Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile trzeba przepracowac na umowie o prace aby dostac macierzynskie?

Polecane posty

Gość gość

Zakladajac, ze umowa o prace jest na czas okreslony i jest przedluzana co 3msc.

Gość gość
pelen miesiac

Gość gość
wystarczy być powyżej 12tc i umowa z mocy prawa przedłuża sie do dnia porodu i przysługuje macierzyński.

Gość gość
a co jesli kobieta zajdzie w ciaze w 3 pierwszych miesiacach i po okresie probnym nie dostanie umowy?

Gość gość
jeśli umowa wygasa przed 12 tc. to nie ma obowiązku przedłużania do dnia porodu. Wtedy jest osobą bezrobotną i może wystąpić po porodzie o tzw. kosiniakowe -1000zł przez rok.

Gość gość
11:24 chyba, ze kobieta w ciazy zacznie nosic zwolnienia przed 12 tyg ciazy, to wtedy ma placone do rozwiazania?

Gość gość
Nawet jeśłi da chorobowe to pracownikiem i tak już nie jest choć zus będzie wypłacać chorobowe. Ale potem i tak macierzyński się nie należy tylko ten 1000zł kosiniakowego.

Gość gość
masakra zachodzic w ciaze ledwo po tym jak sie dostanie prace i to na okres probny... gdzie odpowiedzialnosc? za co wykarmisz dziecko?

Gość gość
Za pińcet plus

Gość gość
11:30 mi pracodawca przedluza umowe o prace, co 3 msc.. mam tak czekac az bede miala pod 40tke i wtedy sie starac o dziecko?

Gość gość
Nie, nikt nie kaze Ci czekac pod 40stke a isc sie ewentualnie przebrazowic, doszkolic i znalezc STALA prace, tyle ... Twoje zycie. Ja wyrazilam swoje zdanie.

Gość gość
Studiowalam administracje. Na poczatku roku zdalam miedzynarodowy egzamin z francuskiego poziom b2 + szkolenie z rachunkowosci...myslisz, ze ktos mnie zatrudni bez doswiadczenia w tej dziedzinie?? i tak, postuluje caly czas. Jednak wszedzie chca doswiadczenia a gdzie mam je zdobyc skoro nikt nie chce mi dac szansy?

Gość gość
Ale pracodawca nie może przedłużać w nieskończoność umowy, trzecia umowa musi być już na czas nieokreślony. Jeśli robi tak jak mówisz to będzie miał problemy z tego tytułu podczas kontroli, wszystko wyjdzie w papierach nie zatuszuje tego.

Gość gość
gość dziś chyba, ze dyma ja na umowach zlecenie. Wtedy moze se dac tych umow ile chce. gość dziś zedby ciebie tak czasem to nie spotkalo, problem ze znalezieniem pracy na stale, bo empatii i wiedzy o zyciu w tobie zero. Aby miec umowe na stale, to przewaznie trzeba w tej firmie przepracowac ok 2 lat i tak sobie mozesz czekac na ta umowe co 2 lata ha ha, az do 40stki.