Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LITOSCI

Polecane posty

Gość gość

na 500+ za darmo za leżenie i rozmnażanie się są pieniądze a na pomoc dla ludzi klęsk żywiołowych nie ma, PIS- to jest po Bożemu, litości, wam się wiara pomyliła wpisz w google - INTERWENCJA 18.08.2016 Tornado zniszczyło dom. Żyją w przybudówce

Gość gość
A jak frankowicze chca kasy to jest ok???

Gość gość
nie dawać nikomu, tylko chorym i z klęsk żywiołowych, pozostałych pały i do pracy a nie do pieprzenia się, nie stać to sie nie robi dzieci. Co za głupota, za pieprzenie sie płacić, co za głupota

Gość gość
ten, kto ma dzieci wie, że raczej przy nich nie da się leżeć i nic nie robić :) ogarnijcie się ludzie

Gość gość
strasznie zawistne to nasze społeczeństwo. przykre... :(

Gość gość
500+ nie dostaję, a dom ubezpieczam od klęsk zywiołowych, troche ksy na to idzie, ale śpie spokojnie. Dlaczego nie ubezpieczyłaś dobytku?

Gość gość
Mam 1 dziecko i nie należy mi się 500+. Jak będę miała niedługo drugie a program do tego czasu nie padnie, to chętnie wezmę te 500zł, mimo że i bez tego jestem w stanie zapewnić potomstwu wszystko, co potrzebne do życia na przyzwoitym poziomie. Na dziecko i tak wydaję więcej niż na siebie, więc uważam, że jeśli się należy zgodnie z przepisami, to ja też mam prawo z tego skorzystać, bo dobrze wydatkuję pieniądze. Przeznaczam ich na dziecko dużo, aby nic mu nie brakowało. Mnie bardziej by się należały te pieniądze niż menelowi, który kupi za to więcej flaszek i fajek, a jego dzieci będą dalej latały po ulicy brudne, głodne i z gilem do pasa. A co do leżenia, to chyba autorko nie masz dzieci albo masz na nie wy/je/ba/ne, skoro uważasz, że można sobie leżeć i pachnieć a dziecko zajmie się samo sobą nie robiąc sobie przy tym krzywdy ani nie powodując jakiejś domowej katastrofy. Jeśli chodzi o klęski żywiołowe, to przecie można się ubezpieczyć, więc o co chodzi? Najlepiej oszczędzić grosze na ubezpieczeniu a potem wyciągać łapę po pieniądze do innych, bo nieszczęście się stało. Ano bywa, tylko każdy myśli, że tylko u innych. Trzeba się zabezpieczyć na takie sytuacje.

Gość gość
Tak oburza co niektórych te 500 zl a na zachodzie od dawna sa zapomogi rodzinne i nikogo to nie dziwi. Druga sprawa jest taka , ze płacimy tak wysokie podatki ,ze to tylko czastka tego co nam zabieraja przez lata pracy. Bardzo dobrze , że w koncu choc cos nam oddadzą.

Gość gość
Slyszalaś kobieto o ubezpieczenich? Żal Ci trochę kasy na ubezpieczenie to teraz mieszkaj w przybudówce, chytry zawsze traci.

Gość gość
Nie denerwuj sie 500 plus za rok ma byc zniesione...rzad czeka az patologia polknie haczyk ,będzie wiecej dzieci.