Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajdka80

Popuszczanie moczu... wstyd mi, czy iść do lekarza?

Polecane posty

Gość pajdka80

Hej, kochane.. mam problem z nietrzymaniem moczu :( nie mogę iść nawet z koleżankami na kawę, bo mi głupio. Zaśmieję się, kichnę i problem gotowy. Niby wkładam podpaski, ale mimo wszystko czuję się z tym fatalnie. Myślałam, że to zapalenie pęcherza, ale za długo to trwa... Poczytałam trochę tutaj http://www.menopauza.pl/gubienie-moczu-wstydliwy-problem-kobiet/ i chyba wybiorę się do ginekologa. Chyba mnie nie wyśmieje, co?

Gość gość
Nie ma na co czekać i się denerwować.To normalna sprawa w pewnym wieku,i nie tylko.Kilka dni w szpitalu i po kłopocie.Powodzenia i odwagi.

Gość Vivien35
pajdka80 , jak w ogóle możesz myśleć,że lekarz cię wyśmieje,to bardzo częsty problem kobiet i nawet jest wiele reklam właśnie o podpaskach na ten problem,ale podpaski to żadne rozwiązanie,problemu nie rozwiążą . Ja miałam taki sam problem ,ale już dawno o nim zapomniałam . Lekarz przepisywał mi tabletki ,ćwiczyłam mięśnie pochwy ,wszystko to nic nie dało . Mnie i wiem ,że innym kobietom bardzo pomagały nie podpaski ,ale tampony dopochwowe,te największego rozmiaru,one naciskają na przewód moczowy i pomagają trzymać mocz,ale to też jest tylko rozwiązanie doraźne. Musisz iść do ginekologa a najlepiej do urologa i tam powiedzieć ,że chciałabyś zlikwidować swój problem .Mnie wszyto taśmę TVT około 10 lat temu i po problemie .Jest to prosty zabieg w znieczuleniu od pasa w dół ,nie zostawia żadnych blizn. Nie wiem czy ta taśma dziś też się tak nazywa ,ale każdy lekarz będzie wiedział o co chodzi . Moja koleżanka też miała ten problem i gdy przypadkowo zaczęłyśmy rozmawiać na temat nietrzymania moczu to szybko mnie wypytała co i jak i dziś również nie ma problemu . Moja bratowa , dużo ode mnie młodsza też jest po tym zabiegu. Nie trać czasu na tabletki czy ćwiczenia ,bo to nic nie daje ,chciej zabieg a będzie dobrze.

Gość gość
ty chyba jestes w moim wieku, skoro rocznik 80.myslisz ze to juz menopauza?mnie szczerze wczesniejsza by nie przeszkadzala, mam za duzo babskich dolegliwosci i czekam az sie to skonczy

Gość Mama 24h
A nie myślałaś o laserowym leczeniu wysiłkowego nietrzymania moczu? Zabieg trwa tyle co rutynowa wizyta u ginekologa... Kilka minut i po problemie :) Najlepiej jakbyś poczytała sobie na stronie http://cziu.pl/o-nas/zabiegi/estetyka/laserowa-ginekologia-estetyczna/laserowe-leczenie-wysilkowego-nietrzymania-moczu/ tam masz wszystko dokładnie opisane.

Gość gość
Ja nie trzymałam moczu jak miałam 18 lat, po pierwszym razie tak mnie załatwiło :O Poszłam do lekarza, nikt się ze mnie nie śmiał.

Gość gość
Tutaj nie ma innego wyjścia jak wizyta u dobrego urologa bądź ginekologa. To nie wstyd nawet nie wiesz ile kobiet zmaga sie z tą przypadłością. Z resztą ja kiedyś też, po porodzie miałam ten problem. Jakbyś szukała dobrego specjalisty- możesz sprawdzić na stronie:http://znajdzlekarza.pl/ Ja zawsze z niej korzystam, bo można poczytać opinie o lekarzach.

Gość gość
Odwiedź poradnię urologiczną i to koniecznie. Takie rzeczy można leczyć. Polecam szczególnie poradnię w Centrum Medycznym SKJ w Warszawie. Lekarz na pewno ci pomoże i będziesz mieć problem z głowy:)

Gość gość
nietrzymanie moczu wbrew pozorom jest dosc powszechne. nie wiem skad pomysl, ze lekarz bedzie sie smial? predzej ci jakis zabieg zaproponuje, bo teraz w taki sposob leczy sie te przypadlosci- sama robilam zabieg w medicover. i w sumie chwila moment trwal, a ja czuje sie o niebo lepiej ;) nie musze sie bac, ze popuszcze w najmniej oczekiwanym momencie :) naprawde, nie ma sie czego wstydzic.

Gość gość
Dobry lekarz powinien starać się Ci pomóc, a najlepiej- zaproponować zabieg. Szpital Medicover, o którym mowa wyżej ma w swojej ofercie zabiegi pozwalające całkowicie pozbyć się problemów z nietrzymaniem moczu. Myślę, że powinnaś jak najszybciej udać się na konsultację lekarską i zrobić coś z tym problemem.

Gość Ajrisz3
pajdka80 to nie jest powód do wstydu! Ten problem dotyczy wielu kobiet, w tym mnie. Mi znajoma poleciła konsultację w gabinecie ginekologii estetycznej Moja Estetyka w Rzeszowie, a już na wizycie zaproponowano mi laserowy zabieg. Nie wierzyłam, że coś to da , ale jednak okazało się skuteczne. Teraz wszystkim polecam rzeszowską estetykę, bo po co ktoś ma przeżywać to co ja kiedyś.

Gość EwelinaMz
Nie masz się czego wstydzić, coraz więcej kobiet i to nawet tych młodych boryka się z wysiłkowym nietrzymaniem moczu. Ja sama zaczęlam mieć z tym problem w wieku ok 30 lat ale sie nie poddałam, poszłąm na konsultację do doktor Rubik i zaproponowała mi zabieg laserowy. Problemu nie ma do tej pory a ja się bardzo ciesze, że wtedy trafiłam do kliniki Efecta. Nie ma się co wstydzić a zarazem męczyć z tym tylko iść do lekarza i pozbyć się problemu.