Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka jazdy a umiejętności po zdaniu prawka ????

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie czy po zdanym egzaminie na prawko czuliście się pewnie za kierownicą ? czy mieliście na 100% wszystkie manewry opanowane czy uczyliście się ich już w praktyce. Ja z instruktorem czuje się pewnie ale jak wychodzi z auta no placu to już mam nogi jak z waty a co dopiero na egazminie i w samodzielności.

Ja niby zdałam za pierwszym a jak przyszło co do czego i miałam ruszać na skrzyżowaniu pod górkę to myślałam że się posikam... No bo nikt mi hamulca nie przytrzyma i co jak się stoczę na kogoś?! Ale nie ma co się przejmować - wszystko i tak wymaga praktyki. Nie ma się czym stresować ; )

Po zdaniu prawko nie czułem się pewny za kółkiem. Dopiero zaczniesz sie uczyć sama na drodze ..

Gość gość
Ja jak zdałam prawko to Nie jeździłam chyba z 8-9 lat. Dopiero przy mężu się odwazylam pierwsze z nim później sama. I jakoś poszło. Ale co się nastresowalam jak miałam gdzieś jechać to masakra. Zawsze pierwsze obmyslalam plan jak pojadę i gdzie zaparkuje itp. Teraz juz jest ok. Ale dużo nie uczą na kursach. Wszystko wychodzi w trakcie jazdy.

Gość gość
Ja jak zdałam prawko to Nie jeździłam chyba z 8-9 lat. Dopiero przy mężu się odwazylam pierwsze z nim później sama. I jakoś poszło. Ale co się nastresowalam jak miałam gdzieś jechać to masakra. Zawsze pierwsze obmyslalam plan jak pojadę i gdzie zaparkuje itp. Teraz juz jest ok. Ale dużo nie uczą na kursach. Wszystko wychodzi w trakcie jazdy.

Gość gość
Wydaje mi się ze to naprawde wszystko zalezy w jakiej szkole robiło się kurs. Ja osobiscie zdawałam na prawko w szkole jazdy http://manewr.com.pl/ i czuje się za kółkiem jak ryba w wodzie. Jeśli jednak porównam swoje umiejętności z kolezanka która robiła prawko w podobny czasie w innej szkole to niebo a ziemia

Gość gość
w moim odczuciu, to zależy od instruktora. i twojego zaangażowania, w szkole http://emar.szczecin.pl instruktorzy są doświadczeni i mają ciekawe, sensowne podejscie.