Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapryszczona_gęba17

Mam pełno pryszczy, już nie mam siły

Polecane posty

Gość zapryszczona_morda17
Z nabiałem nie ma problemu, bo jestem uczulona na mleko i dlatego unikam takich produktów. Zamiast mleka piję mleko sojowe. ;)

Gość gość
Dieta nie, nie wiesz jaka będzie dobra dla ciebie. Maseczki też, ktoś tu podał sodę z wodą. Dla niektórych osób stosowanie mydła o odczynie zasadowym nasili trądzik co dopiero soda. To samo wysuszanie pryszczy, ogólnie przy trądziku powinno się unikać wysuszania. Czasowo, ale krótko pomaga lecz potem powoduje nasilenie trądziku. Najlepsze z tych rad to dermatolog i endokrynolog. Nie słuchaj rad ludzi którzy pozbyli się trądziku, co im pomogło tobie może zaszkodzić.

Gość gość
Prowo 0/10 17letnie kobiety sa piekne. Zobacz na ulicy jakie wystrojone

No ale jakoś muszę sprawdzić na sobie co mi pomoże :o

Gość gość
ale wy wszyscy mądrzy jesteście !! ja napisałam DIETA , bo odstawiłam wszystkie rzeczy co mu/jej napisałam i okazało się że nie mogę jeść słodyczy i nabiału bo mam uczulenie na laktozę ,a trądzik miałam taki jka ta osoba opisuje i mało tego miałam reakcje taką że miałam krostki białe ropne ,jakby mi ktoś piaskiem rzucił w twaz ,i męczyłam się z tym 15 lat dopiero po zmianie DIETY wszystko przeszło !!!

zdecydowanie JEJ :) Ok rozumiem, czyli nie dieta, tylko zmiana diety, popróbuję.

Gość gość
Bo ty dostajesz trądziku przez laktozę, źle ją przyswajasz. Jak masz alergię na orzechy to też radzisz innym by ich nie jedli to im coś tam przejdzie?

Gość gość
Ogólnie to metoda prób i błędów, czyli doświadczenia na sobie :D no i lekarze a oni też będą sobie robić na tobie eksperymenty tyle, że mają w tym dużą wprawę plus znają się na tym :D

Gość gość
ale tu wiekszosc ludzi ma problem z laktoza poza tym skoro zastepujesz mleko krowie mlekiem sojowym to wiedz, ze soja uposledza prace tarczycy, wiec pilnuj sie by nie przesadzac z soja :) laska moze miec tez zasyfione jelita od glutenu. nie ma po prostu gorszego polaczenia jak rozszczelnianie jelit glutenem i nabialem. mialam kolezanke, ktora miala bardzo przepuszczajace jelito - laska pilnowala sie mega mega by nie jesc nic z glutenu, nabialu, zadnych kaw, slodyczy. jak tylko zgrzeszyla lampka wina czy lodem raz na rok to na 2 dzien wysyp kosmiczny syfow na twarzy.

Gość gość
Masakra :o

Gość gość
idz do lekarza po izotek 🖐️

Gość irko_wawa
Niby się mówi, że kosmetyki to babski temat, ale prawda jest taka, że facet też czasem musi używać tych pielęgnacyjnych (tak, sam kiedyś nie dopuszczałem do siebie takiej myśli). O cerę powinien dbać każdy, zwłaszcza przy trądziku https://www.iwostin.pl/pielegnacja-skory-sklonnej-do-zmian-tradzikowych/ , mi pomogł taki tonik do twarzy z emolienami. Nie mam już problemu ani kompleksów

Gość gość
Mam 40 lat, a jeszcze do niedawna miałem twarz całą w pryszczach. Pomogło mi po mydle Soufre, o którym moja żona wyczytała gdzieś na jakimś blogu. Nie jest drogie, a działa. Jeśli chcesz sprawdzić to podaję linka: http://sklep.soufre.pl/pl/13-z-linii-siarkowej Powodzenia w Twojej walce!!

Gość gość
Idź do dermatologa!! Też miałam trądzik, teraz już z tego "wyrastam" :) mogę Ci polecić tonik antybakteryjny, koniecznie do skóry trądzikowej i żele antybakteryjne do mycia twarzy, a po wszystkim krem linotormentialae. Tormentiol zawarty w kremie normalizuje pracę gruczołów, przez co nie produkują tyle sebum.

Gość gość
A próbowałyście zabiegów u dermatologa? Mi pomogło dopiero po wizycie w Klinice Urody i Pięknej Sylwetki. Pryszcze pan doktor usuwał mi laserem, musiałam to powtórzyć 2 razy, a później problem zniknął. Polecam serdecznie! nie ma się co męczyć z maściami, kremami, tabletkami...

Gość gość
IZOTEK NIECH CI LEKARZ WYPISZe!!!

Gość gość
Jeśli problem trwa już długo to koniecznie idź do dermatologa. Samemu się ciężko tego pozbyć, cos o tym wiem. Przez wiele lat męczyłam się z trądzikiem, a jak już go wyleczyłam to zostały okropne plamy. Gdybym wiedziała to już dawno odwiedziłabym Centrum Medyczne SKJ i byłoby po kłopocie. Im później tym gorzej, serio.

Gość gość
Chyba nie ma osoby która w mniejszym lub większym stopniu kiedyś zmagała się z trądzikiem.Ja poradziłam sobie stosując tabletki IQFACE.Trądzik zniknął i całe szczęście nie wysypuje mnie na nowo.

Gość gość
Mi udąło się pierwsze rewelacyjne jak dla mnie, bo w ogóle widoczne efekty zauważyć po około tygodniu stosowania IQ. Brałam go 3 miesiące i był to chyba najlepszy wybór jaki w moim stanie mogłam zrobić. W końcu zwycięstwo

Gość gość
Mi też pomógł ten krem linotormentiallae. Cera nie przetłuszcza się już tak bardzo, a pryszcze nie wyskakują.

Gość Adam89
Przez ostatni miesiąc stosowałem Nonacne http://natradzik.milejdi.pl i muszę powiedzieć, że to rewelacja. Wcześniej wydawałem ogromną kasę na inne preparaty na trądzik + wizyty u dermatologa. Nic nie pomagało albo tylko na krótki czas. Odkąd biorę Nonacne, na twarzy nie wyskoczył mi żaden większy pryszcz, poprawa była stopniowa ale w końcu udało się opanować to pole bitwy!