Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety popierają KK

Polecane posty

Gość gość

przecież to najbardziej wroga/nieprzyjazna kobietom instytucja? Wyjaśnijcie mi, proszę.

Gość gość
co to KK?

Gość gość
nie wiem. KK to taki łagodniejszy islam.

Gość gość
Kościół Katolicki

Gość gość
przeciez nie K. Krawczyk tłuku :D kosciol katolicki. nie wiem czemu popieraja, bo musza miec cale zycie bat nad soba? chyba to jest to. a i w jakies bajeczki wierzyc

Gość gość
Nie no myślałam że Kasia Kowalska

Gość gość
Popytaj tych, co popierają.

Gość gość
na kafe jest duzo katoliczek, wiec pytam

Gość gość
Kobiety na Kafe są zbyt głupie by ci opowiedzieć :) One same nie wiedzą, popierają bo tak ''trzeba'', bo każdy chodzi do kościoła to i ja, bo rodzice tak nauczyli itp ,zero samodzielnego myślenia :)

Gość gość
Ja się nie czuję skrzywdzona przez Kościół który stworzył Jezus Chrystus mój Przyjaciel a przede wszystkim Zbawiciel. Pozdrawiam :-* nie każdy ksiądz jest zły więc ogarnij autorze.

Gość gość
ja nie zauważyłam nic wrogiego tam wrogo to jest nastawiona autorka i jej podobni

Gość gość
G 9.00 dokładnie tak.masz rację.

Gość gość
a tak, żeby jeszcze chodzili do kościoła to byłoby super. Ale oni nie chodzą i twierdzą - tylko na święta i okazje typu śluby, wesela i jeszcze twierdzą, że są wierzący-niepraktykujący hahahahah Kto miał pytanie w jaki sposób KK jest nastawiony wrogo do kobiet niech sobie odpowie na pytanie czy chciałaby być zmuszony do urodzenia dziecka, które jest nieuleczalnie chore, lub ciąża jest wynikiem gwałtu. Nie mówię o sytuacji czy ktoś zdecydowałby się urodzić, tylko o sytuacji kiedy zdecydowałby, że nie chce urodzić. Ale wtedy zdanie kobiety już nie ma znaczenia, wtedy KK jest do niej nastawiony wrogo, bo ona jest tylko inkubatorem, brzuchem, jej prawa się nie liczą. Ma rodzić!

Gość gość
To czemu nie zaostrzy sie prawa. Każdy gwałt to ucinanie na żywca KUTACHA !!!! Na bank spadlaby ta zbrodnia myślę że do zera !!!!! Dziecko nie jest winne. Poza tym dziecko chore jest gorsze???? A kogo ma geny??? Po ojcu po matce więc nie bądź hipokryta/tka! !!!

Gość gość
A widzisz! Nie zaostrzy się prawa dotyczącego gwałcicieli bo to KK nie interesuje. Opresjonowane są kobiety, a nie mężczyźni! Więc to one mają cierpieć, a nie ich gwałciciele. Bo czymż jest kara nawet pozbawienia wolności w porównaniu do rodzenia niechcianego dziecka z gwałtu? Jak napisałam w poście powyżej - nie rozstrzygam w czym dziecko chore bądź z przestępstwa jest gorsze. Mówię o sytuacji kiedy chcę ciążę usunąć, ale wg. KK moje zdanie nie ma tu znaczenia.

Gość gość
Autorze pisz nie używając skrótów bo tak piszą niżej niż przeciętni ;). Kobiety nie popierają kościoła katolickiego, one są katoliczkami tak samo jak mężczyźni którzy są katolikami. Popierając co miałeś na myśli? Jakiś sponsoring? Medialne poparcie czy jeszcze coś innego? A może zwyczajne chodzenie do kościoła? :D

Gość gość
Ja zrozumiałam autora, że popieranie to zarówno sponsoring, poparcie medialne i społeczne. Definiowanie się poprzez "bycie katoliczką" to również popieranie, bo mówi, że się należy do tego układu.

Gość gość
Ale przeciez kosciol w Polsce nie stanowi prawa.ksieza wyrazaja swoja opinie, ale nie moga kobiety do niczego zmusic.jak bedzie chciala usunac ciaze z g****u, to usunie, bo polskie prawo jej na to pozwala.nie jestesmy panstwem wyznaniowym.

