Gość gość Napisano Sierpień 19, 2016 Witam. Jakiś czas temu zaczął boleć mnie bark. Dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny. Badanie odbyło się wczoraj i trwało 55 min. Po zakończeniu badania Pani obsługująca urządzenie powiedziała, że badanie się nie udało, z powodu drgania barku, że wyniki są nieczytelne i nie przekaże ich dalej. Dodam, że choruje na cukrzycę i do badania musiałam odpiąć pompę insulinową.. Pani nie wzięła skierowania i kazała powtórzyć badanie za 2 tygodnie... I stąd moje pytanie... Czy to możliwe, żeby wynik był nieczytelny przy drganiu barku? Boję się, że przy powtórzeniu badania wynik będzie znów nieczytelny, a nie mogę sobie pozwolić na tak częste odpinanie się pod pompy... Już o dyskomforcie nie wspomnę.. I po drugie, czy takie badanie można wykonywać tak często? w ulotce zaznaczone jest, że badanie wykorzystuje bardzo silne pole magnetyczne. I czy ktoś wie, czy te nieczytelne wyniki badania są mimo wszystko do odzyskania? I kto mógłby ocenić, czy faktycznie wynik jest nieczytelny i ewentualnie opisać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach