Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEWCZYNY KTÓRA Z WAS ZDROWO SIE ODŻYWIA I KUPUJE ZDROWE PRODUKTY SPOZYWCZE?

Polecane posty

Gość gość

BARDZO PROSZE WYPISZCIE TUTAJ PRODUCENTÓW ŻYWNOSCI ,KTÓRYM UFACIE I KTORZY PRODUKUJA PRODUKTY DOBRE JAKOSCIOWO. JAKIE MASO KUPUJECIE ?JAKI SER BIALY I SER ZOLTY JEST NAJLEPSZY WG WAS I BEZ ZBYT DUZEJ ILOSCI CHEMII W SKLADZIE? NIE CHODZI MI O EKOLOGICZNE PRODUKTY BO TE SĄ BARDZO DROGIE.WYPISZCIE POPROSTU TE NAJLEOPSZE WG WAS JAKOSCIOWO. JA POLECAM MASLO ŁACIATE I MASLO Z LIMANOWEJ MALA MLECZARNIA W MALOPOLSCE) SER BIALY TEZ NAJLEPSZY TAM JEST .NATOMIAST SER ZOLTY NIE WIEM GDZIE I JAKI KUPOWAC ,ŻEBY MIAL JAK NAJMNIEJ CHEMII W SOBIE?PODOBNO TAKI NIE ISTNIEJE:)CHYBA ZE KOSZTUJE WIELKIE PIENIADZE I JEST EKO:) I PROSBA DO WAS JESZCZE. CZY MOZECIE MI POLECIĆ W MIARE TANIĄ MĄKE ORKISZOWĄ?TO ZNACZY ZA MNIEJ NIZ 10 ZŁOTYCH.CZY GDZIES TAKĄ DOSTANE DO CHLEBA?BĘDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZI.NIE STAC MNIE NA DROZSZE NIZ 8 ZŁ:)

Gość gość
z góry przepraszam za capslocka...nie wiedzialam ,że jest włączony....niby pisalam malymi w wyswietla się dużymi literami...ech

Gość gość
Jeżeli chodzi o ser żółty to ja kupuję w Lidlu Maasdam z Milbony- nie jest barwiony annato ani nie zawiera chlorku wapnia. Tylko mleko, sól i bakterie fermentacji. Cena jest normalna i jest smaczny.

Gość gość
A czy któraś moze odpowiedzieć czy wyciskanie soku z marchwi, takiej z Lidia cz biedronki jest zdrowe?

Gość gość
Sery dojrzewające: oryginalne francuskie i włoskie, z polskich Bursztyn, Szafir, Korycińskie. Masła, mleko, sery - polecam poszukać czy gdzieś lokalnie nie ma sprawdzonego producenta, nawet takiego, który sprzedaje tylko we własnym gospodarstwie. Tak samo warzywa, owoce. Takich dostawców zrzeszają też niektóre strony na necie, np. ranozebrano, lokalnyrolnik... A mąka orkiszowa? Pierwszy z brzegu link z wyszukiwarki, 7,5 zł/kg: https://e-maka.pl/oferta/14-maka-orkiszowa-jasna-t550.html#/21-waga-1_kg

Gość gość
mąka orkiszowa jest bardzo droga. autorko nie kupisz taniej niż za 8 złotych.

Gość gość
przecież wyżej jest link, gdzie jest za 7,5 zł (a jakby zamawiała większą ilość to i taniej), na innych stronach i poniżej 7 zł można znaleźć

Gość gość
7,5 zł za 1 kg mąki plus najtańsza opcja wysyłki 10,50 zł (do 5 kg) Jeżeli kupi 5 kg to wyjdzie niecałe 10 zł/kg

Gość gość
bo wy w niemczech to macie ale jakas modyfikowana orkiszową i pelna chemii

Gość gość
Jasne a w PL wszystko swojskie i zdrowe :D Tylko ja nie ogladam czy w smietanie nie ma maki, w serze oleju, a w masle oleju roslinnego czy w twarogu/jogurcie zagęstnikow :P Ich po prostu nie ma ! I nie sa to produkty ekologiczne :P W zywnosci typu lihgt jest pełno go/wna , wypelniaczy i słodzików, jak w kazdym. A maka orkiszowa , kosztuje w tesco niecalo 3,50 , grosze takie..

Gość gość
W Lidlu jest kasza orkiszowa i platki blyskawiczne orkiszowe , tanie.

Gość gość
Za pierwszym razem czytam sklady, potem juz wiem , co z ktorej polki brac, ale nie pamietam producentow, rozni są i nie wazne, w jakim sklepie. Kupuję to,gdzie jest najmniej do czytania :) Pieczywo gdzie tylko maka, zakwas albo drozdze; nabial bez wypelniaczy, generalnie proste , jak najmniej przetworzone produkty. Dlatego unikam wedlin,nie kupuję barwionych napojow, slodyczy, serkow i jogurtow "nienaturalnych", mieszanek przypraw z polepszaczmi smaku, zup i ciast w proszku, gotowych dań zwlaszca o dlugim terminie waznosci, chyba ,ze mrozonki warzywne lub owocowe w zimie. Kupuję kasze,zwykle makarony. Jak najmniej puszek i dzemow z dziwnymi dodatkami.Omijam produkty light, nie mam wielkiego zaufania do sklepow "ze zdrowa zywnoscią". Wszystko na zdrowy rozsądek.