fotelu, a potem w pozycji kolankowo- łokciowej. Straszne bolało, nigdy nie czułam tak potwornego bólu, na fotelu jeszcze znośnie, ale już na leżance to miałam wrażenie jakby i ktoś do pochwy włożył całą dłoń ale na szczęście mam rozwarcie na 3 cm. Na razie nic się nie dzieje, po masażu boli mnie brzuch no i mam rozwarcie na 3 palce a skurcze co 15 minut regularne ale wody mi jeszcze nie odeszły tylko czop.

Gość gość
No to dobrze że jest postęp, powodzenia!:)

Gość gość
Update: W nocy skurcze ustaly znowu i rano pojechalismy do szpitala bo mala sie nie ruszala za bardzo. Poza tym 3 dzien juz nie bralam heparyny. Podlaczyli ktg, z mala ok, wyszlo kilka skurczy. Przszedl lekarz i powiedzial, ze bedziemy indukowac dzisiaj, ze wzgledu wlasnie na ta moja nadkrzepliwosc j ze wzgledu na mala no i ze masaz nie pomogl i nie widac postepu porodu. Tak wiec dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki!! Najpierw przebija wody, a jak to nie pomoze to dadza kroplowke. Boje sie jak cholera!! Ogarniamy sie i jedziemy z powrotem do szpitala!!!!! Pozdrawiam was!! Ewelina

Gość gość
Ewelina, 3mam mocno kciuki. Powodzenia! Daj znać po!

Gość gość
Ewelinka trzymaj się! Będzie dobrze, jesteś pod fachową opieka spokojnie, już teraz akcja ruszyła i będzie poród na pewno. Powodzenia i czekamy na info!:) Malwi

Ewelinko trzymam kciuki. Az mam ciarki jak pomysle.. Ile przed dzis przed Toba.. Maraton. Dasz rade. Dzis ma kol urodziny. Zwarionawa dziewczyna:D trzymam kciuki.

Gość mamaEwelina
Kamil o 16.45 pojawił się na świecie!

Gość gość
Ewelina-czy ty mialas muec dziewczynke a wyszedl chlopczyk?

Gość gość
Brawo Ewelina! Gratulacje dla Ciebie i maleństwa! :) Malwi

Gość gość
Znowu nie widzę postów a 2 dodałam:/ Malwi