Gość gość
gość dziś Nie, nizej przecietni po prostu tych skrotow nie rozumieja. A dalszy ciag twojego postu pokazuje, ze nie zrozumialas. Jesli widze KK, a ponizej instytucja, to chyba logiczne, ze chodzi o kosciol katolicki. Kosciol rzymsko-katolicki, poniewaz prawoslawni nie maja problemow z czyms takim, jak antykoncepcja. Inne odlamy chrzescianstwa rowniez. A KK kaze kobiety stosujace antykoncepcje niedopuszczaniem do komunii sw i straszy ogniem piekielnym. Nic dziwnego, ze bede sie smazyc w piekle, skoro odmawia sie mi drogi do zbawienia, poprzez przyjmowanie tego waznego dla chrzescijanina skramentu, tylko dlatego, ze nie chce sie mnozyc jak krolica i w konsekwencji grzeszyc wobec dzieci. Tak, tak. Niezapewnienie dziecku normalnych warunkow zyciowych (normalnych, nie luksusow) , to tez jest grzech. Karmienie dzieci najgorszym dziadostwem, bo tylko na to mnie stac, to tez jest grzech, bo szkodze ch zdrowiu. Wieloletnie siedzenie na mopsie, latanie do rady parafialnej, czy caritasu po pomoc, to tez grzech, bo jest to ciagle wykorzystywanie dobroci innych ludzi, a w przypadku mopsu okradanie panstwa. Juz nie wspomne o tym, ze nie da sie rowno obdzielic miloscia rodzicielska calej 5 czy 7 dzieci. Zawsze ktorej bedzie pokrzywdzone w tym temacie, zawsze. Bo zawsze najmlodsze zwina cala uwage matki. Poprzec kosciol katolicki, to przyznawac mu racje w kazdej dziedzinie. Czyli takze w dziedzinie antykoncepcji, ciaz z gwaltu, ciaz zagrazajacych zyciu i chorych plodow. Od tego niech trzymaja lapy z daleka, bo prawda jest taka, ze ty jako cudownie wierzaca i praktykujaca katoliczka zmienilabys diametralnie zdanie po brutalnym gwalcie przez 3 zwyroli. a w sumie wystarczy ci obciagniecie pod przymuszem. Nie zycze takze zagrozenia twojego zycia ciaza , kiedy masz 2-3 malych dzieci. Koszmar. Kosciol katolicki sam popelnia wielki grzech odmowy pomocy ludziom. Pietnuje WOSP. Nie jeden ksiadz skorzystal z tego sprzetu. Panstwo nigdy nie zakupi tyle sprzetu, pomimo takiego obowiazku, co zafundowali obywatele tego panstwa poza wplacanymi podatkami. Jesli nie popierasz ksiedza w kwestii aktualnej ustawy antyaborcyjnej, czyli nie chcesz jej zaostrzenia, nie jestes wyborca pis, to nie jestes dobrym katolikiem. Spedzanie plodow zawsze bylo karalne, w kazdej kulturze. I od zawsze wszyscy mieli gdzies urodzone kaleki, ktore przezyly. Te kaleki fizyczne i umyslowe, zawsze byly wyrzucane na ulice i byly zmuszone do zebractwa, o ile inny zebrak dla kilku podarowanych kalece groszy, nie wbil tej kalece noza pod zebro. O ile moge potepic wiekszosc aborcji ciaz niedozwolonych ustawa, to od ustawy rece precz.

Gość gość
Kościół katolicki to rak toczący mózgi ludzi, podobnie jak islam i jehowa. Wszystkie te sekty muszą zostać zlikwidowane :)

Gość gość
gość dziś Nieee? Nie stanowi prawa? No dowcip stulecia! Torun, ostatnia ustawa o sprzedazy ziemi. Ten projekt obywatelski antyaborcyjny, slepe popieranie pisu, bo jest sie bardzo wierzacym katolikiem, to co to jest? Nie wplyw kosciola na panstwo i prawo panstwowe? Powiedz mi kto wpoil glebiej wierzacym, ze tylko pis to jedyna sluszna partia? Nigdy nie slyszalas politycznego kazania? Niby gadaja, zeby glosowac zgodnie ze swoim sumieniem, a i tak sugeruja pis. Tylko dlatego, ze sa antyaborcyjni? A to, ze jako jedyna partia byla gotowa wprowadzic kare smierci, to nikt z was glebokich katolikow, obroncow "kazdego" zycia nie pamieta. Slepcy! Polowa dzisiejszego pisu to stare przefarbowane komuchy, ktore za swoich mlodszych lat nie widzieli w aborcji niczego zlego.

Gość gość
Bo mają idiotki sprany mozg i jeszcze sa z tego dumne. Zdrowie ma sie tylko jedno, ale nie szanuje sie go poki sie je ma. Jak jedna z druga porod wypatroszy, zobacza swoja pochwe z macica dyndająca miedzy nogami, jak beda srac i szczac pod siebie bedzie za pozno, ale i tak idiotki beda dumne z siebie. Dzieciaki urosna pojda w swiat, a one zostaną kaleki...

Gość gość
Eee miało byc na topiku o porodzie naturalnym...

Gość gość
Rydzyk nieźle się rządzi

Gość gość
Popieraja, bo wmawia im sie ze sa oblubienicami jezusa... To cos jak czytanie romansideł. Kobietom marzy sie kochanek bez pieprzenia... Mezowie je zmuszaja do tych obrzydliwych rzeczy a kk z nauka jezusa mowi im o milosci niefizycznej i z tego potem maja ukryte orgazmy, do ktorych sie w zyciu nie przyznają, szczegolnie te stare dewoty...

Gość gość
nie mają instynktu samozachowawczego?