Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nocne karmienie

Polecane posty

Gość gość

Jak oduczyc prawie 7 miesieczne dziecko nocnego karmienia? Je o 20/20.30 150 ml pozniej o 23/24 120ml , o 2- 4-6po 90ml probuje dawac smoczka ale pluje nim, daje wode to po paru lykach jeden ryk, zmniejszylam ilosc miarek mleka o 1 z tego o 2 w nocy to czasem wytrzyma do nast karmienia a czasem budzi sie po godz i znowu ryk. Nawet dosypanie kaszki nic nie zmienia, no moze tylko tyle ze budza go pierdzioszki:( Juz chcialabym zeby chociaz np o tej 2 zjadl 120 i odpuscil o 4 ale nic z tego wiecej niz 90 nie wypije. W dzien je o 8 kaszke z owocami, o 12 zupke, czasem dostanie owoc, ok 15.30 wypije 120ml mleka, ok 18 deserek lub warzywa. Pije wode w ciagu dnia ok 150ml.Chcialabym wkoncu sie wyspac:(

Gość gość
baby co to są pierdzioszki ?

Gość gość
Za mało je w ciągu dnia to w nocy dziecko jest głodne. Naprawdę nie widzisz tego ile te dziecko zjada w ciągu dnia a ile w nocy? Przeczytaj to co napisałaś. 7miesięczne dziecko dopiero uczy się jeść stałe posiłki. Dla niego nadal podstawa jest mleko. Mój w wieku ok pół roku po obiadku dojadał trochę mleka.

Gość gość
Co to są "baby"? Znaki interpunkcyjne stawiamy bez spacji przed nimi.

Gość gość
Autorko, dziecko ma dopiero 7 mc!

Gość gość
Jakbym czytała o swoim 11-omiesięcznym dziecku. Mam ten sam problem. Dziś w poradni lakt. powiedzieli mi, żebym nie dawała mleka częściej, jak co 4 godz, a jak się obudzi, to nie podnosić go z łòżeczka, tylko układać go do snu i spokojnie do niego mòwić. 15 min ma prawo popłakać, a potem to nie wiem co zrobić, jak dalej będzie płakał. Dziś pierwszy raz spròbuje tak zrobić.

Gość gość
Nie mam nic do powiedzenia na temat ale jednak się wypowiem ;o .

Gość gość
Tyle ze on nie chce wiecej jesc w ciagu dnia, nie ma ochoty zamyka buzie lub odpycha raczka,a na sile nie bede karmic. I tak sie ciesze ze to 1 mleko wypija. I nie ma problemu z waga bo ma 9kg rozwija sie proporcjonalnie. Chcialabym zeby w ciagu dnia zjadl wiecej odpuszczajac sobie noc no ale jak to zrobic? Nawet chrupkami kukurydzianymi nie jest zainteresowany no chyba ze czasem po deserku zje 1 moze 2 a tak to sluza mu jedynie do zabawy:) zupki gotuje sama/czasem je sloiczki wiec sa gest, pozywne

Gość gość
Dziecko do roku jako podstawę diety ma mleko. Nic nie zrobisz nawet dając wiecej stałych posiłkow . Taki czas i urok Twojego dziecka. Kazdy przeszedł przez nocne wstawanie i Ty tez musisz.

Gość gość
Syn mój ma 5 miesięcy i od jakiś trzech nie je w nocy nic. Ostatni ok. 20 a rano ok. 6-7. Spi całą noc. Fakt jest na mm ale w ciągu dnia je cztery butelki, trochę zupki i owoce. Więc chyba nie jest źle

Gość gość
Ja też uważam, że niewiele można zrobić. Mój syn do dwóch lat się budził na mleko i żadne sposoby nie działały. Darł się choćby godzinę dopóki nie dostał butli. Teraz młodsza córka powiela ten sam schemat (ma rok) Tyle że moje dzieci to z kolei chudzielce, więc jakoś to po prostu przebolałam. Z czasem minęło samo z dnia na dzień.

Gość gość
Tu nie chodzi o to że dziecko nie najedzobe w dzień tylko żołądek przyzwyczajony do nocnego trawienia i będzie się budzić nawet jak nakarmicie do osrania w dzień to i tak w nocy się zbudzi. Moja ma 13 miesięcy u dajej się przebudza dwa razy próbowałam wody zmniejszenie miarek lulanie i tak się zbudzula następnej nocy. A jak kilka razy dałam wiecej jeść na kolację to przekarmilam i miała gazy i bolał ją brzuch w nocy i płakała. Ja przestałam z tym walczyć może kiedyś nadejdzie dzień ze przwspi mi noc.

Gość gość
Ja przeboleje bo juz sie przyzwyczailam:) choc nie powiem sa takie noce ze mam dosc, tyle ze sie nasluchalam ze jak bedzie na mm to bedzie przesypial noce bo tak wszystkie dzieci robia. Teraz ze powinien juz dawno przestac jesc w nocy bo jest duzy, ze pr*****ce butelkowa bedzie mial itd.. lekarz mowi ze taki egzemplarz mi sie trafil ze w dzien nie ma czasu( czasem nawet na spanie) a noca nadrabia i ze nawet dobrze ze je mniej a czesciej bo nie rozciaga sobie zoladka, tyle ze ilez mozna

Gość gość
Gowno prawda moja od 8 miesięcy na mm i dalej się budzi jak w zegarku cały czas. A np córka koleżanki na piersi od urodzenia noce przesypia

Gość gość
Bliźniaki mojej kuzynki mają dwa latka i dalej budzą się raz w nocy na mleko